Затруднено движението по пистата Стара Загора

  • Home
  • Затруднено движението по пистата Стара Загора
Затруднено движението по пистата Стара Загора

ОБИЧАЙНО в Стара Загора са завършили цялата организация за най-посещаваното пистово състезание поне 10 дни преди съботната квалификация. „Тази година обаче закъсняхме и това е нетипично [нещо], но причината е в неяснотите!“, обяснява излизането, извън обичайната схема, Илия Бояджиев (на снимката). След ремонта на асфалтовите неравности, за АСК Стара Загора оставя единствено да завърши подготовката със смяната на компрометираните мантинели край трасето.

СЕДМИЦА ПРЕДИ старта на четвъртото състезание от шампионата на затворен маршрут и писта в Стара Загора (2/3 октомври), пътното движение по трасето на импровизираната писта на бул. Никола Петков и детелината на възел в края на града е затруднено. Причината е започналият ремонт на настилката, която организаторите от АСК Стара Загора планират да завършат днес и утре, за да бъде „изкъпано“ трасето в четвъртък идната седмица и да е приключено с подготовката за състезанието. Да припомним, че допреди дни съществуваше реална възможност Зарата, също както и Хасково, да отпадне от календара. И в двата случая заради противоепидемичните мерки около кодид-а, които за Хасково станаха причина организаторът да получи отказ от общината, а в Стара Загора опцията беше… състезание без зрители. „Такова [нещо] обаче нямаше как да се случи и заради това, на свой риск, ще направим пистата, при условие обаче, че здравните мерките за публиката ще бъдат много големи – каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт директорът на надпреварата Илия Бояджиев. – За какво е автомобилно пистово състезание, но без публика?“

ФАКСИМИЛЕ от плана за разположението край пистата на определените зони за зрители.

:: Градският маршрут на надпреварата е единственият от всичките в шампио- ната, за което двете свързващите дъги в източната детелина към Бургас, бяха направени в края на 90-те години по ини- циатива на местната автомобилна звез- да Георги Петров, единствено с цел и са- мо с цел, конфигурацията да бъде различ- на от тази на стандартен пътен възел. Както вече беше обявено, в обявените от организатора зони за публиката ще бъдат допускани не по обичайни 3000 зрители, а само половината и то при спазването на определената социалната дистанция.

снимка за rallyxpress: оргнизатори на писта стара загора

ДНЕС СЕ ПОЧНА… с ремонтите по трасето на Писта Стара Загора, утре в АСК Стара Загора очакват да приключат с асфалтирането.