• ...ДВА ЕКИПАЖА НА МС-АКАДЕМИЯ ТВЪРДИЦА С ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ ПРЕДИ СТАРТА НА МОНБАТ РАЛИ СЛИВЕН...

  • ...ПЛАМЕН КАМБУРОВ ЗАПИСВА ТРЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА В ДВА ШАМПИОНАТА - ПЪРВИ Е В ПЛАНИНСКО БЪЛГАРКА...

     

  • ...ТОЧНО СПОРЕД ОЧАКВАНИЯТА: НАЙ-БЪРЗИ В КВАЛИФИКАЦИИТЕ СА ТЕЛИЙСКИ, КАМБУРОВ И ЦАРСКИ...

     

Картодромо Де Балтар пуст, фенове не се пускат

Четвъртък, 20 Май 2021 | от Иво Ангелов, Порто
Картодромо Де Балтар пуст, фенове не се пускат

РЕЗУЛТАТИТЕ НА ЖИВО

2020 WRC Results
КЛАСИРАНИЯТА в отделните скоростни етапи, както и подреждането на екипажите в общото генерално класиране и придружаващите серии на световното първенство може да следите ТУК

ДОСТА СТРАННО, но въпреки обявлението, че Водафон Рали Португалия ще е със свободен достъп на фенове (изключение е сервизната зона), днешният шейкдаун бе удачен само за отбрани зрители.

При това онези, които успяваха да пробият през горичките край Картодромо Де Балтар не бяха така много, колкото беше тази увеличаваща се публика, която по време на Хърватска WRC+ показа в директните излъчвания.

Ползвайки домашния „опит“ успях не само да попадна на финала на шейкдауна на картинг-пистата, разположена в края на горичка, но дори и да имам компания от един испанец.

Явно и двамата имахме един и съща „партизанска рали закалка“, защото много бързо успяхме да намерим общ език.

Разбира се, казваше се Карлос, но до края на тренировката нямаше нищо против да му казвам на шега „сеньор Сайнц“. От него научих, че все повече испанци предпочитали да идват за португалския кръг и тази тенденция била нарушена само от COVID-19.

„Сега е пусто, но на шейкдауна, дори и делничен ден и с билети от по €200, тук е претъпкано“, обясни „сеньор Сайнц“.

И двамата се чудим, как финала в неделя, на митичната Фафе ще бъде опазен от зрителите, за които е официално е обявено, че ще бъдат 10 на сто? Нито има определени стандарти за това, нито какъв е реда за да попаднеш в тези 10 процента.

Предполагам обаче, че там вече е пренаселено и дори полицаите, които тук доста напомнят на нашенските по време на състезание, няма да могат да се справят.

Картодромо Де Балтар пуст, фенове не се пускат

снимка: иво ангелов
ПРАЗНА КАРТИНГ ПИСТА… Трасето и зад оградата на Картодромо Де Балтар бяха пробили точно петима зрители, двама от които – моя милост и „сеньор Сайнц“. (долу) Ревностни рали-запалянковци в края на горичката с резервен вариант да се скрият между дърветата, ако дойдат местни полицаи.


Но пък са строги бетер наш’те охарители, за което се убедих малко преди началото на шейкдауна, когато униформен не допусна близо зо картинг трасето баща и дете, което не беше повече от 10 годинки…

Според един от маршалите, с когото говорих недалеч от Картодромо Де Балтар, който обясни, че националната федерация вече била засипана от яростни протести на публика заради неуточнените коректно правила в протокорите за публиката.

След обяснението, маршалът деликатно и многозначително се премести десетина метра встрани и се обърна с гръб, за да не пречи да продължа към трасето на картинга.

От снимките и видеата, които съм гледал така много, хълмът край трасето е така претъпкан, че не виждам стадион в света, който би побрал огромната, гореща и всеотдайна португалска рали-публика!

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев