• ...В ЗАВОСКИТЕ ТИМОВЕ: КОЙ КАКВО "СЪБРА" ЗА СТАРТА НА МОНТЕ КАРЛО И НОВАТА ЕПОХА НА WRC...

     

  • ...КАКВО ПРЕДВИЖДАТ НОВИТЕ РЕГУЛАЦИИ НА ФИА ЗА СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ В WR...

  • ...НОВАТА ЕРА В СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ ПРЕДСТАВЕНА С ЕДНОЧАСОВО ТВ-ШОУ В МИНИЧНИЯ ХАНГАР 7...

ERC

Старата госпожа си припомни миналото

Вторник, 11 Януари 2022 | Монте Карло, RallyXpress
Старата госпожа си припомни миналото

НА ОФИЦИАЛНИЯ портал на юбилейното 90 издание на рали Монте Карло бе публикуван официалният списък със заявените екипажи в първото състезание от сезон 2022. И както отбеляза снощи късно вечерта колегата Алекс Бено:

„…Старата госпожа (както франсетата наричат Монте – бел. ред.) държи на традициите си…“

Така в 18:45 следващия четвъртък, деветдесетият старт ще е пред Казино Монте Карло, така, както това е било неизменно в най-добрите години на WRC.

В листата на топ-звездите на трите заводски отбора от световните серии няма никакви изненади – артистите са същите, ролите им – непроменени, но...

Кайто-Йоан: пълен хикс и висящ въпрос

Сряда, 17 Ноември 2021 | Монца, RallyXpress
Кайто-Йоан: пълен хикс и висящ въпрос

ДАЛИ ВСЕ ПАК по-интересната интрига не е кой ще спечели „голямата“ титла, а спорът за малката корона в WRC2, където за разлика от спора Ожие-Евънс, пристигналите за ACI Рали Монца поляк Кайетан Кайетанович (Кайто) франсето Йоан Росел са със стопроцентово изравнени възможности…

…и неяснота около висящия проблем за това, признава ли ФИА резултатът на Росел от Гърция или не.

След Акрополис французинът бе изключен от стюардите, след констатацията, че неговия Ситроен C3 Рали 2 не отговоря на регулациите.

До момента обаче по подадената от пилота жалба няма решение, независимо, че миналата седмица е...

Хюндай „забъркаха“ Спагети Грандфинал

Неделя, 17 Октомври 2021 | Салоу, RallyXpress
 Хюндай „забъркаха“ Спагети Грандфинал

ДО ПОСЛЕДНАТА контрола на предпоследното рали от световните серии в Салоу най-бързо стигна екипажът на Хюндай Моторспорт Бруно Тиери и неговият навигатор Мартен Видаег (на снимката, Хюндай i20 WRC), които дублихара втора победа в асфалтово рали от шампионата за 2021, след победата си в Ипър.

Отделно петкратният вицешампион от Белгия прибави към сметката си втората поредна победа в Испания в рамките на две години, след като бе последният първенец в сериите тук през 2019 г.

При това сегашната победа на белгиецът бе направена по изключителен начин и с езда, каквото от началото на годината Нювил...

Себ Ожие с първата заявка за две победи

Четвъртък, 14 Октомври 2021 | Салоу, RallyXpress
Себ Ожие с първата заявка за две победи

СЕДЕМЕКРАТНИЯТ световен шампион в ралитата Себастиян Ожие (на снимката) направи днес по време на тестовете за рали Каталуня-Коста Даурада първата си заявка за две едновременни победи в Испания.

За французинът показаното в тестовете е психологически коз, след като Ожие имаше много слабо представяне във Финландия, а сега от евентуалната му победа тук зависи дали ще вземе титлата предсрочно.

Пилотът на Тойота Газоо Рейсинг спечели с видима лекота първият от тестовете за състезанието, постигайки в третия си тур време от 2:33.6 мин, изпреварвайки на 4.31-километровото трасе на Кол де ла Теиксета...

Последно асфалтово от отиващата си ера

Сряда, 13 Октомври 2021 | Солоу, RallyXpress
Последно асфалтово от отиващата си ера

ДОСТАТЪЧНО Е да си припомним, колко кален и снежен беше финалът на световните серии през 2020 г. в Монца Рали, за да бъдем сто на сто уверени, че испанското Каталуня-Коста Даурада ще е последното истинско асфалтово състезание и за сегашното първенство, и за отминаващата ера с шампионатите на ФИА в WRC.

За утрешния старт регистрациите са за 73 екипажа, третият най-дълъг списък от началото на този финален световен шампионат.

До неговия край, освен испанското, остава още и второто италианско рали, но в Каталунската област ще се разиграе последният кръг, 5-и за годината, в който за последно ще се срещнат...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев