Двадесет и два тандема в последен старт за сезона

  • Home
  • Двадесет и два тандема в последен старт за сезона
Двадесет и два тандема в последен старт за сезона

РЕЗУЛТАТИТЕ на живо от финалното състезание в шампионата по ралиспринт можете да следите ТУК

ВСИЧКИТЕ детайли около новия ралиспринт могат да бъдат намерени на официалния сайт на състезанието – ТУК, както и на портала на АФБ – ТУК.

ДОСТА ПРИЧИНТА бройка от участващи екипажи оформя списъка със заявките за финалното състезание от шампионата по ралиспринт в Пампорово тази неделя. Листата включва 22 автомобила и почти всички главни действащи лица в това първенство за направили своята регистрация. Като имам предвид, че в Пещера през април стартираха 26 коли, а през май в Дряново – точно толкова, колкото и предстои да видим тази неделя в Родопите, а това във време на ковид-почервеняването на страната, бройката наистина е повече от добра. След публикуването на заявените екипажи (виж линковете в карето вдясно) обаче става ясно, че най-малкото един от шампионите вече може да се смята за предизвестен още от този момент.

СПИСЪКЪТ със заявените пилоти и навигаторите им за последното състезание от първенството по рали спринт в Пампорово в неделя.

Най-вероятно е екипажът на Екатерина Стратиева/Георги Аврамов (Астра Рейсинг, Пежо 208 R2) да завърши като първенец, каквото и да е класирането им на финала, след като останалият единствен пряк претендент и притежател на титлата в RC4 – Денис Станчовски и неговият навиготор Явър Брънков (Пресгиж, Пежо 208 R2) не са заявени. Според непотвърдена информация на сайта с новините в българския спорт, в най-неподходящия за закитата на титлата момент, Станчовски се е оказал без навигатора си, който е ангажиран точно в дните на състезанието. Също така опитите на парагюрецът да намери временен заместник на шампиона на навигаторите от RC4 са се оказали напълно безплодни. Впрочем фактът, че Станчовски няма да успее да защити титлата си точно заради ангажиментите на своя ко-пилот, потвърждава излаганата от RallyXpress нееднократно теза, че точно в тази част от спорта има криза, която при това се задълбочава с всеки изминат шампионат. Ето и как изглежда временното генерално класиране (неофициално), както и екипажите, които са начело в подреждането на отделните класове на този шампионат: