Джерард Куин обяснява участието на Овала

  • Home
  • Джерард Куин обяснява участието на Овала


ПРЕДПОЛОЖЕНИЕТО на RallyXpress, че автомобилите на двамата основни пилоти в М-Спорт ще бъдат с еднаква окраска и тя задължително ще включва голямо лого на енергийната напитка Ред Бул, вчера беше потвърдено при откриването на моторспорт-шоуто на Аутоспорт в NEC. Преднамерено там бе показана спецификацията на Форд Фиеста WRC не с №1, а с №2 – колата на Елфин Евънс, която ще има напълно идентична основна цветова схема като тази на Себ Ожие, затвърждавайки очакването, което сайтът направи ден преди Рождество Христово.

ИНФОРМАЦИИТЕ, че Форд са се приближили до подкрепата на частният М-Спорт Световен Рали Тим, който спечели световната титла на ФИА при производителите, беше широко посрещнат от медиите, но не на последно място това важеше и за световния шампион при пилотите Себастиан Ожие. На представянето на автомобилите от новия шампионат на WRC в Националния изложбен център (NEC ) в Бирмингъм присъства Джерард Куин, ръководител на Форд Перформънс Юръп, който очерта как стоят нещата в настоящия момент, както и по отношение на всяка евентуална промяна в отношенията. – Нищо по отношение на връзката между Форд и M-Спорт не се е променило. Ние сме партньори от 1997 г. насам (когато Форд се оттегли от пряката дейност в WRC – бел. ред.). Това, което се е променило, е, че сме поели по-силен ангажимент да продължим развитието на новата Фиеста през 2018 г., което е нещо, което бихме направили във всеки случай, защото това е начинът, по който нашите взаимоотношения са работили през последните две десетилетия.“

– Името, под което е регистриран тима като участник в световните серии, включва и думата Форд, но тя идва след M-Спорт. Какво трябва да ни казва това за връзката между двете?

– Не мисля, че в това може да се прочете нещо. Важното е, че името на Форд вече е там и е силно свързано с M-Спорт. Не всеки може да има нашата търговска марка“.

– Какво конкретно се промени тази година?

– Сега имаме по-силен глобален ангажимент, като предоставим технологичен напредък, който е необходим за развитието на автомобила, представил се толкова успешен през 2017 г. Ресурсът за разработване и развитие на колата през 2018 г. е изключително важен от гледна точка на това, какво може да означава към програмата като цяло. Това включва технически неща и пари.

– Достатъчно, за да бъде убеден Себастиен Ожие да остане с М-Спорт до 2018 г.?

 – Себ е много силно мотивиран човек и мисля, че това е много важно не само за отбора. Но ключовото нещо за него беше ангажиментът да продължи да подкрепя М-Спорт и да засили подкрепата както финансово, така и технически.

снимка: мартин холмс рали
ЕКСПРЕСНО ИНТЕРВЮ В ДВИЖЕНИЕ С ЕВРОПЕЙСКИЯ ШЕФ… Мартин Холмс (вляво) записва на диктофона си краткото интервю с Джерард Куин, ръководител на Форд Перформънс Юръп.

Американският глобален директор на Форд Моторспорт от гр. Диаборн – Марк Рашбрук, също бе в NEC и заяви:

 – 20-годишните взаимоотношения на Форд с M-Спорт са постигнали несравними успехи на всички състезателни равнища, нещо, заради което можем да се гордеем. Създадоха Фиеста като стандарт за състезателите в ралитата по целия свят. Ние сме силно развълнувани, че за 2018 г. ще можем да предоставим още по-голяма подкрепа.