• ...БЕЗ ОТСЪСТВАЩИ: 30 ЕКИПАЖА ПРЕМИНАВАТ ПРЕЗ ЦЕРЕМОНИАЛНИЯ СТАРТ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДНО: ТРИДЕСЕТ ЕКИПАЖА СТАРТИРАТ В УТРЕШНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ КОРОНА-ВИРУСА СПИРАТ ТРИМА ПИЛОТИ ОТ УЧАСТИЕ В 51-ОТО ИЗДАНИЕ НА РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

Хюндай-ите в Сан Ремо: още един старт под пара

Сряда, 24 Март 2021 | Сан Ремо, RallyXpress
Хюндай-ите в Сан Ремо: още един старт под пара

ОТНОВО СРЕЩУ ЖЕСТОКАТА
ИТАЛИАНСКА КОНКУРЕНЦИЯ

ТРИТЕ ЕКИПАЖА на Алзенау отново ще бъдат хвърлени срещу жестоката местна конкуренция в италианския шампионат (CIR), но също и в състезание, което е част от Европейския трофей за рали (TER). 68-ото издание на класическото Сан Ремо (10/11 април) с неговите 8 теста (346.67 км) и дистанция от 437.6 км, което е само 10 дни преди старта в Загреб, по замисъла на Адамо, трябва да вкара Танак, Нювил и Брийн в Хърватска „добре подгрели“ и готови за решаващ удар на тима.
2020 Rally Sanremo 56

ПОДГОТОВКАТА на Хюндай Моторспорт за третото рали от световните серии – Хърватска WRC (22/25 април), продължава с пълна сила. Шефът на корейската конюшня Андреа Адамо увеличава „парата“, пращайки основния си ударен отряд от шампионата във второ италианско рали с една-едничка цел: „потта“ на екипажите не трябва да изстива.

Това участие, като цяло, не е изненада нито за този сезон, нито през годините, защото екипът на Хюндай Моторспорт редовно стартира в националните събития от Шампионата на Италия (CIR).

Експертизата на Андреа Адамо за CIR е достатъчно голяма, за да знае, че пилотите му ще са поставени под много силен натиск от съперниците им в едва ли не най-силното национално първенство в Европа.

Бившият легендарен кръг на световното първенство, ралито на Ривиерата, е само върху асфалт и ще е идеално игрално поле за подготовка за Хърватска, което е само на 10 дни дистанция.

Според италианските медии Тиери Нювил и От Танак ще стартират, за да могат направят интензивен подход към Загреб.

Хюндай-ите в Сан Ремо: още един старт под пара

колаж: rallyxpress
ТРИ ЕКИПАЖА ЗА ВТОРАТА КОМАНДИРОВКА… За старта на класическото Сан Ремо, към Тиери Нювил/Мартен Видаег и Крейг Брийн/Пол Нагъл се присъединяват и световните шампиони за 2019 г. Отт Танак/Мартин Ярвеойя


За третият от компанията – Крейг Брийн, участието ще е с Хюндай i20 Рали 2.

Само преди 10 дни в откриващото CIR рали Ил Чоко, корейците командироваха две „ер-петици“ за Навил и Брийн, като белгиецът спечели първата си победа за 2021, а ирландецът завърши м един от доловете край петия скоростен етап.

::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО

Две „окастряния“ заради пандемията. Това решиха да направят домакините на Хърватска, свеждайки общата дължина на хронометрираните километри от 302.06 на 300.32, след като се отказаха от откриващия и закриващия супер-специални етапи в Загреб.

­ Готов за първи старт от далечния шампионат. Както пише австралийския сайт Рали Спорт Магазин колега Питър Уитън, разработеният в Австралия състезател Тойота GR Ярис AP4 (на снимката от Рали Прес Магазин), е готов да тръгне по чакълести пътища на първенството на континента. „Няма никакво съмнение, че това е една от спортните сензации на автомобилна сцена. Сега, хеч-бекът който е с мощност 200 кВт., може да достигне съвсем ново ниво на скорост. Запис от първия тест на автомобила с национална и регионална хомологация АР4 може да видите ТУК.


2021 APRC Toyota GR 4AP

Междувременно организаторите на Нешънъл Капитал Рали обмислят да бъдат домакини на събитието през юли, след като то беше отложено поради ескалиращи опасения за корона-вирус. Глобалната пандемия на коронавируса принуждава австралийския спорт да преразгледа графиците си, като служителите на митинга взеха решение да отложат събитието, в консултация с местните власти.

2021 POR Logo AlterЯсни детайли от Водафон Рали Португалия. След известно забавяне на организацията на петото рали от световните серии – стартът в Португалия (20/23 май), вече е известно, че то ще бъде базирано в Матошинкос, недалеч от Порто. Според направения график от домакините, надпреварата предвижда 21 скоростни теста (обща дължина от 350.03 км), като апотеоз на гонката ще е паур-стейджа на митичното трасе във Фафе. Интригуващото е, че това ще е петият пореден скоростен етап, за който няма да е предвиден сервизиране на автомобилите. Най-дългата отсека е безкрайната Амарант (37.92 км), която се бяга на два пъти – веднъж сутринта и повторно – след обед в събота след обед.

Каже се завръща в WRC3. Бившият европейски шампион Кайетан Кайетанович (Кайо, Шкода Фабия R5, на снимката долу) ще се пусне в придружаващите серии на световното първенство WRC3 със старта на Хърватска рали. Както и през всичките си години от кариерата, Кайо ще бъде спонсориран щедро от полската маслена компания Лотос. Завършилият на 3-о място (65 т. в 5 ралита) поляк има намерението и не крие амбициите си, към трите европейски корони да прибави и тази световна категория, измествайки от върха първенецът за 2020 г. Яри Хутонен.

2021 Kajo WRC3

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев