• ...В ЗАВОСКИТЕ ТИМОВЕ: КОЙ КАКВО "СЪБРА" ЗА СТАРТА НА МОНТЕ КАРЛО И НОВАТА ЕПОХА НА WRC...

     

  • ...КАКВО ПРЕДВИЖДАТ НОВИТЕ РЕГУЛАЦИИ НА ФИА ЗА СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ В WR...

  • ...НОВАТА ЕРА В СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ ПРЕДСТАВЕНА С ЕДНОЧАСОВО ТВ-ШОУ В МИНИЧНИЯ ХАНГАР 7...

Един час увертюра за WRC’22 в Хангар7

Събота, 08 Януари 2022 | от Марк Уилфорд, Мюнхен
Един час увертюра за WRC’22 в Хангар7

ПРОМОТОРЪТ ОТБЕЛЯЗВА
НОВАТА ЕРА С НЕБИВАЛО
ЗА ШАМПИОНАТИТЕ ШОУ

WRI Promotor Logo
ЮБИЛЕЙНОТО 50-о световно първенство предстои да стартира по начин, по който това не е правено в началото нито една от предишните ери в WRC. Новото начало сега обаче е и коренно различно от двете досегашни големи технологични промени в шампионата. Затова и трябва да бъде показана не само стартът на хибридните автомобили от категорията Рали 1, но решаваща промяна към устойчивост на това първенство. Точно на това бяха посветени и усилията на вече бившия президент на ФИА Жан Тот през последните две и половина години от мандата му.

С ШЕМЕТНО едночасово стартиращо шоу, което ще бъде предавано на живо в WRC+ и социалните медии, предстои да бъдат представени суперзвездите от новата революционната хибридна ера на Световния рали шампионат на ФИА в Залцбург следващата седмица.

Така реално „ще бъде разкъсана опаковката“ на така чакания и силно обсъждания сезон 2022.

Грандиозното представяне на рали-годината ще е в Австрия, в събота, 15 януари. За първи път бъдещите автомобили от ново поколение Рали 1 на WRC от трите отбора производители ще бъдат сбрани в иновативния музей Хангар-7 в Залцбург

Новоизбраният президент на ФИА Мохамед Бен Сулайем ще присъства на събитието рано вечерта, когато ще бъдат разкрити нови ливреи, известни пилоти и други пилоти от действащите шампиони Тойота Рейсинг, Hyundai Моторспорт и Форд М-Спорт ще говорят за своите надежди за 2022 г., а ръководството на отборите ще обсъди стратегиите за сезона.

WRC ще претърпи големи екологични промени тази година, когато новите технически регламенти насочат серията към по-устойчиво бъдеще. Xибридно задвижвани автомобили Рали1, проектирани около модернизирано шаси на защитни клетки, 100% без изкопаеми горива и устойчиви енергийни доставки, са ключови за ангажимента за по-екологично бъдеще от ФИА, управителния орган на моторните спортове и Промотора на WRC.


Един час увертюра за WRC’22 в Хангар7

снимки: промотор на wrc
ТРИ ОТ ЧЕТИРИТЕ АСА В ЮБИЛЕЙНОТО СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО… така, както са представени в прес-съобщението, разпространено от промотора на световните серии.


Производителите ще се състезават срещу хлонометрите в продължение на месеци, за да разработят и тестват своите нови хибридни претенденти, в които 100 kW електрически мотор, съчетан с батерия от 3.9 kW/ч. допълва доказал се в конкуренцията 1,6-литров бензинов двигател с турбокомпресор.

Така представени автомобилите повишават върховите нива на производителност до повече от 500 к.с., като същевременно намалява вредните емисии.

ПРЕМИЕРАТА НА ЖИВО

TV CAMERASa
ЕДНОЧАСОВОТО събитие, организирано
от познати лица Кири Блур, Бекс Уилямс
и Джулиан Портър, ще се предава на
живо в 18:00 CET на платформата WRC+
- на линка ТУК, във Фейсбук и ЮТуб.

  Заместник генералният секретар на ФИА по спорт Бруно Фамин каза:

„Приемането на хибридна мощност и биогорива, без изкопаеми вещества, са два от най-големите постижения в историята на спорта и огромна стъпка към постигането на нашите основни цели за устойчивост. ФИА работи много усилено върху тези разработки, като същевременно въвежда значителни иновации в безопасността.“

Управляващият директор на Промотора на WRC Джона Зибел каза, че новата ера подчертава ангажимента към по-благоприятно за околната среда бъдеще. И допълва:

„Уместно е, че тези революционни промени трябва да бъдат включени за 50-ия сезон на WRC.  Новите автомобили Рали1 изглеждат фантастично. След толкова много подготовка и упорита работа в целия спорт, само дни ни делят от началото на новата ера – трудно е да сдържаме вълнението! Нямам търпение да видя колите заедно в Залцбург, за да отбележат началото на една вълнуваща година.”

Шоуто в Хангар-7 пет дни преди автомобилите да започнат състезателни действия на прочутото рали Монте-Карло (20 - 23 януари). Базираният в Монако митичен старт включва негостоприемни пътища във френските Алпи, където зимното време очаквано може да се очаква да донесе неочакваното.

ЗА ЧАС ДОМЪТ НА САМОЛЕТИТЕ СТАВА ДОМ НА РАЛИТАТА


Hangar 7 LogoСофия, RallyXpress

ХАНГАР-7 край летището на емблематичния Залцбург е известен като Дом за самолети, любители и ценители на изкуството, а също и като центъра на Летящите Бикове, където е събрана колекцията на дизайнерски авиационни класики. Планирането на „хангара“ започва от 1999 г., като междувременно Хангар-7 се превърна в структура, подобна на чиято конструкция и предназначение никога не е виждана досега.

Голяма част от очарованието на Хангар-7 се крие в неговата архитектура. Ако стоите вътре , под сводовете, небето сякаш се разтваря над историческите самолети и експонати.

Hangar 7

снимка: интернет

Ако погледнете конструкцията отвън, приликата с крило, което излъчва необичайна динамика и безтегловност, е поразително, въпреки 1200 тона стомана и 380 тона специално стъкло, използвани в конструкцията.

Входът с дължина 40 метра и две цилиндрични кули, осигуряващи място за офиси, салони и ресторант, бяха изсечени в елипсовидна стъклена обвивка.

Той постави пред архитекта от Залцбург Фолкмар Бургсталер огромни инженерно-статични предизвикателства, що се отнася до носещата конструкция.

Хангар-7 се превърна в това, което е днес поради тези структурни изисквания: място, където технологиите, изкуството и развлеченията се изправят лице в лице и естествено се допълват, и разбира се гараж, който всеки самолет би искал да нарече дом.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

започна се

just for the record

за новия сезон

нашите в wrc

in memoriam

за идните десет

последната година

за новата ера

няма такъв случай

строго лично

за БГ историята

Играчки

заем от 168 часа

Автобои Неделчев