Добър лист със заявени пилоти за планинския старт на Сливен

  • Home
  • Добър лист със заявени пилоти за планинския старт на Сливен


СЛЕД КАТО ПРЕЗ миналото лято Виторио Попов (на снимката), най-малкия от тримата сливенски „доктори“, напук на увещанията, се пусна в писта Стара Загора (само за да разбере, че това не е неговата дисциплина), Вито ще запише поредния свой дебют като „най-млад пилот“. След като в най-голямото рали Поповм се пробва като навигатор, сега Българка ще е първото му планинско, в което ще кара за „свои хора и свои фенове“, а най-вероятно ще си осигури и приз за това участие.

ЧЕТРИДЕСЕТ пилоти включва публикувания на официалния сайт на сливенския клуб Булсим списък за участниците в третия кръг от шампионата за скоростни планински изкачвания Българка, който е този уикенд над Сливен.

Макар и заявките да са по-малко от миналата година, на общия фон на свиващите се участия, регистрираните 40 имена за съботните квалификации са доста приличен списък с пилоти (имената на заявените виж долу).

В отсъствието на действащият шампион Любен Каменов, начело на колоната с №2 е шуменският инженер Христо Манолов (БАМС, Мицубиши Лансър Ево 9, НС1), който е и първият подгласник на панагюреца заминалия сезон.

Манолов и мултишампионът в планинските – Илия Царски (Автоцар, Мицубиши Лансър Ево 9, НС1) имат в момента по една победа (съответно в Шумен и Благоевград), но общото класиране за двата досегашни старта се оглавява от бронзовия за 2016 г. пилот на Дунев Рейсинг Юлиян Телийски (Мицубиши Лансър Ево 9, НС2) с 28 т.

Така че малките разлики в активите на тримата пилоти предполагат и особено напрегнато състезание под Българка. Макар местният Булсим да е мобилизирал почти всичките си пилоти (8 заявки), много лесно може да се предвиди, че с трите си силни играча в шампионата тази година, софийският Джордан Рейсинг Тим – ако всичко се развива по плана на Йордан Тодоров- Джордана – ще запишат трета поредна победа.

снимка: организатори на планинско българка

ПЛАКАТЪТ на планинско Българка. Тодоров и Александър Димитров-Пъчката, допълнени от Ерменко Ерменков (и тримата със Ситроен Саксо, НС4), са идеалната комбинация, за отборна победа. Ако заради техническите проблеми след Благоевград не се брои отсъствието на плевенчанина Ивелин Чапанов (Плевен Рали Тим, Рено Клио, НС3), списъкът на Българка е събрал всички основни играчи, а факта, че пилотите във всички заявени класове ще си поделят пълния вариант на точки от Сливен подсказва, че както обикновено Българка ще бъде напрегнат и емоционален бензинов уикенд.

СПИСЪКЪТ на регистрираните пилоти в сливенския кръг от планинския шампионат.