Д-р В. Краус: За ФИА спортната власт в България е СБА

  • Home
  • Д-р В. Краус: За ФИА спортната власт в България е СБА

НА КРАТКО РАБОТНО посещение у нас бе д-р Вернер Краус – Почетен президент на ÖAMTC (Австрийски автомобилен, мотоциклетен и туринг клуб – бел. ред.) и на Международната автомобилна федерация (ФИА) за Централна Европа. На срещата, която бе в централата на автомобилния съюз в София, д-р Краус се запозна със сложната ситуация в отношенията между Съюза на българските автомобилисти (СБА) и Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС). При срещата си с председателя на съюза инж. Емил Панчев, първите думи на д-р Краус бяха, че за ФИА единствената спортна власт в България е Съюза на българските автомобилисти.  За международната федерация не е проблем да се организира спортна дейност в бъдеще, без участието на БФАС. Д-р Вернер Краус ще информира ръководството на ФИА за ситуацията у нас.     Д-р Краус също изтъкна важността на рали България за региона и се запозна с подготовката за провеждането му. 

снимка: съюз на българските автомобилисти
ДЕЛОВО… Почетният президент на Австрийски автомобилен, мотоциклетен и туринг клуб – бел. ред. (ÖAMTC) д-р Вернер Краус и Председателят на Съюза на българските автомобилисти (СБА) инж. Емил Панчев позират за обща снимка преди началото на срещата в централата на Съюза.

Директорът на състезанието Камен Михайлов представи детайли, свързани с подготовката.

На срещата в СБА, освен председателят на СБА инж. Емил Панчев присъстваха още, отговарящият за международната спортна дейност в СБА Камен Михайлов, членът на УС на БФАС Калоян Станчев, който е избран за председател, но не е встъпил в длъжност, Георги Янакиев – младши, член на комисията за сигурност на ФИА, Георги Михайлов и Марио Нецов, които се занимават с международните връзки в СБА. Присъстваха още автомобилните пилот Екатерина Стратиева и Илия Царски, а също и Валя Панталеева, която от дълги години е в автомобилния спорт като съдия и наблюдател.

:: Вчера, веднага след пристигането си в София,

д-р Краус е провел среща и с представители на
БФАС, на която е получил информация за гледната
точка върху ситуацията такава, каквато я вижда
управата на националната федерация.