• ...СКАНДАЛ НА ФИНАЛА НА ПЛАНИНСКОТО: ОСОГОВО 2021 Г. ПРЕКРАТЕНО СЛЕД МАНШ 1, СЛЕДВАТ ПОДРОБНОСТИТЕ...

  • ...ПРЕДИ ФИНАЛА НА ОСОГОВО: КАКВИ СА ВЪЗМОЖНИТЕ ВАРИАНТИ ЗА ШЕСТ ОТ ДЕСЕТТЕ ТИТЛИ В ПЛАНИНСКОТО...

     

  • ...ИЗВЕСТЕН Е СПИСЪКЪТ СЪС ЗАЯВКИ ЗА ФИНАЛА В ОСОГОВО 2021, 48 АВТОМОБИЛА СЕ СЪБИРАТ НАД КЮСТЕНДИЛ...

Форд взе Хутонен за финала в Ломбардия

Сряда, 17 Ноември 2021 | Монца, RallyXpress
Форд взе Хутонен за финала в Ломбардия

РЕЗУЛТАТИТЕ В МРЕЖАТА

DSC 79251 scaled
РАЗВИТИЕТО на последното състезание от сезона, победителите в 16-те скоростни етапи от ACI Монца Рали, както и общото подреждане на екипажите може да следите на живо ТУК

ШАМПИОНЪТ в WRC3 за 2020 г. – Яри Хутонен , който спечели категорията преди година в Монца и ще остане „действащ“ до неделя след обед, бе привлечен от М-Спорт за финалното състезание от световните серии тази година. Бързият финландец ще се представи в ACI Монца Рали зад волана на Форд Фиеста Рали 2.

За напускането му от Хюндай Моторспорт (две победи във втората категория на световното – Сардиния и Белгия – бел. ред.) причините бяха комбинацията от неуспешни участия в зимното финландско надбягване, в Естория и Испания.

Но като талантлив пилот, на талантливия финландец не се наложи да чака особено дълго, а и да размисля продължително, за да подпише за Донингтън Парк.

„Макар засега това да не е посочено изрично, много е вероятно да не е единствено единична покана“, написа по този повод в своя блог Майк Бийтън днес.

Форд взе Хутонен за финала в Ломбардия

снимка: лична фейсбук страница на яри хутонен
ЕДНО УЧАСТИЕ И ОЩЕ ОПЦИИ ЗА ДОГОДИНА… Това най-вероятно е скрито зад светкавичното привличане на 27-годишния финландец от екипа на Ричард Милнър.


…И БЪРЗИ ТЕСТОВИ
БЛИЗО ДО БЕРГАМО

00111
ПИЛОТЪТ ИМА за какво да благодари, след като не само контракта за ACI Рали Монца беше направен светкавично, но и тимът организира кратка тестова сесия, в която Хутонен за първи път седна зад волана на Фиеста Рали 2. На линка ТУК, през три камери, може да видите запознанството на финландеца с новия му автомобил.


Според британският он-лайн спортен новинар, възможността 27-годишният финландец да е дългосрочен проект е скрита както във все още непълно обявеният състав на М-Спорт за идния шампионат, така и почти сигурните въртележки, които ще бъдат правени в екипа от Ричард Милнър.

„За мен е наистина вълнуващо да се присъединя към M-Спорт за ралито Монца в WRC2 – заявява Хутонен. - Това е нова кола и екип за опознаване, ще е трудна задача, но нямам търпение.

„Знам, че Фиеста Rally2 е много конкурентна на асфалт, така че нямам търпение да видя какво можем да направим заедно. Добре, рали Монца има допълнителни предизвикателства с етапите на пистата, но нямам търпение да се наредя на стартовата линия на събитието с престижен отбор като M-Спорт.

„Бих искал да благодаря на M-Спорт, че направи това възможно в кратък срок.“

4-километровият шейкдаун на ACI Рали Монца, който стартира от Пиаца Параболика в Монца, е насрочен утре вечерта, в 18 ч. местно време.

Истинската надпревара започва в петък по планинските пътища северно от Бергамо, върху трасетата на славни Селвино, Сан Фермо и Героза, както и тези в района на Храма на скоростта в Парка Монца.

СЛЕД СМЯНА НА ПЛАТНАТА: АНГЛИЧАНИТЕ ПУСНАТ ОЩЕ „ПТИЧКА“

BG Motor JornalistЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОТО при М-Спорт е, че освен Хутонен, във финалното състезание към екипът им ще се присъедини и 21-годишният Франк Бърд, състезател, чийто опит и успехи от сериите GT Челиндж и британското пистово първенство е далече по-голям от този, който Бърд има в рали шампионата на Острова. Пилотът от Несингтън, който е трупал километража си в британските ралита с Форд Фокус WRC 07, за първи път и след кратки опознавателни километри на трасето край Донингтън Парк, ще седне в заводски автомобил Форд Фиеста Рали 2.

Преди две години, веднага, след като през 2018 г. пилотът спечели челинджа на 24-те часа на Дубай, английския в. Телеграф, без преувеличения, го обяви за един от «пистовите таланди» на Великобритания.

2021 MOZ Frank Bird FB

снимка: лична фейсбук страница на франк бърд
ПЪРВОТО ГОЛЯМО РАЛИ ОТВЪД ЛАМАНШ… Франк Бърд, който досега бе предимно „пистаджия“, ще дебютира с Фиеста Рали 2 във финала на световния шампионат в Ломбардия.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

след съботата

часове до старта

за сезон 2022

въпросите

вместо Орфей

в този финал

след 27 години

равенство

само опция или...

толкова отдавна

за БГ историята

Играчки

заем от 168 часа

Автобои Неделчев