• ...БЕЗ ОТСЪСТВАЩИ: 30 ЕКИПАЖА ПРЕМИНАВАТ ПРЕЗ ЦЕРЕМОНИАЛНИЯ СТАРТ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДНО: ТРИДЕСЕТ ЕКИПАЖА СТАРТИРАТ В УТРЕШНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ КОРОНА-ВИРУСА СПИРАТ ТРИМА ПИЛОТИ ОТ УЧАСТИЕ В 51-ОТО ИЗДАНИЕ НА РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

Елфин Евънс: Нямат място предишните тактики!

Понеделник, 17 Август 2020 | Долгелау, Уелс, RallyXprss
Елфин Евънс: Нямат място предишните тактики!

ПИЛОТЪТ на Тойота Газоо  Елфин Евънс (на снимката), който е сред основните претенденти за титлата в световния рали, казва, че в този шампионат вече няма да има място за никакви тактики, след като сезон 2020 на WRC бъде рестартира с рали Естония в началото на следващия месец. След три изиграни състезания от програмата за тази година, Евънс изостава с 8 т. от съотборника си Себастиен Ожие (двамата по една победа) и е категоричен, че ще фокусира всичко върху всяко предстоящо събитие, вместо да прави дългосрочни прогнози или изчисления.

Като се има предвид несигурността, свързана с коронавируса на COVID-19 и планираните пет ралита за три месеца, Евънс смята, че нищо не може да се приеме като даденост.

„Задават се много неизвестни - твърди уелсецът -Имаме ново състезание, за условията на което не знаем толкова много. Намерението ми е да  продължа така, както започнах годината, като се съсредоточавам върху всяко събитие, което предстои и не мисля прекалено напред. Целта е в момента да дам всичко, на което съм способен…“

Очакваното и дочакано решение (все още неофициално) на Ожие да остане с Тойота и през следващата година няма да промени подхода на Евънс.

Елфин Евънс: Нямат място предишните тактики!

снимка: лична фейсбук страница на пилота
КОНЦЕНТРИРАН НА МАКС… Такава ще е тактиката на Елфин Евънс за оставащите пет ралита от календара на световните серии през този сезон.


Двамата са съотборници в продължение на три сезона и Евънс добре вижда предимствата на Ожие да остане… но също така няма и нищо против, ако би си тръгнал.

„Той е умен човек и аз ще бъда
доста щастлив, ако остане - добавя Евънс. - Той дава много на екипа по отношение на опита и знае как да мотивира хора и извлечете най-доброто от екипа и колата. Вероятно най-важното за мен е, че имаме паритет в екипа. Няма значение дали имам Себ като съотборник, Тиери Нювил или някакво младо момче, стига да имаме равен шанс - аз съм щастлив.“

::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО

2019 LAT Urmo Aava SMПритеснения за организаторите. Домакините на Рали Естония 2020 имат сериозни основания да бъдат притеснени около ограниченията на публиката, която за може и да не се съобрази с новите регулации за социална дистанция около COVID-19 и предвидените от организаторите правила за публиката. „Здравето и безопасността на публика и състезатели е най-важното нещо и, ако здравните власти открият, че организаторите не контролират положението с публиката, ралито ще бъде поставено под сериозна заплаха“, категоричен е директорът на Естория Урмо Аава. (на снимката горе). За състезанието, което е следващият месец, естонците предвиждат да използват рестрикции, които да ограничат публиката но 16 000 души.

2019 EST Start

РЕАЛНА ЗАПЛАХА ОТ ПУБЛИКАТА… Въпреки планираните рестрикции, Урмо Аава е сериозно загрижен за поведението на публиката, което може да постави под опасност рали Естония.

2020 Iv Maton SMТежки преговори.
Тимовете в WRC обсъждат помежду си вариант на календара за следващия сезон, като очакванията им за шампионата през 2021 г. са за между 10 и 12 старта, докато промоторът на първенството гледа на календар за 16 ралита. Директорът на ралитата във ФИА Ив Матон (на снимката) отново говори за намаляване на разходите за тимовете в хода на шампионата, но и сега идеите му не са получили никакво конкретно изражение. Белгиецът също така не сочи и конкретни ралита за 2021 г.

Британците стискат палци. След отказа на МSA да организира британския кръг от световните серии тази година зарази опасностите, които съпътстват проявата заради коронавируса (на снимката от сайта долу), на Острова все още хранят надежди, че през 2021 г. Уелс Рали Великобритания може да си върне мястото в календара на WRC. Според информации на френския колега Алекс Бено, във ФИА бил обсъждан календар, в който акцентът ще е по-скоро европейски, отколкото глобален. Това обаче било свързано с преговорите и намеренията заводските тимове в WRC да отстояват „рамката 10-12 старта“ за сезона догодина. Проблемът на британците е, че ADAC Рали Германия, едно от малкото асфалтови надпревари в шампионата, са в листата за 2020 г. и не е ясно доколко намеренията им за „година-две на почивка от WRC“ след този шампионат са реални. Променят ли си мнението, ФИА ще трябва да решава кое от двете състезания да намери място в календара 2021.

2019 GBR Start 001

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев