Камен Василев смени отбора, застава редом с Маршавелов

  • Home
  • Камен Василев смени отбора, застава редом с Маршавелов

ЕДНА ЗНАЧИТЕЛНА промяна в топ-класата на Серия Макси тази година е промяната в екипа на пловдивския АСК КА2 Рейсинг Тим, към който тим за новия сезон ще се състезава Камен Василев. Пилотът от Пазарджик се появи в спорта през миналата година, когато с автомобила на шампиона в планинските Пламен Стайков- Мицубиши Лансър Ево 9 стартира в малката група на „максималистите“, завършвайки в края на годината като вицешампион в НС1 и първенец в НС2. През този сезон Василев минава не само в топ-професионален тим, но и сменя автомобила още за писта Лики Моли. След като в продължение на 4.5 месеца шеф-механикът на КА2 Рейсинг Тим Димитър Акабалиев работи нон-стоп по  Мицубиши Лансър Ево 10, едва вчера вечерта Камен Василев за първи път сяда в колата, за да направи първи 20 обиколки на Дракон-а. „Не съм карал така кола, тя направо е брутална – обяснява пилотът. – Грипът е невероятен…“

снимка: вальо колев/rallyxpress

НОВА ЦВЕТОВА РАЗЦВЕТКА ЗА НОВИЯ СЕЗОН… Действащият шампион в Серия Макси Константин Маршавелов се готви да излезе на трасето за първата квалификация от състезанието на писта Лики Моли. Трудността за Акабалиев е, че той трябва да направи едно към едно копие на шампионския автомобил на Косьо Маршавелов. „Това е първият подобен проект, който правя за състезания – уточнява шеф-механика на КА2 Рейсинг Тим. – Много работа, ама не мога да я оставя, така че практически работихме по „синьото“ (вторият цвят в екипа на Маршавелов – бел. ред.) до късно вчера вечерта.“ Според Василев предстои труден сезон, в който ще кара автомобил, който обаче на първо време е със „свита“ мощност до онзи момент, в който пилотът започне да се адаптира повече към „ево-десетката“. До този момент с помощта на действащия шампион при „максималистите“ Василев прави общо 6 теста, от които един е на пистата Серес, а останалите са на Дракон-а.

снимка: личен архив на ка2 рейсинг тим
ОТ КЪСНО СНОЩИ… Камен Василев (откъм далечната страна на автомобила) се готви за първото си тестване на новата „ево-десетка“ на писта Дракон-а.

„За мен е показателен факта, че към моето тренировъчно Мицубиши, Камен можа да се адаптира много бързо и времената, с които се представи на Серес бяха повече от задоволителни за първо каране на „десетка“ – коментира Маршавелов. Общо в Серия Макси днес в първата тренировка стартираха 8 автомобила, като сред тях беше и Ауди S1 на Димитър Кондев (Грийн Фокс Моторспорт). Но както и в планинско Гоце Делчев, така и сега, участието на пилота не е посветено на писта Лики Моли, а е своеобразен тест за натоварване на автомобила за участие в… рали и рали спринт. Както е известно колата се подготвя вече половин година – от декември месец насам, от Косю Йорданов – д-р Хаос.

снимка: вальо колев, rallyxpress

АТРАКТИВНО… Александър Кръстев (крайният вляво), се готви да изпревари във вътрешната страна на завоя Николай Николов (Вромос, Ауди А4).

Първите шестима в днешната първа квалификация: Константин Маршавелов (КА2 Рейсинг Тим, Мицубиши Лансър Ево 10) 1:02.18 мин, следван от Александър Кръстев (Вромос, Мицубиши Лансър Ево 9) 1:04.64, Явор Карастоянов (Форд България, БМВ М3) 1:05.89, Камен Василев (Мицубиши Лансър Ево 10) 1:06.47, Димитър Кондев (Грийн Фокс Моторспорт, Ауди S1) 1:09.13, Алекс Антов (Автоцар, ВАЗ 2108) 1:11.02 мин.