• ...БЕЗ ОТСЪСТВАЩИ: 30 ЕКИПАЖА ПРЕМИНАВАТ ПРЕЗ ЦЕРЕМОНИАЛНИЯ СТАРТ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДНО: ТРИДЕСЕТ ЕКИПАЖА СТАРТИРАТ В УТРЕШНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ КОРОНА-ВИРУСА СПИРАТ ТРИМА ПИЛОТИ ОТ УЧАСТИЕ В 51-ОТО ИЗДАНИЕ НА РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

WRC

Ожие-две победа в 2021, Евънс сам се прекара

Неделя, 25 Април 2021 | София, RallyXpress
Ожие-две победа в 2021, Евънс сам се прекара

EЛФИН ЕВЪН (Тойота Ярис WRC) направи по-трудното в края на хърватското рали, успявайки сам да се победи, при това с минималната разлика от първенеца и негов съотборник Себастиян Ожие (на снимката), завършвайки на 0.6 сек за седемкратния световен шампион.

Пилотът на Тойота Ярис и екипът на Яри-Мати Латвала се разписаха като първите победители в състезание, чийто дебют изненада и състезателите, и екипите, че със сигурност и шефовете от ФИА.

Това е втората най-малка разлика, записвана в историята на световните серии от десет години насам, а на финала на пауърстейджа на репортерски въпрос „Следващия...

Нювил води от старта, кой ще поведе колоната

Петък, 23 Април 2021 | Загреб, RallyXpress
Нювил води от старта, кой ще поведе колоната

ОСНОВНИЯТ пилот на Хюндай Моторспорт Тиери Нювил (на снимката, Хюндай i20 WRC) и неговият навигатор Мартейн Видаег поведоха от старта на третото рали в програмата на ФИА за световните серии.

Двамата белгийци спечелиха три от скоростните етапи за тежкия петъчен ден (общо 8 отсечки, 99.82 км) и поведоха в класирането преди утрешната част от програмата – 6 скоростни етапа, 121.92 км.

На финала днес двамата са с време 55:36.8 мин, следвани на 7.7 сек от седемкратните световни шампиони Себастиян Ожие/Жулиен Инграсия (Тойота Ярис WRC), които спечелиха три етапни победи.

На уникално малката разлика от 0.3 сек от...

Хърватска: Успехът е скрит в детайлите

Четвъртък, 22 Април 2021 | София, RallyXpress
Хърватска: Успехът е скрит в детайлите

МОЖЕ ЛИ да се направи паралел в световния дебют на България през 2010 г. и първото състезание от световните серии в Хърватска, което стартира тази вечер?

Има място за такова сравнение и то е във факта, че и у нас преди 11 години, и сега край Загреб за екипажите... няма нищо познато.

И в двата случая състезанието бе първия асфалт за сезона, и в Рила и сега в Хърватска трасетата нямат нищо, ама нищо общо с познатите и стандартни европейски асфалтови отсечки, карани досега от отборите.

Но има и едно съществено отличие: през 2010 г., Форд М-Спорт изпрати Мико Хирвонен да кара в Ю-Рали, за да добие представа за...

WRC+All Live с два нови езика в коментарите си

Понеделник, 19 Април 2021 | от Марк Уилфорд, Мюнхен
WRC+All Live с два нови езика в коментарите си

ИЗКЛЮЧИТЕЛНОТО телевизионно отразяване на WRC+All Live на Световния рали шампионат на ФИА ще бъде подобрено през тази седмица, след като се добавят коментари на два нови езика. От рали Хърватия тази седмица (трети кръг от световните серии за 2021 г., 22/25 април), феновете в Германия и Япония могат да слушат на живо специални сценични коментари на родния си език, заедно със зрелищни крайпътни, он-борд и вертолетни екшън кадри. Това ще увеличи иновативните репортажи на живо на четири различни езика.

Промоторът на WRC стартира своите програми за стрийминг на английски език в началото на 2018 г., като...

Сериите разширяват партньорството с Волф

Петък, 16 Април 2021 | от Марк Уилфорд, Мюнхен
Сериите разширяват партньорството с Волф

ПРОМОТОРЪТ на световните серии по рали продължава партньорството си с белгийската марка за производство на смазочни материали Волф, като официален партньор в световните серии. С подписания контракт, Волф ще продължи да бъде първокласен партньор на ФИА. Удължаването, след предварително договорената крайна дата на 2022 г., означава също, че Волф Уърд Пауърстейдж ще продължи да бъде вълнуващ финал за всеки кръг на WRC през следващите сезони.

Това е скоростният етап,  в който пилотите се борят за жизненоважни бонус точки чрез неделния обеден тест.

Белгийският производител стана официален...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев