• ...В ЗАВОСКИТЕ ТИМОВЕ: КОЙ КАКВО "СЪБРА" ЗА СТАРТА НА МОНТЕ КАРЛО И НОВАТА ЕПОХА НА WRC...

     

  • ...КАКВО ПРЕДВИЖДАТ НОВИТЕ РЕГУЛАЦИИ НА ФИА ЗА СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ В WR...

  • ...НОВАТА ЕРА В СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ ПРЕДСТАВЕНА С ЕДНОЧАСОВО ТВ-ШОУ В МИНИЧНИЯ ХАНГАР 7...

Иван Влъчков: изцяло обновена бегачка за 2022

Четвъртък, 30 Декември 2021 | София, Пресслужба на тима
Иван Влъчков: изцяло обновена бегачка за 2022

КАКВО ПРЕДСТОИ ДА
БЪДЕ ПРОМЕНЕНО ЗА
ИДНИЯ ШАМПИОНАТ?

2016 DRA Ivelin Terziev Fic
НЕПОМНЕЩАТА годините и километрите си Хонда Сивик на Влъчков, разбира се, ще бъде преработена изцяло от нейният вечен механик и познаващ всяка шайба в колата Ивелин Терзиев-Фичо (на снимката). Грубо казано, от познатия автомобил догодина ще остане единствено купето, като през зимната пауза Фичо ще трябва доста да се изпоти около новия мотор, новата скоростна кутия, ново окачване и изобщо – изцяло новата концепция за „гражданина“-ветеран. Според думите на Терзиев, очакванията са с тоталната преработка на Хонда-та да бъде компенсирана разликата от мощността с конкурентите, която сега изчисляван на около 40 „коня“.

ШЕСТКРАТНИЯТ шампион в пистовите надпревари от Сурия Туринг Иван Влъчков (на снимката) ще кара с изцяло обновена кола през следващия сезон в първенството на Затворен маршрут и писта.

През изминалата година той спечели 6-а поредна титла в серията с добре познатата Хонда Сивик, след оспорвана битка със Стоил Неков (Елена Тим, Хонда Сивик) и Димитър Кондев (Грийн Фокс МС, Рено Клио).

Като лицензиран пилот за КА2 Рейсинг Тим през 2021 г. Влъчков имаше значителен принос за спечелването на третата поредна клубна титла за екипа на пловдивчани.

Това обаче стана в тежък и объркан откъм техническо отношение сезон, в който Влъчков за първи път от началото на кариерата записа две последователни „нули“ в шампионата, още със старта в Бургас, след което навакса изоставането и завърши годината с три последователни първи места, вземайки безпрецедентната шеста поредна титла в серията.

„Въпреки всичко се получи се страхотен сезон със силни пилоти в класа и крайно оспорвани битки“, направи обобщението за годината Иван Влъчков.

През 2022 г. софийският студент ще гони седма поредна корона, но за целта автомобилът му ще бъде с нова концепция, за да отговори на все по-засилващата през последните три години конкуренция в неговия клас.

Иван Влъчков: изцяло обновена бегачка за 2022

снимки за rallyxpress: асен илиев
ОБРАТНО В ИГРАТА… След неуспешните два старта в началото на сезона, Иван Влъчков започна атаката към първото място с победата на русенското трасе, за да завърши сезона с три първи места от пет състезания.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев