Влъчков/Маршавелов са 5-и за втория старт GT4 в Словакия

  • Home
  • Влъчков/Маршавелов са 5-и за втория старт GT4 в Словакия

БЪЛГАРСКИЯТ пилот Иван Влъчков, който кара в тандем с Константин Маршавелов с болида Sin Car R1 GT4 за екипа на Росен Даскалов – София Кар Моторспорт, завърши днес на 5-и място в своя клас на аматьорите във второто състезание от 4-ия кръг от сериите GT4 за Купата на Централна Европа на пистата Словакия Ринг. Двукратният национален шампион в Серия Туринг стартира първи в класа си и в общото подреждане на стартовата решетка на пистата Словакия Ринг. Но след зелената светлина на светофара, Влъчков се забави. Това стана причина той да бъде изпреварен от трима съперници, един от които в неговия клас – Мачей Марчинкиевиц.

Във 2-ата обиколка обаче Иван успя да прескочи два автомобила от категорията на  „професионалистите“, което го изведе на 2-а позиция в общото класиране и в класа.

Лидерът обаче вървеше с темпото на Иван и Влъчков не можеше да го настигне. Към края на серията си от обиколки Иван пропусна двама от пилотите в по-горния клас.

В 15-ата обиколка Иван направи задължителното си спиране в бокса и отстъпи колата на шампиона от Серия Макси Константин Маршавелов, като към този момент българският тим беше водач в своя клас заради по-ранното спиране на Марчинкиевиц.

снимка: прес-служба на иван влъчков

ПРЕДИ СМЯНАТА В ТАНДЕМА… Константин Маршавелов (вдясно) и неговия личен механик Димитър Акабалиев внимателно следят развоя на състезанието, в което Иван Влъчков успява да прескочи два автомобила на „профитата“.

Маршавелов запази второто място в първите обиколки, но след това бе изпреварен от трима съперници в класа и в крайна сметка завърши 5-и и 8-и в общото класиране.

Иван записа най-бързата обиколка в хода на състезанието в класа на аматьорите, а за полпозишъна за второто състезание получи специална награда – традиционния ръчен часовник марка Сертина. Влъчков определи представянето на тима като добро и заяви, че тимът ще се бори за по-предните позиции в последния кръг от сезона на Зантвоорт.

снимка: прес-служба на иван влъчков
ПОРЕДЕН ХРОНОГРАФ В КОЛЕКЦИЯТА… Организаторка от SRO се готви да връчи на българина Иван Влъчков хронографа Сертина, завоюван от пилота с най-бързата обиколка във второто състезание на пистата Словакия Ринг.