Заралия открива заявките за старта на писта Стара Загора

  • Home
  • Заралия открива заявките за старта на писта Стара Загора


С АДМИНИСТРАТИВНАТА част около състезанието на регионално нови сме приключили отдавна – каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт Илия Бояджиев, основният организатор и шеф на местния клуб, който подготвя състезанието вече пета поредна година. – Формалностите ще бъдат окончателно затворени, след като получим и разрешението от пътната администрация в София. Но както и в предишните години, ние имаме пълното разбиране и подкрепа от общинските власти, които помагат писта Стара Загора да бъде подготвена както всяка година на високо равнище.“

СЕДМИЦА, преди да бъдат обявени заявените за старта в четвъртия кръг от шампионата на писта и затворен маршрут – Стара Загора, първото име с регистрация за участие в класическата българска надпревара вече е известно. Това е заявката на пилота на Дианел Рейсинг Светослав Ковачев, който пред своите домашни ще се представи в Серия Туринг с автомобила Рено Клио, с който този джентълмен участва от началото на сезона. Старозагорската гонка, която е едно от най-посещаваните автомобилни трасета у нас, е последния уикенд на месеца на традиционното място – пътния възел на изхода на града за Бургас. Тази надпревара продължава да държи втората позиция по посещаемост на публиката, след Писта София 1997 г., когато на пътният възел по посока на Бургас, само в неделния ден през септември 2004 г., се събраха над 35 000 души. Такава бе официалната информация от охранителите и полицейските служители, осигурявали сигурността на това състезание. Заралии пазят традицията всичко в автомобилното им надбягване винаги да е направено по конец.

снимки: организатори на писта стара загора

РАНО-РАНО ПРИКЛЮЧЕНО… Подготовката на 2800-метровото трасе за четвъртото състезание от пистовия шампионат заралии направиха отрано, спазвайки своите норми да няма недовършени неща, оставени за деня преди квалификациите. И тази година домакините от АСК Стара Загора не правят изключение, след като две седмици преди началото са напълно готови с подготовката на трасето. Тревните площи край импровизираната писта са напълно окосени, а компромисните места в асфалтовата настилка в зоната на боксовете за изкърпени. Окончателното устройване на трасето и неговото обезопасяване ще бъдат направени два дни преди съботните квалификации, когато първо водоноските ще измият асфалта, а след това на критичните точки ще бъдат монтирани и обезопасителните стекове с гуми, за да бъде разчертана и стартовата решетка.

снимка за rallyxpress: асен илиев
СМЯНА НА МАРКАТА… След дълги години вярна дружба с Фау-Ве и няколкото кратки забежки към един „саксофон“, сега в три последователни старта, джентълменът-пилот се е представя с Рено Клио.