• ...САМО СЛУХ ИЛИ И ИСТИНА? ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА АФБ КАМЕН МИХАЙЛОВ БИЛ ГОТОВ С ОСТАВКАТА СИ ЗА СЪБОТА...

  • ...42 КЛУБА С ОТВОРЕНО ПИСМО ДО МИНИСТЪР РАДОСТИН ВАСИЛЕВ, ТЪРСЯТ ОТГОВОРИ ЗА СЕЗОН 2022...

  • ...ФИА НАЛАГА ДРАКОНОВСКИ САНКЦИИ НА РУСИЯ И БЕЛАРУС ЗАРАДИ ВОЙНАТА В УКРАЙНА...

     

WRC

Кале прибира всичко Швеция-под индиго

Неделя, 24 Април 2022 | от Валентин Колев, Загреб
Кале прибира всичко Швеция-под индиго

СУПЕР КАЛЕ, Супер Рованпера! Това, което направи пилотът на Тойота Газоо (на снимката) беше направо невероятно в едно изключително тежкото и драматично в развоя си трето състезание от световните серии!

Това, което 21-годишният финландец направи в Хърватска Рали, е нещо изключително, след като Рованпера-мл., буквално постави индигото под успеха си в Швеция: победа в шейкдауна, победа в пауърстейджа, победа и в състезанието.

Този успех е особено значителен, като се има предвид, че Кале не само водеше, но и увеличи своята преднина в сериите (76 т.) и се очертава като новият претендент за титлата.

...

Танак натиска да догони Рованпера

Събота, 23 Април 2022 | от Валентин Колев, Загреб
Танак натиска да догони Рованпера

НЕЩАТА ОТИВАТ по местата си, след като вчерашният авантаж от над 64 сек, който имаше продължаващият да е лидер на колоната в Хърватска Рали Кале Рованпера (на снимката, Тойота Газоо РТ) днес вечерта бе стопен на 19.9 сек, но вече не пред Тиери Нювил (Хюндай Моторспорт), а пред неговия партньор в тима от Алзенау и бивш световен шампион Отт Танак.

Преди Хърватска Рали, естонецът бе категоричен, че именно в третия кръг от световните серии той ще направи всичко възможно, за да промени класирането на шампионата.

След днешния напрегнат ден изглежда това е напълно възможно, като се има предвид, че утре...

Край на дълга пауза, играта пак започва

Понеделник, 18 Април 2022 | София, RallyXpress
Край на дълга пауза, играта пак започва

ОТ ПОНЕДЕЛНИК е сложена точка на необичайно дългата пауза в световните серии на ФИА по рали, след като заявените за Рали Хърватска 66 екипажа започнаха описването на 20-те скоростни етапа (291.84 км) на третото за годината рали от шампионата за 2022 г.

:: Списъкът на регистрираните
участници може да видите ТУК

Така, след крайно дългият и нелогичен луфт от 8 седмици в WRC, играта се подновява при крайно интригуваща ситуация след ралитата в Монте Карло и Швеция.

От една страна е превъртането на лидерските позиции и в първенството на пилотите, и при производителите след началото на новия сезон.

Започнали...

Още 2 години Рали Швеция е за Йомейо

Петък, 04 Март 2022 | от Марк Уилфорд, Мюнхен
Още 2 години Рали Швеция е за Йомейо

ПРОМОТОРЪТ на световните серии в шампионата на ФИА по рали удължава сделката с Швеция с още две години, като по този начин Швеция си осигури място за WRC за следващите два шампионата – през 2023 и 2024 г. Зрелищно зимно надбягване ще остане близо до Полярния кръг в Йомейо, след като в годината преди своя юбилей се оказва истински хит сред конкуренти и фенове Това следва от новото двугодишно споразумение между промоторът и организаторите на шведското рали.

Причината за това е, че този старт от шампионата записа безусловен успех през миналия уикенд там. Това беше първото посещение на WRC в горите на...

Кале взима Швеция, води и първенството

Неделя, 27 Февруари 2022 | Йомейо, RallyXpress
Кале взима Швеция, води и първенството

КАКЪВТО бащата, такъв и сина“, така в своя пост отбеляза победата си във фейса (виж графиката по-долу) във втория кръг от световния шампионат 2022 г. 21-годишният финландски пилот на Тойота Газоо Рейсинг Тим Кале Рованпера (на снимката).

С тази победа, макар и в отсъствието на двамата лидери до момента в шампионата на пилотите – световните шампиони Себ Льоб и Себ Ожие, Рованпера скочи с две места напред, оглавявайки и подреждането в първенството на пилотите.

:: В карето по-долу
може да проследите
резултатите от всич-
ки скоростни етапи,
както и класирането
на екипажите след
всеки един от тях.

Това...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев