• ...СКАНДАЛ НА ФИНАЛА НА ПЛАНИНСКОТО: ОСОГОВО 2021 Г. ПРЕКРАТЕНО СЛЕД МАНШ 1, СЛЕДВАТ ПОДРОБНОСТИТЕ...

  • ...ПРЕДИ ФИНАЛА НА ОСОГОВО: КАКВИ СА ВЪЗМОЖНИТЕ ВАРИАНТИ ЗА ШЕСТ ОТ ДЕСЕТТЕ ТИТЛИ В ПЛАНИНСКОТО...

     

  • ...ИЗВЕСТЕН Е СПИСЪКЪТ СЪС ЗАЯВКИ ЗА ФИНАЛА В ОСОГОВО 2021, 48 АВТОМОБИЛА СЕ СЪБИРАТ НАД КЮСТЕНДИЛ...

Тарапана от пилоти на входа на Довънби Хол

Петък, 04 Юни 2021 | София, RallyXpress
Тарапана от пилоти на входа на Довънби Хол

РЕЗУЛТАТИТЕ НА ЖИВО

2021 WRC Lst
ПОЗИЦИИТЕ на екипажите в отделните скоростни етапи, както и местата им във временното общо подреждане на Рали Италия Сардиния – следете ТУК

АКО СЕ СЪДИ по специализираните сайтове в рали спорта, пазарът на пилотите за следващото световно първенство вече е отворен, сергиите са разпънати, но… тарапаната от пилоти се вие не другаде, а на входа на Довънби Хол и Форд М-Спорт.

Дали информацията, с която пилотите несъмнено разполагат, не говори, че има повече от достатъчно причини, за да се редят на опашката и да искат договори именно с английския отбор в навечерието на новата ера от световния шампионат на ФИА?

Преди всички обаче двама от сегашните играчи на Андреа Адамо – бившият световен шампион Отт Танак (Ест.) и вечният кандидат за титлата - белгиец Тиери Нювил поставиха подписите си под новите си контракти за 2022.

Само в рамките на началото на седмицата имената на Андреас Микелсен, Елфин Евънс, та дори и Себастиян Льоб, се появиха в трансферните слухове. Без, разбира се, да говорим за Гас Грийнсмит, Неемо Сунинен, Адриан Фурмо и поне други трима, които също са в широкия лист на наблюдаваните.

Тарапана от пилоти на входа на Довънби Хол

снимка: лична фейсбук страница на андреас микелсен
БАГАЖЪТ Е СТЕГНАТ, ГОТОВ Е ДА ЗАМИНЕ… към Довънби Хол, за да се присъедини към лидерите в бъдещия шампионат.


Горе-долу по това време и Себастиян Ожие „даде задна“, допускайки възможността да остане в шампионата. Вярно, при условие, че спечели титлата и тази година.

А всичко това говори, че за разлика от миналогодишния „умъртвен от ковид-а“ трансферен период, сега пазара на пилотите се е възстановил. Дали това е напълно и дали колко време ще продължат преговорите и пазарлъците, зависи от развоя с уханската пандемия.

Защото СЗО вече предупреждава и изказва опасения за трета вълна на „короната“ в Африка, а до Европа – ей-къде е!

За възможността да се окаже пилот на М-Спорт споменава самия Микелсен, твърдейки, че бил в контакт с екипа още от миналата година, а след това дошло предложението на ТОК Спорт за WRC2 и еврошампионата.

Простото пресмятане показва, че с 2021 г. изтича и договорът на Елфин Евънс. В Тойота Газоо Рейсинг със сигурност ще искат да го запазят, но това не изкрлючва възможността уелсецът да гледа с едно око и към отбора, за който е карал на два пъти – през 2013 и 2019 г. – М-Спорт.

2021 ITA Elfin FB 004

снимка: лична фейсбук страница на елфин евънс
КОМФОРТНО В ОТБОРА НА ЯПОНЦИТЕ… които биха го искали, но уелсецът е длъжен да се огледа, преди да реши къде ще продължи догодина.

Но Евнс ще трябва да съобразява бързо и точно да преценява, за да преговаря (с който и да е от двата тима), защото още в средата на април Льоб също не изключи възможност, ако Довънби Хол поискат да кара за тях и да го направи за първи път догодина, след като за последно бе на терена на WRC в Турция миналото лято.

Така се оказва, че за Евънс решението за-Тойота или за-Форд ще трябва да се вземе преди Ожие да стане (евентуално) пак световен шампион и да реши – пенсионира ли се или остава в играта.

2021 LOEB

снимка: лична фейсбук страница на себ льоб
ВИНАГИ ГОТОВ ДА СПЕЧЕЛИ… Дали именно изказването на Льоб, че би карал за М-Спорт, направено през април, не отвори пазара на пилотите за следващото световно първенство?

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

за сърбия

на етапа силвър

две нагоре

анализ

за зарата

при съседите

след ден 1-и

в тестовете

Финалът в е-WRC

толкова отдавна

за БГ историята

Играчки

заем от 168 часа

Автобои Неделчев