Дряново пише личен рекорд: заявени и стартиращи наравно

  • Home
  • Дряново пише личен рекорд: заявени и стартиращи наравно


ЛИНКЪТ, на който можете да средите на живо резултатите в трите скоростни етапа, както и местата на екипажите в общото подреждане – ТУК.

В ПЕТОТО си издание за 6 години, дряновския спринт записа личния си рекорд: броят на обявените участници ще е абсолютно същият, който по време на церемониалния старт ще преминат през арката на състезанието. Това е втори пореден случай в българските национални шампионати за последните години и очевидно показва две неща, едното от които е по-важното. А то е, колкото и бавно да става диференциацията, че се забелязва не само разделяне на пилотите от скоростните шампионати, но и в двете рали дисциплини – класическия и спринтовия вариант. Второто, а то е показателно за самите дряновчани, че списъкът от 2020 повтаря като бройка този за сегашния старт, но също и че сравненията през последните три години показват половин дузина състезатели, които друг спринт могат и да пропуснат, но не и този в Балкана. Спомняте си проблемите с извадената франция край трите скоростни етапа през миналата година, което беше и една от причините сливенският пилот Дилян Станков (Булсим, Пежо 208 R2) да изпусне завой и да се паркира десетина метри под етапа.

снимки за rallyxpress: ангел нешев
НЕПРИЯТЕН ЛЕТЕН СПОМЕН… Така завърши срещата на Дилян Станков с пръснатите край трасето камъни, правейки от сливенската „ер-двойка“ безконтролна… шейна

„Сега е значително по-добре, макар и пак да има  [фракция], а и на места във върха на завоите са забити колци, така че да не се „секат“, каза за RallyXpress Пламен Танев, навигаторът на кюстендилския пилот Емил Петров. Но както той, така и друг ко-пилот – Сашо Спиров (на Александър Димитров) смята, че дори и по-малко от миналия август, изваденият камънак е доста, въпреки колците. За да оформим това твърдение, ще цитираме шампиона при навигаторите Георги Гаджев (на Миро Ангелов), който пък изказа предположението, че прорастналата зеленина край пътя умишлено не е била кастрена, като по този начин влизането във виражите няма да е така плътно в епикса и извън него, за да не се вади и фракцията.

Предположението на Гаджев има достатъчно логичност, но въпреки това оставя въпроса за местните съботно-неделни „състезатели“, както и за евентуалното нерегламентирано „опознаване“ на трасетата в дните, непосредствено преди състезанието.