Ангелов/Сивов дърпат напред, в два дни с три етапни победи

  • Home
  • Ангелов/Сивов дърпат напред, в два дни с три етапни победи


ТРИТЕ ДНИ на Монбат Рали Сливен може да следите както обикновено на специализирания сайт за резултати от българските автомобилни състезания – ТУК.

ЕКИПАЖЪТ на Мегапорт Рейсинг Мирослав Ангелов/Еди Сивов (Шкода Фабия R5) убедително водят след първите 3 скоростни етапа и 42.46 състезателни километра в Монбат Рали Сливен. След като вчера вечерта двамата откриха сметката на спечелените етапи с победа в шоуто за публиката в града, днес добавиха две последователни победи. Първо спечелиха 14-километровата Бинкос 1, завършвайки я с рекордната скорост от 123.5 км/ч за 6:48.2 км, а след това взеха и първото преминаване на най-дългата отсечка в Монбат Сливен Рали – Качулка 1. Там Ангелов/Сивов изминаха дистанцията за 14:16.4 мин, като и на двете скоростни второто място е за варненският екипаж Йордан Атанасов/Янаки Янакиев (АРТ Рейсинг Тим, Мицубиши Лансър Ево 9). На Бинкос те изоставаха с 6.0 сек, на първата Качулка – с 8.9 сек. Така след тройката от етапи (един вчера и два днес) лидерите в шампионата дръпнаха напред пред основните си конкуренти – АРТ Рейсинг Тим с 19.3 сек. Различия в двете отсечки днес има в третото място.

снимка за rallyxpress: петко станчев
ПЪРВА ОТ ПЪРВИТЕ ТРИ… В петък вечерта лидерите в шампионата Мирослав Ангелов и Еди Сивов взеха първата си етапна победа, към която добавиха още две в началото на съботния ден.

Първоначално на Бинкос то бе за вицешампионите от миналата година Григор Григоров/Петър Сивов (Григоров рейсинг, Пежо 208 R2, на 20.3 сек от победителите), на Качулка – за шампионите Тихомир Стратиев/Добрин Борисов (Марина Моторспорт, Пежо 208 R2, на 40.9 сек от победителите). Засега времето продължава да е от категорията „шарено“, което се отнася и за трасетата на етапите днес. Малко, след като всички автомобили бяха стартирали в Бинкос 1, днес за първи път се получи информация, че времето се разваля, потвърждавайки метеопрогнозите.

снимка за rallyxpress: личен архив на тихомир стратиев

В ДОБРО НАСТРОЕНИЕ… Шампионът за 2017 г. Тихомир Стратиев е доволен, защото прогнозите му за разликите между неговия автомобил и тези с два двигателни моста се оказват колкото верни, толкова и точни. „При нас лошото време идва откъм Плачи дол – казва един от ветераните в сливенското състезание Васил Магунев. – Стане ли там времето лошо, брой че и над останалата част на планината ще вали.“ Всъщност трудностите на екипажите идват както от това, че всяка една част от днешните етапи е в различна част от Балкана, всяка от различна със своите метеорологични капризи.

Днес в първата третина от Монбат Рали Сливен беше слънчево, във втората – „шарено“, а в третата половина мъглата е била на височината на предния прозорец на автомобилите.