• ...В ЗАВОСКИТЕ ТИМОВЕ: КОЙ КАКВО "СЪБРА" ЗА СТАРТА НА МОНТЕ КАРЛО И НОВАТА ЕПОХА НА WRC...

     

  • ...КАКВО ПРЕДВИЖДАТ НОВИТЕ РЕГУЛАЦИИ НА ФИА ЗА СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ В WR...

  • ...НОВАТА ЕРА В СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ ПРЕДСТАВЕНА С ЕДНОЧАСОВО ТВ-ШОУ В МИНИЧНИЯ ХАНГАР 7...

Шефове на СБА и АФБ се срещат с президента ФИА

Петък, 31 Декември 2021 | София/Белград, RallyXpress
Шефове на СБА и АФБ се срещат с президента ФИА

НА ОФИЦИАЛНИЯ портал на Автомобилна федерация на България (АФБ) излезе информация за срещата на шефовете Съюза на българските автомобилисти (СБА) Емил Панчев и на федерацията Камен Михайлов с новоизбрания президент на Международната автомобилна федерация (ФИА) Мохамед бен Сулайем в Белград в понеделник (виж ТУК). Това е станало по време на тържественото честване на 100-годишнината на Авто-Мото Савез-Сърбия (AMSS), отбелязано подобаващо тържествено в белградския хотел Холидей Ин в първия от дните след Коледните празници.

Шефове на СБА и АФБ се срещат с президента ФИА

ФАКСИМИЛЕ от публикацията на сайта на АФБ


По време на своето встъпително слово, председателят на AMSS Деян Стоджич изрично отбелязва, че този юбилей „…е голямо признание за всички, които споделиха първоначалния ентусиазъм на нашите основатели, нашата визия и желание за постигане на резултати в продължение на дълги десетилетия".

„Нашите места в залата се оказаха едно до друго с това на г-н Сулайем и съвсем спонтанно и логично дойде и прекия контакт с новоизбраният президент на ФИА – първо в залата, а след това и с недълъг и неофициален разговор извън залата, който предложи самия господин Сулайем.

„Забележително е, че твърди скоро, след като се видяха в залата, той сърдечно благодари на г-н Панчев за огромната подкрепа, проявена по време на изборите и това допълнено със силното приятелското си отношение към българският съюз и към автомобилната федерация - заяви по повод срещата за сайта Камен Михайлов. – И не, не, това съвсем не бяха куртоазните фрази и обичайните думи на доброто възпитание…“

20211222 AMS SulaiemPanche

снимка: архив на автомобилна федерация на българия
СПОНТАННА И ИСКРЕНА… Мохамед бин Сулайем, не само заради близостта в залата на хотел Холидей Ин, благодари сърдечно на председателят на СБА Емил Панчев за подкрепата, оказана му по време на предизборната кампания на арабина за президентския пост на пл. Конкорд в Париж.  

Михайлов отбеляза и факта, че е отправил личната покана към господин президента на ФИА да бъде гост по време на световното първенство на ФИВА за исторически автомобили (известно е, че Бин Сулайем е един от големите и страстни колекционери на ретро-коли – бел. ред.), което е планирано за втората седмица на юни 2022 г. в Пловдив.

На въпроса около предстоящата политика на Мохамед бин Сулайем във ФИА, след като бе избран за наследник на своя ментор – великият Жан Тот, Михайлов допълни, че освен обявеното в предизборната платформа от арабина, той е заявил и това, че ще се стреми към една нова ера в автомобилния спорт.

20211222 Mohamed bin Slul B

снимка: снимка: архив на автомобилна федерация на българия
СПЕЦИАЛЕН ГОСТ ОТ НАЙ-ВИСОКО РАВНИЩЕ… В своето приветствено слово, Мохамед Бен Сулайем изтъкна, че AMSS е уважаван член на ФИА от 1926 г. и обяви допълнително сътрудничество и подкрепа с автомобилния алианс на съседите ни.


„А начинът, по който бе това беше заявено и в залата, и пред нас с г-н Панчев, показваше изключително сериозните амбиции на господин Мохамед бин Сулайем за неговата работа в бъдеще…“, уточни Михайлов.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев