• ...СКАНДАЛ НА ФИНАЛА НА ПЛАНИНСКОТО: ОСОГОВО 2021 Г. ПРЕКРАТЕНО СЛЕД МАНШ 1, СЛЕДВАТ ПОДРОБНОСТИТЕ...

  • ...ПРЕДИ ФИНАЛА НА ОСОГОВО: КАКВИ СА ВЪЗМОЖНИТЕ ВАРИАНТИ ЗА ШЕСТ ОТ ДЕСЕТТЕ ТИТЛИ В ПЛАНИНСКОТО...

     

  • ...ИЗВЕСТЕН Е СПИСЪКЪТ СЪС ЗАЯВКИ ЗА ФИНАЛА В ОСОГОВО 2021, 48 АВТОМОБИЛА СЕ СЪБИРАТ НАД КЮСТЕНДИЛ...

Камъни край банкета и дори асове са аут

Събота, 02 Октомври 2021 | Юваскийла, RallyXpress
Камъни край банкета и дори асове са аут

ВСИЧКО ЗА ФИНЛАНДИЯ
- НА ЖИВО В МРЕЖАТА

WRC 2021 UnOff Form To
ВСИЧКИ ДЕТАЙЛИ около юбилейното 70-о издание на финландския кръг от шампионата на ФИА може да намерите ТУК

Резултатите от скоростните етапи и класирането в хода на състезанието – следете ТУК

И УТРЕ ДА СЕ сетите, че отбелязах това още в четвъртък“, написа във Вайбър колегата от Франция Алекс Бено, подсещайки, че преди началото на Секто Рали Финландия, скритите край банкета камъни могат „да обърнат плановете на мнозина.“

За да допълни днес, веднага след изказването на Кале Рованпера пред WRC+: „…дори и известните [пилоти] не могат да си направят застраховка „Грешки“.

За опасността, която крият високите скорости за спукани гуми и деформирани очаквания от маскираните в края на трасетата камъни, говореха и други репортери, които са в горите край финландските езера.

От общо 15-те напуснали състезанието, трима пилоти са аут заради излизане от пътя.

Оказа се обаче, че двама от тримата, които – поне засега, може и да рестартират участието си утре – Рованпера и японецът, реално са станали на „скритото“, което е на ръба на канавките.

Трябва да се отбележи, че Катсута Такамото (Тойота Ярис WRC), след пируетът вчера, днес довърши нещата, бракувайки бегачката си така, че не е ясно изобщо дали ще мъже да бъде възстановена.

„Съжалявам за екипа, че ще имат допълнително работа…“, обобщи Тако пред камерите на световния шампионат.

Камъни край банкета и дори асове са аут

снимка: стоп-кадър от wrc+
ДАЛИ НЕ КРИЕ СЪЛЗИ ОТ ЯД… Тако е закрил лицето си с длани, след като съботния му „опит“ да катастрофира се оказа не само успешен, но и прати колата за дълъг ремонт в халетата на Тойота Газоо Рейсинг.2021 FIN Solberg Car

2021 FIN Solberg Fall

снимка: стоп-кадър от wrc+
РЕЗУЛТАТЪТ, ПРИЧИНАТА И ОБЯСНЕНИЯТА… Колата на Оскар е докарана в сервизня парк, но гледката не е за слабонервни механици (горе). Закантването на Хюндая (долу, вляво) е подхвърлил екипажа на около метър и половина над трасето, преди машината да се сгромоляса върху макадама. С усмивка младият Солбег обяснява, че това е краят на неговото първо финландско участие. (вдясно)

След него и Оскар Солберг (Хюндай i20 R5) е аут, при това също с машина, по която трябва да се работи много-много, за да се възстанови.

„…неприятна ситуация!“, заяви Солберг-младши, но както само в тази фамилия могат - направи с усмивка.

„… и имаше пясък, хлъзгав пясък, който допълнително ме прати встрани“ – пък заяви Рованпера. – Не зная, дали ще успеем с ремонта…“

2021 FIN Kale Fall

снимка: стоп-кадър от wrc+
ВЪРХУ ПЯСЪК, СРЕЩУ ПЯСЪК… Секунди, преди Кале Рованпера да забие своята Тойота в купчината крайпътен пясък. Колкото и да се оказа сипкав, той нанесе поражения по предницата на колата, за които не е ясно дали ще бъдат отстранени.

Междувременно битката за челото е събрана в триото Евънс – Танак – Брийн, като тримата до момента са побрани в 8.1 сек., а британецът продължава да е на върха от Какаристо 1 (18.17 км), втората от карето скоростни тестове, които Евънс спечели последователно.

И така да стане третият пилот, след Тако, Танак и Брийн, излязъл начело на колоната…

:: На линка ТУК може да
видите, как ирландецът
се бори като обезумял,
за да си върне мястото
на върха в класирането.

2021 FIN Breem MS 001

снимка: motorsport.com
ПОВЕЧЕ ВЪВ ВЪЗДУХА, ОТКОЛКОТО НА ЗЕМЯТА… Крейг Брийн е настъпил до край, правейки всичко възможно, за да измести партньора си по тим от втората позиция и да разликата от… 0.2 сек! На това му се казва битка!

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев