Еврошампионатът най-после е пак в Европа!

  • Home
  • Еврошампионатът най-после е пак в Европа!


Алексей Лукянук (Рус, Форд Фиеста R5, на снимката) 76 т., следван  от Бруно Магалаеш (Пор, Шкода Фабия R5) 35, Рикардо Моура (Пор, Форд Фиеста R5) 30, Николай Грязин (Лат, Шкода Фабия R5) 30, Фабиян Крейм (Гер, Шкода Фабия R5) 26, Крис Инграм (Вбр, Шкода Фабия R5) 18 т., и др.

ТРЕТИЯТ кръг на регионалния шампионат на Международната автомобилна федерация (ФИА) за Европа, най-накрая се доплува на европейска земя за предстоящото гръцко Акрополис” (1-3 юни). Доплува, след като първите два кръга бяха проведени извън терена на материка, на островите в Атлантическия океан. Заявени са тридесет и четири коли, като повече от половината от тях са автомобили R5, но това са автомобилите само Форд и Шкода, като единственият, който „нарушава“ британско-чешката линия е Алекс Цолуфтас, който ще кара Ситроен С3 R5. Нито гръцкото събитието от календара, нито следващия старт от европейската надпревара в Кипър се зачитат за европейския шампион за младежи. Макар че церемониалният старт на събитието е в Атина, самото събитие е базирана в Ламия. Акрополис ще бъде първото първенство на ФИА за бившия индийски шампион Амитаржит Гош, който тук ще стартира с Фиеста R2, което е много по-малка кола от националната му Махиндра SUV 500, с която той води в шампионата на Индия. Друг забележителен запис в рали Акрополис е на гръцкият вносител на GM Харис Калцунис, който ще Opel Corsa D OPC 1.6 Турбо. Сезонът на ERC за 2018 г. ще напусне материка за четвъртия си старт в Кипър, за да се върне в Централна Европа за петото рали – Римска столица в Италия.

снимка: ewrc.com
НАЧЕЛО С ДВЕ ПЪЛНИ ПОБЕДИ… С първите си места от островната част в програмата на шампионата, Лукянук е лидер в шампионата преди гръцкото Акрополис.