• ...БЕЗ ОТСЪСТВАЩИ: 30 ЕКИПАЖА ПРЕМИНАВАТ ПРЕЗ ЦЕРЕМОНИАЛНИЯ СТАРТ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДНО: ТРИДЕСЕТ ЕКИПАЖА СТАРТИРАТ В УТРЕШНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ КОРОНА-ВИРУСА СПИРАТ ТРИМА ПИЛОТИ ОТ УЧАСТИЕ В 51-ОТО ИЗДАНИЕ НА РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

Герджиков/Китанов с разходка, Титов-с кратък тест на Дракон

Неделя, 11 Април 2021 | София, RallyXpress
Герджиков/Китанов с разходка, Титов-с кратък тест на Дракон

ЗА ТРИ ЕКИПАЖА на Мегапорт Рейсинг, които са гарантирани за съботния старт на шампионата в спринтовата дисциплина – шампионът на RC3 Емил Денев/Тодор Йорданов и неговото „вице“ - Огнян Герджиков/Николай Китанов (двамата с Рено Клио RS, RC3), както и Антон Титов/Динко Георгиев (Пежо 208 R2, RC4) единствено остава да дойде опознаването на Пещера, за да влязат в новия автомобилен сезон. Като цяло – ако не се броят обичайните дреболии - подготовката им за голямото начало вече е приключила.

Единственият от този секстет, за когото неделният стартът ще е напълно ново преживяване, е Тодор – зетя на Емо Прокурора, за когото Пещера ще е едва втори старт в кариерата.

Денев обясни, че след обеда е правил последните уточнения с главния си механик какво и по колко (гуми, джанти, бензин и т. н.) ще се взема, а ревизията на неговото Рено била приключила преди повече от месец.

2020 VID Todor JordPro SD

снимка: rallyxpress
ПОВТОРЕНИЕ НА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ… Половин година, след като във Видин седна вдясно от своя тъст, Тодор Йорданов (вляво) ще запише второ състезание в спринтовия шампионат този уикенд.

Прокурора уточни, че със зетя ще кара в спринтовото първенство, а на своя отколешен ко-пилот – Богомил Ненов, ще разчита за класическите ралита.

„Днес, край Търново, си направихме една семейна „разходка“ с Ники [Китанов] – каза за RallyXpress Оги Герджиков, уточнявайки, че за първи път е извадил на терена своята „ер-еска“.

„Така, малко да я разтъркаме, аз да се окърша – допълва Герджиков. – Направих няколко минавания по 3-4 км, но това в никакъв случай не може да се каже, че беше тест. Просто семейна разходка по поляните край града с жените и децата. А иначе да не забравя да благодаря специално на Вало Бонев, който прави приятелски жест и ще достави колата на старта в Пещера…“

2020 DRY Ogi Ger PS 004

снимки: петко станчев/rallyxpress
ЗАПОЧВАТ СЕЗОНА С ПОБЕДА… Точно преди година в Дряново, Герджиков и Китанов завършиха първи в своя клас – обещаващо начало на шампионата.

Както казва пилотът, необичайното в случая е било това, че разкършването, заедно с Китанов, направили единствено (необичайно за екипажа!!) само, защото днес се засекли с навигатора в града.

За третата двойка – Титов/Георгиев, подготовката е приключила преди няколко дена с обичайния еднодневен тест на трасето Дракон-а край Калояново.

„Да, да, влизаме в „играта“ – обяви пред сайта с новините в българския автомобилен спорт вицешампионът на клас RC4 за 20-20 Тони Титов. – Каквато и да е тя [играта в спринта]. Колата е готова, направена е текущата ревизия – беше ѝ  време, също двигателят – ревизиран в Чехия, заради досегашния му ресурс и според предписанията на производителя. Така че участваме!“

Герджиков/Китанов с разходка, Титов-с кратък тест на Дракон

снимка за rallyxpress: ради исаев
ОБИЧАЙНА ПРЕДСТАРТОВА ПРОЦЕДУРА… Ревизията на „ер-двойката“ на Тони Титов е завършена, остава на трасето край Калояново да бъде проверено всичко в машината, преди да е започнал шампионата…

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев