• ...СКАНДАЛ НА ФИНАЛА НА ПЛАНИНСКОТО: ОСОГОВО 2021 Г. ПРЕКРАТЕНО СЛЕД МАНШ 1, СЛЕДВАТ ПОДРОБНОСТИТЕ...

  • ...ПРЕДИ ФИНАЛА НА ОСОГОВО: КАКВИ СА ВЪЗМОЖНИТЕ ВАРИАНТИ ЗА ШЕСТ ОТ ДЕСЕТТЕ ТИТЛИ В ПЛАНИНСКОТО...

     

  • ...ИЗВЕСТЕН Е СПИСЪКЪТ СЪС ЗАЯВКИ ЗА ФИНАЛА В ОСОГОВО 2021, 48 АВТОМОБИЛА СЕ СЪБИРАТ НАД КЮСТЕНДИЛ...

Кале Рованпера №1 на калния шейкдаун

Четвъртък, 09 Септември 2021 | Ламия, на заем от WRC+
Кале Рованпера №1 на калния шейкдаун

РЕЗУЛТАТИ В МРЕЖАТА

WRC 2021 GRE UNOF For 002
ПОЗИЦИИТЕ на екипажите в отделните скоростни етапи, местата им във временното общо както и крайното класиране на екипажите в Еко Рали Акрополис – вижте ТУК

МЛАДИЯТ пилот на Тойота Газоо Рейсинг Кале Рованпера (на снимката) днес спечели втория за годината шейкдаун, завършвайки тестовата си подготовка за Еко Рали Акрополис с най-добро време от 3:14.3 мин, записано в първото излизане.

Финландецът беше единственият, използвал гумите на Пирели от мека смес Скорпион по време на теста край Оиври. Той определи еталонното време в началното излизане, като спря часовниците с 2.7 секунди по-рано от Хюндай-я на белгиецът Тиери Нювил.

Въпреки няколкодневните дъждове, за това събитие от световните серии на разположение са само осем меки гуми, а Кале използва комплект за първото преминаване.

Той премина към твърди съединения за останалите си две писти, докато изборът на неговите съперници бе, да запазят своите меки за самото рали. Рованпера не коментира своя избора на гуми, а каза само:

„Черни и кръгли Пирели. Усещането беше доста чисто, нищо особено.“

Кале Рованпера №1 на калния шейкдаун

снимка: от сайта dirtfish
С „МЕКИ“ ПИРЕЛИ ПРЕЗ КАЛТА… 20-годишният Кале Рованпера бе най-бързия пилот през разкаляното 4.25-километрово трасе край Оиври.:: На линка ТУК може да се
греда 2:22-минутен клип от
днешните тестове на пилотите.

Нювил беше най-близкият претендент на 20-годишният младеж.

„Опитът от годината до момента беше доста голям, винаги с правилното състояние за гумите. Имаме толкова много опит с тази гума [твърда] за този вид наистина и подходящи условия на кал – коментира белгиецът. - Тук има много кал и твърда основа, така че понякога е малко като аквапланинг на вода. Имаме само осем меки гуми, така че е доста сложно, за да бъда честен.“

Белгиецът, победител в домашното си рали миналия месец, бе с 0.5 сек пред Отт Танак, а третия Хюндай – на Дани Сордо, беше още 0.8 секунди назад.

Първите шест бяха завършени от съотборниците на Рованпера Елфин Евънс и лидера на шампионата Себастиен Ожие. Те бяха разделени на 0.4 сек.

2021 GRE Shakedown

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев