• ...СКАНДАЛ НА ФИНАЛА НА ПЛАНИНСКОТО: ОСОГОВО 2021 Г. ПРЕКРАТЕНО СЛЕД МАНШ 1, СЛЕДВАТ ПОДРОБНОСТИТЕ...

  • ...ПРЕДИ ФИНАЛА НА ОСОГОВО: КАКВИ СА ВЪЗМОЖНИТЕ ВАРИАНТИ ЗА ШЕСТ ОТ ДЕСЕТТЕ ТИТЛИ В ПЛАНИНСКОТО...

     

  • ...ИЗВЕСТЕН Е СПИСЪКЪТ СЪС ЗАЯВКИ ЗА ФИНАЛА В ОСОГОВО 2021, 48 АВТОМОБИЛА СЕ СЪБИРАТ НАД КЮСТЕНДИЛ...

Себ сменя тактиката си, линейки в два от етапите

Неделя, 21 Ноември 2021 | от Спиров и Петров, Монца
Себ сменя тактиката си, линейки в два от етапите

РЕЗУЛТАТИТЕ В МРЕЖАТА

MOZ Results
РАЗВИТИЕТО на последното състезание от сезона, победителите в 16-те скоростни етапи от ACI Монца Рали, както и общото подреждане на екипажите може да следите на живо ТУК

КАКТО ИЗГЛЕЖДА, световният шампион Себастиян Ожие (Тойота Ярис WRC) е сменил тактиката си за финала на първенството в ACI Рали Монца. Лидерът на първенството започна във финала със силна атака, печелейки три от четирите откриващи състезанието теста и е начело в общото класиране.

:: Резултатите от етапите и
подреждането на екипажите
в ралито – в карето вдясно.

Ожие пропусна само една отсечка в първата част от днешния ден – дългата 22.17 км Коста Вале, в която претендентът за короната и негов съотборник Елфин Евънс го изпревари с… 0.1 сек.

Себ сменя тактиката си, линейки в два от етапите

снимки за rallyxpress: алекс спиров и драго петров/apix
ДВА ПЪТИ ВТОРИ В ТРИ ЕТАПА… При второто преминаване на етапа Героса Елфин Евънс загуби от съотборника си с малката разлика от 2.1 сек.


Но днешните 4 скоростни етапа бяха белязани от един спортен и два несъстезателни инцидента, заради, които в същата Коста Вале, а след това и при второто й преминаване състезанието беше прекъснато заради жена и мъж, паднали край трасето и заради тежки фрактури - откарани с линейки в близките болници.

Така в първата Коста времената след 37-ия екипаж бяха определени от съдиите, а във второто преминаване, точно пред Сордо (Хюндай i20 WRC) беше развят „черен флаг“ и единствено Ожие, Евънс, Нювил, Катсута и Рованпера реално се състезаваха от старта до финала, докато колоната зад тях премина до края на теста в свободен преход.

2021 MOZ Ambula VK

снимки: валентин колев/rallyxpres
С ПУСНАТА СИРЕНА… Първата от двете линейки преминава през финала на скоростния етап, за да превози до близката болница единият от пострадалите зрители

2021 MOZ Ambula 001

2021 MOZ Gas Green

снимки за rallyxpress: алекс спиров и драго петров/apix
…И ОТНОВО ЛИНЕЙКА, СЛЕД НЕЯ – СВОБОДЕН ПРЕХОД… Този път, много кратко след началото на теста и след като по трасето са преминали само пет автомобила (горе). След „черния флаг“ останалите от колоната са принудени да лавират между зрителите, а Гъс Грийнсмит вече е останал единственият от Форд за този ден (долу)

На предишния скоростен етап пък беше регистрирано и първото отпадане на екипаж от топ-листата на ACI Рали Монца.

Направи го Адриен Фурмо (Форд Фиеста WRC), чийто удар първо чухме, а след това видяхме от записа на WRC+ как франсето лашка своята Фиеста в десния скат, а предното стъкло става на пайжини.

2021 MOZ Fans 002

снимки за rallyxpress: алекс спиров и драго петров/apix
КЪМ СЛЕДВАЩАТА СЦЕНА… Публиката, която в ACI Рали Монца не е просто много (!), започва да се изнася от етапа, за да успее да заеме местата си край трасето на следващия етап от състезанието.

За съжаление направихме и една неприятна за нас българите констатация – изгубихме един сливенски „рекорд“, след като открихме, че на Героса 2 (11.09 км) добре почерпените местни фенове са с едни гърди пред колегите си край Дървото под Сините камъни.

Това обаче има своето логично обяснение: температурите на високото са ниски, мъглата все още е тук със своите пасажи, а когато към 5:30 сутринта се появихме на първата скоростна отсечка, местата в „ложите“, а и в галерията на тази сцена, вече бяха… заети!

И още нещо – със сигурност по рейтинга на своята емоционалност, рали общността на италианците отстъпва на тази от Калчото, но със сигурност остава доста зад гърба си колегите си в съседните страни.  

2021 MOZ Fans

2021 MOZ Fans 003

снимки за rallyxpress: алекс спиров и драго петров/apix
СИЛНА КОНКУРЕНЦИЯ… На една ръка разстояние, с факли и неистови възгласи рали-феновете приветстват Оле Рованпера (горе) и борещият се за титлата в WRC3 Кайетан Кайетанович (долу).
Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев