• ...БЕЗ ОТСЪСТВАЩИ: 30 ЕКИПАЖА ПРЕМИНАВАТ ПРЕЗ ЦЕРЕМОНИАЛНИЯ СТАРТ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДНО: ТРИДЕСЕТ ЕКИПАЖА СТАРТИРАТ В УТРЕШНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ КОРОНА-ВИРУСА СПИРАТ ТРИМА ПИЛОТИ ОТ УЧАСТИЕ В 51-ОТО ИЗДАНИЕ НА РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

Матон: Чакаме да видим новите коли от Рали 1

Понеделник, 22 Март 2021 | Париж, RallyXpress
Матон: Чакаме да видим новите коли от Рали 1

ПОВЕЧЕ НОВА ИНФОРМАЦИЯ ЗА
РАЛИ 1- В БЛИЗКИТЕ СЕДМИЦИ

СЛЕДВАЩИТЕ седмици може да се окажат доста наситени на информация, която е свързана с разработките на другите два от производителите. Като се знае, че все още от Корея не е получено „добро“ за отбора на Хюндай МС за 2022, то очакваната информация за тестове на новия продукт се очаква от Финландия и Тойота Газоо Рейсин WRT. Според информация на Аутоспорт, това трябва да стане в началото на лятото. Ясно е обаче, че Матон има по-актуално инфо за сроковете, така че новата японка да се появи и през пролетта.
Toyota GR Corolla Group B B

ШЕФЪТ НА РАЛИТАТА в Международната автомобилна федерация (ФИА) Ив Матон (на снимката) няма начин да не е доволен, след като очаква с нетърпение да бъдат направени първоначалните тестове с бегачките от следващото поколение на WRC.

За това пише авторитетният германски сайт speed.com

Очакванията за първоначалните проверки са резултатът от обявеният от ФИА новоприетия регламент за топ-категорията автомобили в световните серии, който започва за действа от идния сезон.

Тогава бегачките от най-високото равнище, ще бъдат вече с ще поемат хибридните агрегати, предоставени от германско-австрийското обединение от две фирми Компакт Дайнамикс и Крейсел Електрик.

Както вече писа сайта с новините в българския автомобилен спорт преди 5 дни (виж ТУК), М-Спорт Фор бе първи изведоха по алеите на моторспорт-комплекса в Довънби, първоначалния вариант на бъдещата си кола в Рали1.

Довънби Хол ревниво пази секрета, кой точно ще е моделът на Форд, който ще бъде използван в шампионата.

Матон: Чакаме да видим новите коли от Рали 1

снимка: интернет
ДОКАТО ФИЕСТАТА ОСТАВА НА ТЕРЕНА… В М-Спорт и Довънби Хол се стараят да запазят в тайна кой е моделът, с който ще се представя отбора от следващата година в световните серии.


Поне до онзи момент, в който Фиеста-та все още е в експлоатация и на терен.

При това, според Манов, закритото събитие за М-Спорт (без външни лица) идва много скоро, след началото на сезона и след като в шампионата вече са отметнати две ралита.

Според Матон приемането на регламентите е било последната точка, след като основните стъпки са били предприети благодарение на отличната работа, която инженерите и производителите на ФИА са свършили заедно за финализиране на регулациите.

„Това е последната стъпка от процес, започнал преди две години със създаването на пирамидата – конкретизира нещата босът. - Някои категории изчезнаха, като група N, някои категории бяха на същото ниво като старите категории R2 и R3, сега Rally3.“

„От 2022 г. ще има лесно разбираем път от най-ниското до най-високото ниво. Също така ще позволи на всяко първенство да има свой характер. Можете да спечелите европейското първенство с кола Рали2, но същият пилот може да отиде до WRC2 със същата кола и да се опита да спечели шампионата, а след това да се развие като професионалист в бъдеще.“

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев