• ...СКАНДАЛ НА ФИНАЛА НА ПЛАНИНСКОТО: ОСОГОВО 2021 Г. ПРЕКРАТЕНО СЛЕД МАНШ 1, СЛЕДВАТ ПОДРОБНОСТИТЕ...

  • ...ПРЕДИ ФИНАЛА НА ОСОГОВО: КАКВИ СА ВЪЗМОЖНИТЕ ВАРИАНТИ ЗА ШЕСТ ОТ ДЕСЕТТЕ ТИТЛИ В ПЛАНИНСКОТО...

     

  • ...ИЗВЕСТЕН Е СПИСЪКЪТ СЪС ЗАЯВКИ ЗА ФИНАЛА В ОСОГОВО 2021, 48 АВТОМОБИЛА СЕ СЪБИРАТ НАД КЮСТЕНДИЛ...

ERC

Кале Рованпера №1 на калния шейкдаун

Четвъртък, 09 Септември 2021 | Ламия, на заем от WRC+
Кале Рованпера №1 на калния шейкдаун

МЛАДИЯТ пилот на Тойота Газоо Рейсинг Кале Рованпера (на снимката) днес спечели втория за годината шейкдаун, завършвайки тестовата си подготовка за Еко Рали Акрополис с най-добро време от 3:14.3 мин, записано в първото излизане.

Финландецът беше единственият, използвал гумите на Пирели от мека смес Скорпион по време на теста край Оиври. Той определи еталонното време в началното излизане, като спря часовниците с 2.7 секунди по-рано от Хюндай-я на белгиецът Тиери Нювил.

Въпреки няколкодневните дъждове, за това събитие от световните серии на разположение са само осем меки гуми, а Кале използва...

WRC подписа 8-годишен ТВ-договор

Събота, 04 Септември 2021 | от Марк Уилфорд, Мюнхен
WRC подписа 8-годишен ТВ-договор

ПРОМОТОРЪТ на световните серии по рали на ФИА подписва исторически осемгодишен договор за телевизионно излъчване на шампионата с Canal+ във Франция, което е не само исторически момент за спорта, но и най-дългата телевизионна сделка в историята на WRC.

Това става в навечерието на вълнуващата нова хибридна ера в спорта, която започва от идния сезон. Златната история и настъпването на вълнуващо устойчиво бъдеще предизвикаха рекордна телевизионна сделка на ФИА Световен Рали Шампионат с френската телевизия Canal+.

Промоторът на сериите, която притежава търговските права на шампионата, запечатва...

След 4 макадамови- обратно на асфалт!

Сряда, 11 Август 2021 | Ипър, Белгия, RallyXpress
След 4 макадамови- обратно на асфалт!

СЛЕД ЧЕТИРИ състезания от макадамовата програма на световните серии и веднага след края на лятната пауза, с Ипър Рали Белгия първенството на ФИА отново стъпва на асфалта.

Белгийското състезание в края на седмицата, въпреки отлагането през 2020 г. и обратно на отсъствието си за 2022 г., ще се разпише в историята на WRC, при това с най-дългият списък от заявени екипажи от пет години насам – 106 коли се очаква да преминат през стартовата арка на площада в историческия Ипър.

Машините от категорията WRCar са 10, а тези в раздела R5 са 31, чалко повече от три взвода.

За последно такава дълга „колона“ е била...

Едно цяло поколение среща кенийското рали

Сряда, 23 Юни 2021 | София, RallyXpress
Едно цяло поколение среща кенийското рали

НИТО ЕДНО ОТ имената на топ-пилотите в световните серии, стартирали в последното кенийско Сафари през 2002 г. не фигурира в листа със заявките за 6-ия старт от първенството на планетата този уикенд в Найроби.

А това означава, че на практика едно цяло поколение от състезатели за първи път ще се срещнат със Сафари и това идеално рисува огромните промени, които са настъпили в спорта в 19-годишната пауза на африканското рали.

Промените наистина са впечатляващи и онова, което новата генерация състезатели ще трябва да срещнат в Африка изобщо не е онова, което предлагаше преди години този маратон.

Няма...

Адамо: Днес е един от най-тъжните ми дни…

Събота, 05 Юни 2021 | Алхеро, RallyXpress
Адамо: Днес е един от най-тъжните ми дни…

ШЕФЪТ НА корейския тим Хюндай Моторспорт Андреа Адамо (на снимката) беше категоричен в живото излъчване на WRC+, че е преживял огромно разочарование днес.

„Много-много тежък ден, днес… един от
най-тъжните ми дни…“. С тази фраза шефът на екипа от Алзенау коментира отпадането на лидера в класирането и потенциален победител м Сардиния Рали Италия.

Засега не е ясно каква точно е повредата, както и това дали отборът ще може да рестартира участието на естонеца в неделя.

Това, че островното състезание е винаги много интересно, но в същото време и винаги много драматично, се потвърди в 12-ата скоростна...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев