Елфин Елфин не мисли да прави още подаръци

  • Home
  • Елфин Елфин не мисли да прави още подаръци
Елфин Елфин не мисли да прави още подаръци

РАЗВИТИЕТО на последното състезание от сезона, победителите в 16-те скоростни етапи от ACI Монца Рали, както и общото подреждане на екипажите може да следите на живо ТУК

ПРЕКАЛЕНО много са моментите, които дублират финала на сезон 20-20 и вторият италиански завършек на това първенство. Толкова много, че човек започва да си мисли дали в може толкова много случайности да се съберат на едно място и в един момент? Точно преди година в ACI Рали Монца уелсецът Елфин Евънс бе изправен пред най-големия си шанс да стане първият пилот от Острова, спечелил световната титла по рали след пауза от 19 години, когато за последно това направи покойният Ричард Бърнс. При това за етапите в Ломбардия Евънс пристигна – макар и с крехка преднина –  и като водач в класирането преди финала – 111:97 т. Сега Ожие е напред в подреждането (+14 т.), което е допълнителен дразнител за 32-годишният съперник на седемкратният световен шампион, като Евънс е твърдо решен, че няма да прави втори подарък за партньора си, като този от миналия ноември, когато заради удара си в бариера на пистата, реално му подари титлата малко преди края на първото ACI Рали Монца. Та финала Евънс успя да запише само 3 т. от пауърстейджа, след като рестартира участието си в продължението на ралито. За вицето от 2020 г. задачата изглежда проста, но в никакъв случай не е лесна. Евънс (187 т.) не може да завърши годината по-назад от 3-о място (Нювил е със 159 т.), като в този вариант е без значение какво ще е класирането на Ожие (204). За да го прескочи обаче, уелсецът трябва да е с 18 т. пред Себ, което ще му донесе най-големия успех в кариерата.

снимки: официален сайт на тойота газоо рейсинг
СЛЕД СИЛАТА ВТОРА ПОЛОВИНА В СЕЗОНА… Този път никакви италиански подаръци!

„Хубаво е да влезем във финалния кръг все още с шанс да вземем титлата на пилотите – обяви Евънс в прес-бюлетина, разпространен от отбора на Тойота. – Това е допълнителен шанс, но със Скот [Мартин] ще дадем най-доброто от себе си: подходът ще бъде просто да се стремим към възможно най-добрия резултат и да видим какво ще се случи.“ През годината Елфин спечели Португалия и Финландия, но надеждите му за титлата бяха помрачени от удара на камък на в Кения и драмите със скоростната кутия на автомобила му в Гърция.

„След трудния половина на сезона, последните няколко кръга бяха по-добри за нас, но Монца отново ще бъде съвсем различно предизвикателство. Етапите в планината имат наистина приятен характер, но етапите на пистата са силно смесени“.