• ...СКАНДАЛ НА ФИНАЛА НА ПЛАНИНСКОТО: ОСОГОВО 2021 Г. ПРЕКРАТЕНО СЛЕД МАНШ 1, СЛЕДВАТ ПОДРОБНОСТИТЕ...

  • ...ПРЕДИ ФИНАЛА НА ОСОГОВО: КАКВИ СА ВЪЗМОЖНИТЕ ВАРИАНТИ ЗА ШЕСТ ОТ ДЕСЕТТЕ ТИТЛИ В ПЛАНИНСКОТО...

     

  • ...ИЗВЕСТЕН Е СПИСЪКЪТ СЪС ЗАЯВКИ ЗА ФИНАЛА В ОСОГОВО 2021, 48 АВТОМОБИЛА СЕ СЪБИРАТ НАД КЮСТЕНДИЛ...

WRC

Ще постави ли Ожие Яри до големия Ове

Четвъртък, 18 Ноември 2021 | София, RallyXpress
Ще постави ли Ожие Яри до големия Ове

ДВАДЕСЕТ и седем години, след като Тойота спечели последната си дублирана световна титла (1994 г. с Дидие Ориол – бел. ред.), сегашният шеф на Тойота Газоо Рейсинг Тим Яри-Мати Латвала е на път не само да стане най-успешният мениджър в японския тим, но и да бъде поставен редом с великия Ове Андерсон.

Само за година време 36-годишният финландец е пред възможността да запише в активите си и осмата титла за Ожие, но и тя да бъде дублирана и с короната при производителите, последната от които беше спечелена от франзуцина толкова отдавна.

Ако това стане в недля след обед, новата японска формация ще се...

Край на шампионата и край на цялата ера

Понеделник, 15 Ноември 2021 | София, RallyXpress
Край на шампионата и край на цялата ера

АБСОЛЮТНО всичко за финала на световното първенство на ФИА за сезон 2021 г. е готово. Остава единствено да се обяви „Джентълмени, запалете двигателите!“, за да се обяви началото на края в 49-ата годината в WRC.

Това обявиха днес ва последната в зала Тацио Нуволари в комплекса на пистата Монца – Домът на скоростта, домакините на финалната за годината надпревара.

Но за разлика от миналата година и на същото това място, днес ковид-ограниченията и мерките за сигурност са наистина драконовски и това бе една от основните теми в пресконференцията.

По време на срещата с новинарите, Антонио Турито,...

Още един сезон за Тако с Тойота Газоо

Петък, 29 Октомври 2021 | Токио, Тойота прес-сървиз
Още един сезон за Тако с Тойота Газоо

ПИЛОТЪТ на Тойота Газоо Рейсинг WRC Такамото Катсута (на снимката), който и изпълнява японската програма на фирмата в WRC челиндж, ще има продължение на своето развитие с нов и пълен сезон през 2022 г. Това продължение ще е с напълно новият хибриден автомобил на Тойота GR Ярис Рали 1. Решението за това идва, след като пилотът показа значителен напредък в развитието си и след 2019 г., когато стартира участието си с Ярис WRC, постигна някои особено впечатляващи резултати досега през 2021 г.

Японският пилот завърши в челната шестица в първите три кръга на сезон, преди да заеме четвърто място както в Португалия,...

…и всичко утре пак е от самото си начало

Събота, 16 Октомври 2021 | Салоу, RallyXpress
…и всичко утре пак е от самото си начало

ТИЕРИ НЮВИЛ (на снимката, Хюндай i20 WRC) и неговият навигатор Мартен Видаег продължават да доминират в 56-ото издание на испанското рали, предпоследното състезание от световните серии за тази година, но и последното асфалтово рали на завършващата ера от шампионатите WRC на ФИА.

Започнал като водач в общото класиране рано-рано в петък, днес Нювил последователно сечели още 5 скоростни теста, а в един – този на Куерол 2 (19.17 км) завърши с равно време с лидена на първенството и най-близък до новата титла пилот – Себ Ожие (Тойота Ярис WRC) – по 10:30.5 мин.

Така в края на дългия ден от Рали Испания белгийците са...

Отиват ли нещата на Монца Финал гранде

Събота, 16 Октомври 2021 | Солоу, RallyXpress
Отиват ли нещата на Монца Финал гранде

В КРАЯ НА първия тур от дългия ден на Каталуня Коста Даурада нещата сякаш все повече отиват Монца Финале Гранде. Поне до момента, в който класирането в предпоследното рали биха се запазили в този си вид.

Битката е на върха, Тиери Нювил (Хюндай Моторспорт) прави невероятно рали, държейки под контрол и колоната, и печелейки тест след тест, показвайки, че на асфалт може да бъде толкова бърз, колкото си поиска.

От началото на сезона – без съмнение – това е най-силното представяне на пилота, който до средата на испанския кръг не само е убедителен във водачеството си, но вече е спечелил 7 скоростни...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев