Каваримов отказа на Шумахер, започва на пълен ден при RFM

  • Home
  • Каваримов отказа на Шумахер, започва на пълен ден при RFM


ОБРАТНО на очакването, че карниг-сезона започва по топло и слънчево време, за екипа на RFM годината стартира с тридневни тестове на пистата Саудгарда в Италия следващата сряда. Общо 64 дни българинът ще е на пистата в състезания и тестове с пилотите на отбора, като към това е 9 дни тестове и 16 състезателни дни с Криско в европейските серии Х30.

НА ЗАРАЛИЯТА Станислав Каваримов няма да се наложи да търси квартира в Керпен и да се хваща за немския език, след като механикът, определен от KMS-Шумахер отказа на германският отбор и остава в Англия. Преди седмица за това писа авторитетен български седмичник сочейки, че 26-годвишният техничар в картинг спорта ще стане първият българин, който ще работи в отбора на братята Шумахер – Михаел и Ралф в тази дисциплина. Каваримов е предпочел офертата на английския Рики Фин Моторспорт (RFM) не само заради заплатата, която ще получава, но и заради по-високото ниво на професионализма в тази британска конюшня. „По-добре е за мен при всички случаи – обясни за сайта с новините в българския автомобилен спорт Талибанчето. – Няма да пътувам в Германия, няма да търся жилище, няма да се уча на немски език, а и заплатата, която ще получавам е с една трета по-висока. Отделно Рики Фин работи лично с механиците и това е много добре, защото знаеш какво точно се иска от шефа за даден пилот при настройките.“ Каваримов, макар и без личен мениджър и напълно в стила на моторните спортове, водил преговори едновременно и с двата отбора. Докато от екипа на Шуми забавили отговора за българина, проверявайки за него в гилдията как работи и колко може Стан, какъвто прякор лепнали англичаните на младежа, от FRM били напълно наясно с неговите възможности.

ФАКСИМИЛЕ от публикацията, че Станислав Каваримов отива да работи за екипа на Ралф Шумахер. %снимка1% „Дори и не се наложи да обяснявам кой съм, за кого съм работил… Познават работата ми, а и съм приятел с Джош Фрай, който в отбора от дълго време – допълва Станислав. – Така че, смятам, познаваха ме добре както колегите, така и самият Рики, който лично води отбора си. Отделно това е най-добрият отбор. Частен е, но винаги е побеждавал заводските отбори и има достатъчно титли в световното и европейското първенство. Като видиш техниката там и дъха ти спира!“

снимка: личен архив на станислав каваримов

С ВСЕКИ ОТДЕЛНО… Рики Фин обсъжда с пилот от екипа какво предстои да бъде направено през състезателния уикенд. Заралията няма представа с кой от близо трите дузини пилоти, каращи за RFM ще му бъде поверен. Не е невъзможно, каквато е практиката в Англия, Станислав да кара с един пилот в два от шампионатите. За Стан дъ мен обаче това нито ще е изненада, нито ще е тежест. Упражнението вече е правено с Алек Д’Арси, че и като добавка Станислав е механик и на Кристиян Христов и в българското първенство.

снимка: личен архив на станислав каваримов

НОВОТО РАБОТНО МЯСТО… Лагерът на RFМоторспрот по време на състезанията през сезона. Ясно се вижда, защо британският тим може да побеждава когато си поиска заводските отбори в картинга.