• ...ДВА ЕКИПАЖА НА МС-АКАДЕМИЯ ТВЪРДИЦА С ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ ПРЕДИ СТАРТА НА МОНБАТ РАЛИ СЛИВЕН...

  • ...ПЛАМЕН КАМБУРОВ ЗАПИСВА ТРЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА В ДВА ШАМПИОНАТА - ПЪРВИ Е В ПЛАНИНСКО БЪЛГАРКА...

     

  • ...ТОЧНО СПОРЕД ОЧАКВАНИЯТА: НАЙ-БЪРЗИ В КВАЛИФИКАЦИИТЕ СА ТЕЛИЙСКИ, КАМБУРОВ И ЦАРСКИ...

     

Последно! Писта Русе ще има, третия кръг ще е на 24/25 юли

Вторник, 01 Юни 2021 | София/Русе, RallyXpress
Последно! Писта Русе ще има, третия кръг ще е на 24/25 юли

ПАНТАЛЕЕВ: СТАНА РЕАЛНОСТ
И ЗАРАДИ КМЕТА, НО СЪЩО И
ЗАРАДИ СИЛНИТЕ НИ ФЕНОВЕ

НЕ САМО ЗАЩОТО се оказа, че самия кмет на Русе – г-н Пенчо Милков, настоява да има състезание, но и защото е много силна групата от фенове в Русе, водена от Румен Коев-Джантата, с мнението и искането да има състезание общинските власти са се съгласили. Зная, че именно феновете ще помагат да бъде направена пистата, след празната 2020 г.“ – каза за RallyXpress директорът на състезанието Пламен Панталеев (на снимката).  
2020 TVA Pantaleev PS 244

ОБИЧАЙНАТА лятна пауза в шампионата на затворен маршрут и писта, който през годините делеше първенството на две части и помежду им зейваше дупка от 4 месеца, тази година няма да има, след като – това вече е последно! – планираният, а после отложен старт на писта Русе ще го бъде.

Окончателните дати са определени – възстановяването на крайдунавското състезание ще бъде в последния уикенд на юли, точно 60 дни след финала на писта Енеос на Дракон-а.

Това стана ясно днес от публикуваното на портала на АФБ съобщение за появяващият се преди планираният за средата на септември софийски старт.

Така със русенската добавка, шампионатът за 2021 г. се увеличава от шест на седем планирани старта, два от които вече са изиграни.

В края на януари, от самият Пламен Панталеев, който е основателя на русенския АСК Хоби Кар, а през юли – и директор на бъдещето състезание, сайтът с новините в българския автомобилен спорт научи за възможността писта Русе да бъде възстановена.

Последно! Писта Русе ще има, третия кръг ще е на 24/25 юли

ФАКСИМИЛЕ от съобщението на портала на автомобилната федерация за допълването на календара с русенското състезание.


Тогава се планираше възстановяването на класическата надпревара да бъде на 20/21 юни. (виж ТУК)

По-късно, по време на рали България, информацията, че предвижданото разширяване на пистовото първенство с още една надпревара, се отменя, както заяви през май самият шеф на Комисия затворен маршрут и писта към федерацията Валентин Бонев (виж ТУК).

Тогава това се обясняваше с трудното намиране на пресечната точка на интересите на общината и организаторите на състезанието, а не евентуалните пандемични ограничения или рискове за публиката.

2021 RUS RallyXpress

ФАКСИМИЛЕ от първата (през януари) и втората публикации (през май) на RallyXpress за възможното провеждане и отпадането на писта Русе.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев