• ...БЕЗ ОТСЪСТВАЩИ: 30 ЕКИПАЖА ПРЕМИНАВАТ ПРЕЗ ЦЕРЕМОНИАЛНИЯ СТАРТ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДНО: ТРИДЕСЕТ ЕКИПАЖА СТАРТИРАТ В УТРЕШНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ КОРОНА-ВИРУСА СПИРАТ ТРИМА ПИЛОТИ ОТ УЧАСТИЕ В 51-ОТО ИЗДАНИЕ НА РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

i20 Рали 2 за най-бързия британски юношата през 2021

Четвъртък, 01 Април 2021 | от Тодор Христов, Англия
i20 Рали 2 за най-бързия британски юношата през 2021

СТАРТЪТ НА BRC НАСРОЧЕН
ЗА КРАЯ НА ИДНИЯ МЕСЕЦ

БРИТАНСКИЯТ рали шампионат за през 2021 г. е планиран да стартира на 31 май с участието на Нийл Хауърд на пистата Олтън Парк, графство Чешър.
GB Track

ПЪРВЕНЕЦЪТ в юношеския британски рали шампионат на юношите в Моторспорт UK 2021 (JBRC) ще получи уникалния шанс да се състезава в автомобил Хюндай i20 Rally2 в кръг от световно рали. Обединявайки се с клиентските състезания на Хюндай Моторспорт, британският рали шампионат ще използва най-новата спецификация i20 Rally2 автомобил на европейски кръг от Световния рали шампионат през 2022 година.

Шампионатът за юноши (JBRC) преминава към отворена формула през 2021 г., което позволява на 26-годишните да се състезават в голямо разнообразие от автомобили от категориите Rally4 и R2.

Както е известно, първенството на Острова (BRC) има богата история с участията на за млади пилоти, които търсят да направят първите си стъпки в европейското и световното рали, така че тази награда ще даде шанс на шампиона на JBRC 2021 г. да се състезава на същите етапи, като предишни пилоти на Моторспорт UK Елфин Евънс и Крейг Брийн.

i20 Рали 2 за най-бързия британски юношата през 2021

снимка: лична фейсбук страница на иън кемпбъл
ПОЛЕЗЕН С ОГРОМНИЯ СИ ОПИТ… Като един от организаторите на Уелс Рали Великобритания, Иън Кембъл ще е от огромна полза за юношеската надпревара в британското рали първенство тоза година.


 Мениджърът на шампионата JBRC Иън Кембъл каза:

„Британският рали шампионат на Моторспорт UK е щастлив да предложи тази невероятна награда в асоциация с клиентските състезания на Хюндай Моторспорт.

„Винаги сме много нетърпеливи да гарантираме, че младите и талантливи пилоти в британското първенство ще бъдат признати и имат платформа, чрез която да могат да покажат своите умения и да имат възможност да получат възможности за определяне на кариерата.

„Благодарение на подкрепата на шампионата, Хюндай Мотоспрот и нашите привърженици, ние можем да предложим още една фантастична награда за младите ни победители“.

::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО

Победа за загрявка пред Загреб. Пилотът на Фолксвоген Поло GTi R5 Николай Грязан (на снимката долу, част от неговата езда виж на клипа му във феса ТУК) спечели чешкото Валашка Рали, откриващото състезание от шампионата на страната. Руснакът станапобедител и поради това, че местната звезда Ян Копецки (Шкода Фабия Рали 2) бе принуден да се откаже от участието си в резултат на неназована до момента повреда в автомобила си.

2021 CZE Gryzin

GB Rally Total Ред е на Северна Ирландия. Да се готви ли Шотландия? След като загуби мястото си в календара на световното първенство през последните две години, а преговорите с досегашният домакин – Уелс, влязоха в задънена улица, завръщането на британския кръг изглежда непредвидимо. Въпреки това, на мястото на Уелс може да се появи Северна Ирландия, където в сегашния момент се работи по проекта, за възстановяването на състезанието през 2022 г. Зезвеците често сочат, че ако и сегашният проект за връщането на Рали Великобритания би се провалил, заедно с обществената петиция в Северна Ирландия, то на ред идва Шотландия като трети и последен опит за връщането на Острова в световните серии.


Матон да си отдъхне! След като беше подписано тристранното споразумение на отборите-производители (на колажа долу официалното изявление на Хюндай) за участие в новата хибридна ера на WRC и най-накрая стана ясно, че корейския гигант остава в шампионата и за следващите три сезона, шефът на ралитата във ФИА Ив Матон, може да си отдъхне.

2021 Hyund Anonos 2022

Защото неяснотата около Хюндай разбираше на прах неговия оптимизъм, при положение, че корейците биха отказали участие, а на хоризонта щяха да се търсят не един, както очаква белгиецът, а две нови марки. Само с двама участника, световният шампионат на производителите би бил най-ниската точка от тимове в цялата 50-годишна история на световното първенство.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

след първия ден

без прецедент

километраж

анализ

свети ден

Еврокупа на ФИА

дългия петък

за 5о-те години

за първенеца

отново увисна

за БГ историята

Играчки

заем от 168 часа

Автобои Неделчев