• ...СКАНДАЛ НА ФИНАЛА НА ПЛАНИНСКОТО: ОСОГОВО 2021 Г. ПРЕКРАТЕНО СЛЕД МАНШ 1, СЛЕДВАТ ПОДРОБНОСТИТЕ...

  • ...ПРЕДИ ФИНАЛА НА ОСОГОВО: КАКВИ СА ВЪЗМОЖНИТЕ ВАРИАНТИ ЗА ШЕСТ ОТ ДЕСЕТТЕ ТИТЛИ В ПЛАНИНСКОТО...

     

  • ...ИЗВЕСТЕН Е СПИСЪКЪТ СЪС ЗАЯВКИ ЗА ФИНАЛА В ОСОГОВО 2021, 48 АВТОМОБИЛА СЕ СЪБИРАТ НАД КЮСТЕНДИЛ...

„Холандеца“ със спецтест за втория старт в Осогово

Четвъртък, 26 Август 2021 | Шумен, RallyXpress
„Холандеца“ със спецтест за втория старт в Осогово

РЕЗУЛТАТИТЕ В МРЕЖАТА

2021 New RallyControl
ЛИНКЪТ, на който ще можете да следите резултатите в съботните три квалификации, също двата състезателни манша в неделя, както и крайното подреждане на пилотите в планинско Осогово 2021, можете да намерите ТУК.

САМО ЕДИН от двамата пилотите в новото попълнение на планинското първенство – Левент Юмеров (на снимката, Шумен Аутоспорт, БМВ Е46) ще се появи на старта в Кюстендил в събота, научи сайтът с новините в българския автомобилен спорт.

Живеещият и работещият в Нидерландия Юмеров обеща още в Своге, че дебютът му в планинските изкачвания няма да се ограничи единствено до карането в Искърското дефиле.

„Дори планирахме и направихме тест на трасето на бившата Лозевска отсечка край Шумен“ – каза за сайта Юмеров.

Изпитанията на сериозно ревизирания „баварец“ са били в сряда, като сесията за екипа на Юмеров е била организирана от шефа на АСК Шумен Аутоспорт Валери Балабанов.

„Преди това свършихме и много работа по автомобила – по полуоските, сложихме 4 нови спирачни апарати, нова скоростна кутия, нов съединител, изобщо колата – така смятам – е в по-добро състояние“, коментира Левент, след като на Лозево са направили около 30 км изпитания на промененото за Осогово БМВ.

„Холандеца“ със спецтест за втория старт в Осогово

снимка за rallyxpress: личен архив на левент юмеров
НАСТАВЛЕНИЯ… Валери Балабанов говори с пилота на Шумен Аутоспорт, преди Левент Юмеров да излезе за първия тур на тестовете по лозевската скоростна отсечка.


В същото време, заради неотложни бизнес задължения на Димитър К. Чолаков (Мицубиши Лансър Ево 10), са причината за пилота на бургаския Вромос да пропусне своето планираното в Своге второ участие в шампионата.

Както обаче казва самия Чолаков, той не смята да приключи сезона само с едно планинско, а прави планове, за да стартира във финала на рали шампионата със Стари столици.

„Имам си навигатор, така че отсега се ориентирам към Шумен“, категоричен е Чолаков.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев