Двама шампиони и вицето с бургаска точка на сезон 2019

  • Home
  • Двама шампиони и вицето с бургаска точка на сезон 2019

ПОСТИЖЕНИЯТА и времената в двата дни от заключителния старт в първенството на затворен маршрут и писта в Бургас могат да проследени на обичайния адрес

http://results.bg/

„КУАТРО“ ШАМПИОНЪТ в Серия Туринг Иван Влъчков (София Кар МС) ще завърши тазгодишния си сезона в неделя на писта Бургас с петия и реално се последен кръг от националния шампионат на затворен маршрут и писта, се казва в прес-релийз от екипа на Влъчков Рейсинг. С отпадането на първоначално предвидения 6-и старт на гръцката Серес или на калояновската Дракон, каращият с лиценз на София Кар Моторспорт пилот стана предсрочно шампион в Стара Загора, побеждавайки при „турингите“ за четвърта  поредна година и с актив от 75 т. реално е недостижим. Най-успешният и резултатен пилот в пистовото първенство за последните 15 години обаче ще стартира във втора поредна гонка с резервния автомобил, след като бегачката му още не е готов след инцидента на планинско Шипка Дамасцена. За състезанието в Бургас Иван се подготви с картинг. Той взе участие в надпреварата за Балканската купа в Кюстендил.

снимка за rallyxpress: асен илиев
БЕЗ ПРЕЦЕДЕНТЕН В ПОБЕДИТЕ СИ… Само за 4 сезона, Иван Влъчков се превърна в най-ефективният и успеше състезател в пистовите гонки от повече от 15 години насам.

Втората позиция е в прицела на двамата партньори на Влъчков в дублиращият АСК на София Кар МС Давид Будев (Рено Клио) и Кольо Карастоянов (Хонда Сивик).

За бургаския финал Серия Туринг има рекордните за сезона 15 заявки.

„Очакваме много силна конкуренция, заяви Влъчков. – Другите пилоти са добре подготвени, което се видя и на писта Стара Загора“.

снимка за rallyxpress: асен илиев

ЗА ЗАБАВЛЕНИЕ КРАЙ МОРЕТО… След като в Стара Загора Маршавелов предсрочно си спечели петата титла за 10 години, сега на пловдивчанинът остава единствено да се забавлява във финала. Другият предсрочен шампион, който приключва успешен сезон и отбелязва петата си шампионска титла в Макси е лидерът на КА2 Рейсинг Тим Константин Маршавелов (Мицубиши Лансър Ево 10). Подобно на Влъчков, Маршавелов си осигури петата титла в националния шампионат на затворен маршрут и писта още в миналото състезание, в което завърши на втора позиция. В Бургас в последните два сезона обаче победител е именно Маршавелов. Девет са регистрираните частници в Серия Макси за бургаския финал, а и преди финала тази неделя вече е известно, че КА2 Рейсинг Тим ще е и новият отборен първенец в този шампионат. „Напълно сме готови за последното състезание. Още днес автомобилите и оборудването ще са на трасето. Очаквам интересен уикенд, през който мисля да се забавлявам“, бе краткия коментар на Маршавелов.

снимка за rallyxpress: асен илиев

ОСТАВА ЕДИН-ЕДИНСТВЕН „ПЕЧАТ“… За да запише най-високото си постижение в автомобилния спорт, на Камен Василев остава единствено в Бургас да подпечата аванса си в Серия Макси, за да е подгласник №1 на своя тимов лидер в КА2 Рейсинг Тим.

Към двамата шампиони, които затварят успешен сезон в Бургас, трябва да се постави и вторият пилот на КА-2 Рейсинг Тийм Камен Василев (Мицубиши Лансър Ево 10). Това ще са деветата и десетата квалификации за Василев и неговият пети старт като пилот на пловдивския АСК, който на черноморското трасе остава единства единствено да подпечата вицешампионската си титла. В момента Василев е с 54 г., на 21 от него е пилотът от Криводол Румен Киров (Субару Импреза).

„Отивам в Бургас без особено големи очаквания. Надявам се на добро състезание, както и да завършим успешно”, коментира кратко на Василев.