Крейг Брийн и Шкода откриват сметката от победи в Италия

  • Home
  • Крейг Брийн и Шкода откриват сметката от победи в Италия

ИРЛАНДСКИЯТ пилот Крейг Брийн (на снимката, Шкода Фабия R5) грабна последната победа на италианския шампионат Санремо Рали, завършвайки 4.3 сек. пред пилота на Фиеста R5 Симоне Кампедели, който бе лидера на колоната през по-голямата част от дистанцията! Кампедели  стартира последния, 34-километров финален етап на мокро трасе, 11 сек. пред Брийн, без очевидни идеални възможности за избор на гуми за този етап. Първоначално той започна да изсъхва, а след това бе овлажнен с участъци от много гъста мъгла. Брийн имаше предчувствието за неочакваните промени на условия в ралито още преди неговото начало. „Ние пресмятахме, че ралито на Западния Корк ще бъде добра практика за рали в Италия, но и в дъжда на шейкдаун и ние бяхме най-бързи на такова мокро трасе.“ 66-ото издание на Санремо Рали беше вторият кръг от първенството на Италия (CIR), в което на старта имаше 68 екипажа.

След този кръг класирането за CIR се оглавява от Джандоменико Басо (Шкода Фабия R5, 25 т.) пред Симоне Кампедели (Форд Фиеста R5, 24), Крейг Брийн (Шкода Фабия R5, 23), Лука Росети (Ситроен С3 R5, 18 т.), и др.

снимка: официален сайт на санремо рали
ПОБЕДА И ЗАРАДИ ПРЕДЧУВСТВЕТО… Крейг Брийн откри сметката си от победи в CIR в последния скоростен етап, разчитайки на по-добър избор от гуми за мокро.