• ...СКАНДАЛ НА ФИНАЛА НА ПЛАНИНСКОТО: ОСОГОВО 2021 Г. ПРЕКРАТЕНО СЛЕД МАНШ 1, СЛЕДВАТ ПОДРОБНОСТИТЕ...

  • ...ПРЕДИ ФИНАЛА НА ОСОГОВО: КАКВИ СА ВЪЗМОЖНИТЕ ВАРИАНТИ ЗА ШЕСТ ОТ ДЕСЕТТЕ ТИТЛИ В ПЛАНИНСКОТО...

     

  • ...ИЗВЕСТЕН Е СПИСЪКЪТ СЪС ЗАЯВКИ ЗА ФИНАЛА В ОСОГОВО 2021, 48 АВТОМОБИЛА СЕ СЪБИРАТ НАД КЮСТЕНДИЛ...

Защо залогът на Адамо в Белгия е за Брийн?

Петък, 09 Октомври 2020 | Уотърфорд, Англия, RallyXpress
Защо залогът на Адамо в Белгия е за Брийн?

EДНА ОТ ТЕМИТЕ, която около италианското рали се обсъжда сред посветените в тънкостите на световните серии колеги е, защо Андреа Адамо направи залог на 30-годишният ирландец Крейг Брийн (на снимката) за финала на шампионата в Белгия в края на идния месец? Разместването в екипа, което Адамо обяви отрано отвори мястото за Брийн, превръщайки от Рали Турция във фактически финал за кариерата на Себ Льоб в WRC. Така триото на Хюндай Моторспорт за последното от пандемичните ралита е Отт Танак, Тиери Нювил и Брийн.

Разбира се, основната идея на Адамо е, че Брийн успешно може да защити победата си в Ипър Рали през 2019 г.

В оставащото време до края на сезон 2020 г. е малко вероятно някой да запише повече събития във фабричен автомобил от ирландския екипаж Крейг Брийн и неговия навигатор Пол Нагъл.

Освен в Ипър Рали, двамата ще направят участия в още две белгийски ралита. Те трябва да бъдат подгряване за претенциите им за добро представяне във финала на сезона на WRC – 19/22 ноември.

Защо залогът на Адамо в Белгия е за Брийн?

снимка: интернет
ИСКА ДА ИЗПОЛЗВА ВСИЧКО… Андреа Адамо разговаря с Крейг Брийн след успеха в Естония и неговите думи доведоха до разместване в екипа за края на шампионата.


Едното рали е Аарова Рали Оуденарде, което е този уикенд.
 
„За мен е удоволствие, че получих покана за Ипър Рали Белгия - обяви ирландецът пред местно издание., който спечели през 2019 спечели в Ипър с Фау-Ве Пол R5.

„Състезанието наистина беше хубаво Но то беше през лятото и при условия, които сигурен съм, ще бъдат много различни от това, което ще видим през ноември. Митингите на Аарова и Южна Белгия, които ще направим през октомври в Белгия, ще ни дадат ценен опит и възможност да разберем условията, пред които е вероятно да се изправим в Ипър.“

2020 EST Craig breen 008

снимка: motorsport.com
ОПАСНО БЪРЗИ В ЕСТОНИЯ… Представянето на Брийн/Нагъл в естонския кръг от световните серии бетонира мястото на ирландците за финала на световния шампионат.

Според френския колега Алекс Бено, при избора на Адамо най-много е натежало второто място на Брийн в Естония.

„Така да се каже, това го бетонира в отбора за финала – написа във вайбър Бено. – Дори, имам основания да предполагам, че това е нещо повече от обичайните „музикални столове“ (популярна стара френска игра с размяната на позициите – бел. ред.) в екипа на Хюндай МС.“

:: Да допълним, че Крейг Брийн има
завидни резултати от белгийското
състезание: в четири финала два
пъти е втори и един път – трети.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев