БОБИ ГРИГОРОВ ПАК ХВАНАТ „В КРАЧКА”, КАРАЛ С ОЛЕКОТЕН МАХОВИК

  • Home
  • БОБИ ГРИГОРОВ ПАК ХВАНАТ „В КРАЧКА”, КАРАЛ С ОЛЕКОТЕН МАХОВИК
БОБИ ГРИГОРОВ ПАК ХВАНАТ „В КРАЧКА”, КАРАЛ С ОЛЕКОТЕН МАХОВИК

НАЙ-ВЕРОЯТНО видинчанинът Борис Григоров (на снимката) ще се прости не само с победата си в Бургас тази неделя, а с нея и с победата в първия шампионат Купа Шкода Фабия, но и ще трябва да престои „на скамейката” около година. Такъв е срокът на наказанието, който може да бъде наложен на видинчанинът за повторни технически несъответствия в автомобила му в двете последователни състезания – в Пловдив и Бургас.

Точка I .1.7 от Наредбата за организиране и провеждане на автомобилни състезания и шампионати през 2006 г. на БФАС е категорична: „… постигнатият резултат отново се анулира, като случаят се внася за разглеждане в УС на БФАС за налагане на наказания съгласно изискванията на Националния кодекс по автомобилен спорт.”

Засега се чака протокола от техническия преглед след Бургас ’ 06, който трябва да бъде внесен в управителното тяло на федерацията.

Факсимиле от Точка I .1.7 на наредбата.

Според доверени източници на RallyXpress , маховикът в Шкода-та на Григоров е бил приблизително с 1 кг. по-лек. Преди седмица, по време на пресконференцията за писта Бургас ’ 06 пред сайта, младият пилот категорично отрече, че е правил по автомобила си каквито и да е нерегламентирани изменения.

След състезанието в Бургас има и още един декласиран участник в Купа Шкода Фабия – възпитаникът на сливенската Школа за автомобилни пилоти на Павел Жеков – Красен Желев. Прецизният технически преглед е показал, че Шкода-та на Желев има по-високо от допустимото налягане на горивото.