Коце Щерев и Ани Папазова са екипажът за цял един живот

  • Home
  • Коце Щерев и Ани Папазова са екипажът за цял един живот


НА КОЦЕТО и Ани осмицата очевидно е сакрално число, защото те са точно осмият семеен екипаж в българския автомобилен спорт! Преди тях още седем именити пилоти са поверявали себе си и автомобилите на най-скъпия човек до тях! Това са Илия Чубриков и д-р Виолета Стоянова (на снимката от Булфото), Стоян и Елена Апостолови, Ясен и Мими Попови, Пламен и Габриела Георгиеви, Петър и Теменужка Христозови, Боян и Велислава Гетови и Дочо Цвятков и Линда Багерова.

ЕФКО Рейсинг Тим и неговият спортен шеф Стефан Драганов са спокойни – пловдивският ас Костадин Щерев (Шпльоки) е със стопроцентов гарантиран навигатор от вчера насам. Без каквато и да е случайност, от вчера, 8. 8. 2018, партньор на Шпльоки ще е Ани Папазова, навигаторът с който Коцето пречели от раз спечели шампионата на България по рали спринт през 2016 г. Вчера двамата вдигнаха тежка сватба във Виенския павилион на Панаирното градче, на която пилотът официално предаде своето сърце в ръцете на ослепителната Ани, за да са тандем не само спорта, но и в живота. Сакралната дата за церемонията бе нарочена от Шпльоки още през април, заявявайки пред RallyXpress по време на Мемориал Валери Великов в Шумен, че осмицата е неговото число. А причините са, че освен това в шампионатите е печелил винаги с №8/88, в ЕФКО Рейсинг Тим е от сезон 2008 и разликата между него и Ани е 8 години. „Затова и сватбата ще е в 18:08 ч.!“, категорично обяви в началото на шампионата Коцето.

снимка: александър спиров/apix
НЕЙНАТА НАГРАДА ЗА ФИНАЛА… Новоизпечената навигаторка Ани Папазова целува своя пилот, след като двамата са спечелили първото си състезание от ралиспринта в Казанлък.

Естествено, след близо 300 гости във Виенския салон преобладаваха колегите на Коцето и Ани – автомобилните състезатели Пламен Стайков, з. м. с. Стоян Апостолов, Румен Дунев, Илия Царски, Георги Янакиев. А тимовия му бос – Ефкото, не пропусна да направи и видео-обръщение към своя семеен екипаж с клип, направен Иван Бонев собственик на сайта Казанлък Инфо и журналист в ТВ Стара Загора, което обръщение трогна младоженците до сълзи.   До старта в казанлъшкия спринт през 2016 Ани изобщо не познавала автомобилния спорт, но я запалил така, че взаимното доверие ги прави победители в същата тази година, когато печелят победите и в надбягването под Бузлуджа, и в дряновското състезание.

снимка: личен архив на стефан драгатов

В ПАМЕТНИЯ ДЕН – ЗАЕДНО С ШЕФА… Трима от ЕФКО Рейсинг Тим – отборният бос Стефан Драганов и младоженците Ани Папазова и Костадин Щерев. Кум на младото семейство е друг пловдивски автомобилен ас – Николай Арабаджиев и съпругата му – моделът Диана Арабаджиева, а една от атракциите на вечерната „осмица“ бе сватбената торта, която – познахте!- точно отразяваше спортният дух на новото семейство – Субару-то върху трасето на скоростен етап.

снимка: личен архив на коце щерев

СЪС СПОРТНО СУБАРУ ВМЕСТО ЛУКСОЗНА ЛИМУЗИНА… Коце Щерев и Ани Папазова са застанали до своя автомобил, минути преди да направят и кратко шоу за гостите на своето сватбено тържество.