Ангелов/Гаджев: 2 планирани титли, пилотът–с бонус трета

  • Home
  • Ангелов/Гаджев: 2 планирани титли, пилотът–с бонус трета

НЯМА КАК да бъде иначе – обясни пред сайта с новините в българския автомобилен спорт новия троен шампион на страната Мирослав Ангелов (на снимката) – Разбира се, че съм много доволен, защото ако титлите в двете рали дисциплини бяха планирани, то тази от планинските състезания буквално падна от небето. При това в шампионат, в който наистина имах много силна конкуренция, независимо, че автомобилът ми отстъпва от бегачките на водещите в това първенство пилоти.“ Както самият Ангелов оценява сезон, именно в планинското първенство за него е била по-трудния от трите шампионата.

ПЪРВИЯТ ЕКИПАЖ на Мегапорт рейсинг Тим – Мирослав Ангелов и неговият навигатор Георги Гаджев днес записаха победа в ралиспринт Вида, с което сложиха подписа си под втората поредна колона от сезон 20-20, след като преди месец направиха същото с успеха си в Сърбия Рали и края на шампионата в класическите ралита. Във финалното спринтиране за този шампионат – напълно закономерно – двамата последователно се разписаха като победители в Дряново и Ихтиман, за да направят от своята Шкода най-рентабилната бегачка в българския автомобилен спорт – 9 спечелени победи в три първенства. „Две планирани и една изненадваща титла!“, така Мирослав Ангелов коментира за RallyXpress края на най-успешния си до момента сезон. В бързото рали днес Ангелов/Гаджев бяха най-бързи във всички четири скоростни етапа (обща дължина от 41.07 км), за записвайки на финала днес време от 22:30.55 мин. „Лесно е изглеждало само отстрани, защото и за четирите отсечки използвахме сликове!“, допълва новият шампион. Обяснявайки това с неординарното желание… да се трупа опит Отделно Ангелов е и първенец в планинските изкачвания за сезон 2020 г., с което става първия най-успешен пилот след Георги Петров (Стара Загора, 1994 г.), който има спечелени три титли в една година. Преди 26 години легендата на БГ-ралитата преди в класическите ралита, освен ралитата, печели и в другите две първенства – на писта и планинско.

снимка: rallyxpress
EКСПЕРИМЕНТ ЛИ БЕ ТОВА… Миро Ангелов обясни, че ако спринта във Видин е бил тежък за него, то е защото и в 4-те скоростни отсечки е карал… със сликове.

Втори във Видин, на 2:02.6 мин от победителите са Антон Титов/Динко Георгиев (Мегапорт), а трети са състезателите на Автоцар от Панагюрище Денис Станчовски/Явор Брънков  – на 2:11.9 мин от първенците. Независимо, че в края на автомобилната година Титов и Георгиев направиха най-силното си състезание и завършиха на подиума във Видин, панагюрците успяха да запази аванса, който имаха преди Видин пред двамата от Мегапорт, с което стават първия екипаж, който ще асистира на Ангелов/Гаджев по време на шампионската церемония. Станчовски и Брънков също са и №1 в първенството на класа RC4, за която титла водеха спор също с беше с Титов и Георгиев.

снимка: rallyxpress

СРЕББРО И ЗЛАТО… Екипът на Денис Станчовски – доволни от сребърно-златният финал на сезон 2020. За 19-годишният Станчовски, сезон 20-20 е най-силният, който младежът прави в досегашната си автомобилна кариера, започнала в Моторспорт Академията на Хюндай, водена от първия му ментор Петър Гьошев. Малко неочаквано, вързаният спор за титлата в RC5, между екипажа на Жико-Моторспорт Красимир Каменов/Виктор Тужаров (Ситроен Саксо) и вторите преди Вида – Петър и Любка Йорданови (Хюндай i20 Купе) се реши при първото преминаване на Водна (12.69 км), когато поради изскочила полуоска на „саксофона“, видинският екипаж не завърши на финала на този етап и цялото състезание. Така по-малко от година, след като семейство Йорданови, дебютирали в спринта на Ихтиман през 2019 г., а с класирането си от финала в Бургас станаха вицешампиони, сега вече са на върха на своята категория.

снимка: rallyxpress

ЗА ПО-МАЛКО ОТ ГОДИНА – ДО ВЪРХА… След успешния сезон 2019 г., в който Йорданови извадиха Хюндай-я до сребърната позиция на RC5, с финала във Видин семейството се позлати в същия клас.

С първото и второто място на Ангелов/Гаджев и Титов/Георгиев, отборът на Мегапорт Рейсинг узакони и втората поредна клубна титла, за която още преди Видин беше ясно, че ще приберат във Велико Търново след три победи от три кръга.