Гераджиев и Гаджев шести във финала на Босфор Рали

  • Home
  • Гераджиев и Гаджев шести във финала на Босфор Рали


СЛЕД днешния финал в Пендик, според изчисленията на RallyXpress, в класирането за европейския рали-трофей екипаж Мурат Бостанджъ/Онур Ватансевер (на снимката) е само на 8 т. от лидерите Ал Кетби/Хеперле – 277:269.

ЕКИПАЖЪТ на едноименния пловдивски автомобилен клуб Георги Гераджиев-мл./Георги Гаджев (на снимката) завършиха на шесто място във финалното класиране на турското Босфор Рали, шести кръг от европейския трофей по рали на Международната автомобилна федерация (ФИА). Общото време, което екипажът на Форд Фиеста R2 записа в края на състезанието е 2.18:45.0 ч., на 15:28.8 мин след победителите от рали България и първенци в домашното си състезание Мурат Бостанджъ/Онур Ватансевер (Форд Фиеста R5). Пловдивчаните са и втори в клас RC4, като за първото място не им достигнаха фрапиращите 0.3 сек, за да изпреварят състезаващите се със също такъв Форд Фиеста R2 екипаж на домакините Таринбилнир/Кочоглу.

снимка: официален сайт на босфор рали
ПОВЕЧЕ ОТ ДОВОЛНИ… Георги Гаджед (на заден план) и Георги Гераджиев-мл. се усмихват доволни, след като в тежкото макадамово рали на комшиите завършиха на 6-о място в генералното класиране. 

Мурат Бостанджъ/Онур Ватансевер завършиха състезанието за 2.03:16.2 ч., печелейки половината от 12 скоростни етапа на макадамовата гоненица край курорта Пендик. Три скоростни спечели Авджъоглу (Форд Фиеста S2000), два – Авджъ, а дубаецът Ал Кетби – само един етап. Бостанджъ повтори схемата си от българското рали, като реши проблема с лидерството си в първия ден и остана начело на колоната през почти цялото време, ако се изключи 24-километровият Гьочбейли, в който, след победата на Авджъоглу загуби контрола над колоната с 0.9 сек, който си върна още на следващата отсечка. Пловдивчани предприеха атаката си във вторите 6 скоростни етапа днес, като на първия от тях завършиха 12-и, последователно се класираха 9-и в осмата и деветата скоростни отсечки, придвижиха се с място напред за класирането на 11-ото изпитание, за да влязат в шестицата на финалния спринт, а с това и в шестицата на общото класиране в Босфор Рали. Двамата започнаха неделния ден от 11-о място в колоната от 24 екипажа, за да бъдат по два пъти 9-и и 8-и преди да завършат в топ-6 на турския кръг от европейския трофей. Едва на трето място, на равни 6 мин от победителите са Рашид Ал Кетби/Карина Хеперле (Дуб/Гер, Форд Фиеста R5), които след второто си място в Самоков преди една седмица оглавиха надпреварата за евротрофея.

снимка: официален сайт на босфор рали

ДВЕ ПОБЕДИ В ДВЕ НЕДЕЛИ… Мурат Бостанджъ спечели България миналата неделя, а тази повтори успеха си, завършвайки първи в Босфор Рали.