• ...ДВА ЕКИПАЖА НА МС-АКАДЕМИЯ ТВЪРДИЦА С ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ ПРЕДИ СТАРТА НА МОНБАТ РАЛИ СЛИВЕН...

  • ...ПЛАМЕН КАМБУРОВ ЗАПИСВА ТРЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА В ДВА ШАМПИОНАТА - ПЪРВИ Е В ПЛАНИНСКО БЪЛГАРКА...

     

  • ...ТОЧНО СПОРЕД ОЧАКВАНИЯТА: НАЙ-БЪРЗИ В КВАЛИФИКАЦИИТЕ СА ТЕЛИЙСКИ, КАМБУРОВ И ЦАРСКИ...

     

Евънс направи удар, измести Танак от топа

Четвъртък, 20 Май 2021 | от Иво Ангелов, Порто
  • обновена
Евънс направи удар, измести Танак от топа

РЕЗУЛТАТИТЕ НА ЖИВО

2020 WRC Results
КЛАСИРАНИЯТА в отделните скоростни етапи, както и подреждането на екипажите в общото генерално класиране и придружаващите серии на световното първенство може да следите ТУК

ЧЕТИРИ ПЪТИ на дългото 4.6 км трасе край Паредес излезе днес бившият световен шампион в световните серии Отт Танак (Хюндай i20 WRC), за да запише най-доброто време в шейкдауна на четвъртия кръг за сезона. Естонецът записа най-доброто си време от 3:06.1 мин, като това стана при третата сесия.

Малко по-късно той направи четвърти опит, за да подобри времето си от предишния рън, но не му достигна 0.2 сек, за да запише резултат, който е под 3:06 мин.

Това обаче успя да направи уелсецът Елфин Евънс (Тойота Ярис WRC), който слезе под „шестата“ секунда и, също при четвъртия си опит, постигна 3:05.9 мин.

И при четирите излизания на Танак видими разлики в настройките не можеха да бъдат забелязани, както и по колата на Евънс.

Личният ми фаворит в това състезание – Кале Рованпера (Тойота Ярис WRC)още във второто излизане направи време, което бе с 0.9 сек по-добро от това, което до момента имаше Танак – 3:02 мин.

След този резултат, само след два опита, Рованпера не направи трети опит, очевидно смятайки, че е успял да прескочи Танак. Не бяха отбелязани и никакви промени по аеродинамиката на японската кола.

Започвайки от 3:08.3 при началното си каране, Такамото Катсута (Тойота Ярис WRC) не успя да намали времето си във второто излизане на трасето, което наложи да направи третият си, най-успешен опит.

Японецът регистрира 3:06.7 мин, след което прекрати участието си в свободните „тренировки“.

Двата автомобила на Латвала бяха „затворени“ в 5-ия резултат от лидера на Тойота Газоо Рейсинг Тим Себастиян Ожие, който постигна 3:06.8 мин.

Хюндай Моторспорт Тиери Нювил (3 опита), като неговият най-добър резултат бе при последното каране – 3:07.4.

Само на 0.2 сек зад него е партньорът му в екипа Дани Сордо, за когото това е второто появяване през този сезон като пилот, който шефа на екипа от Алзенау „върти“, съобразно планираните състезания през сезона.

Челната шестица от шейкдауна е побрана само в 1.6 сек, което подсказва, че и шестте екипажа са доближили търсеният от екипите начален сетинг за Водафон Рали Португалия.

Евънс направи удар, измести Танак от топа

снимка: архив на rallyxpress

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев