Заралиите: Правим две писти в два последователни уикенда

  • Home
  • Заралиите: Правим две писти в два последователни уикенда

:: Събота, 26 септември

8:30 – 9:30 ч. – Административен преглед Серия Лада; 9:30 – 10:30 – Административен преглед Серия Спорт; 10:30 – 11:00  –  Административен преглед Серия Туринг; 11:00 до 11:30 – Административен преглед Серия Макси; 8:40 – 9:40 – Технически преглед Серия Лада; 9:40 – 10:40 Технически преглед Серия Спорт; 10:40 – 11:00 Технически преглед Серия Туринг; 11:10 – 11:40 – Технически преглед Серия Макси; 12:10 – Първо заседание на спортните комисари; 12:30 – Брифинг със състезателите; 13:00 -18:00 Тренировки за място (по график)

:: Неделя 27 септември

10:30 ч. – Официално откриване на състезанието; 11:00 – Старт на състезанието] 14:30 – Обявяване на резултатите и награждаване на победителите по групи и отборно.

АВТОМОБИЛНИЯТ спортен клуб на Стара Загора записа в своите анали работа, която до момента историята на дисциплината не се помни като аналог.

„Миналият уикенд бяхме на трасето в Младост IV, за да помагаме за организацията на писта София 2020, тази събота и неделя сме си у дома, за да направим нашето състезание“ – каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт директорът на заралийската надпревара Илия Бояджиев (на снимката горе).

Това, че софийското състезание може да бъде поставено в графата „добра проява“, заслужа имат и 37-те маршали от АСК Стара Загора, които са мобилизирани за столицата, както и специално докарания в София микробус с т. нар. атрибути за стандартно пистово състезание. „Иначе хората пътуваха до столицата със собствения транспорт“, допълва Бояджиев. Сега същата спортна „рота“ е в цикъл, работейки по класическото старозагорско трасе. По думите на до днес са свършени всички работи около трасето, които неизбежно се правят в дните, непосредствено преди бензиновите събота и неделя: тревите – окосени, пукнатините в асфалта – запълнени, храсти и дървета – подкастрени.

снимка: организатори на писта стара загора
ОБИЧАЙНОТО БОЯДИСВАНЕ В ПЕТЪК НАДВЕЧЕР… Както всяка предишна година, така и този петък вечер, трасето на писта Стара Загора ще бъде закрито, а доброволци от АСК Стара Загора ще начертаят стартовите позиции за състезателната решетка в неделя.


СРОКЪТ ЗА регистрация в третото от пистовите състезания в шампионата за 2020 г. е удължен до днес в полунощ. Както се разбира от Бояджиев, до момента списъкът е над 50 имена и най-вероятно ще е най-дългият за краткия автомобилен сезон.

„Днес или утре ще бъде възстановена една от повредените мантинели и в петък вечер, преди да затворим пътя – чертаем решетката за стартовите позиции“, допълва Бояджиев. Това, че между старта в София и предстоящото състезание в Стара Загора има някакви си 5 дни, поставя старозагорци в доста неизгодна позиция. От една страна (също и пилотите!), заралии са принудени да не са наясно с това колко точно ще са заявките. От друга – принудени да удължат срокът за регистрациите, защото има състезатели, които все още работят по проблемите в автомобилите си от софийското трасе.

„Отделно, за няколко [пилоти], които звъняха, за да кажат, че правят всичко, за да бъдат на старта, сме ке разрали, че таксите ще бъдат платени на място в петък и участието [на тези пилоти] ще е без глоби – уточнява Бояджиев.