• ...СКАНДАЛ НА ФИНАЛА НА ПЛАНИНСКОТО: ОСОГОВО 2021 Г. ПРЕКРАТЕНО СЛЕД МАНШ 1, СЛЕДВАТ ПОДРОБНОСТИТЕ...

  • ...ПРЕДИ ФИНАЛА НА ОСОГОВО: КАКВИ СА ВЪЗМОЖНИТЕ ВАРИАНТИ ЗА ШЕСТ ОТ ДЕСЕТТЕ ТИТЛИ В ПЛАНИНСКОТО...

     

  • ...ИЗВЕСТЕН Е СПИСЪКЪТ СЪС ЗАЯВКИ ЗА ФИНАЛА В ОСОГОВО 2021, 48 АВТОМОБИЛА СЕ СЪБИРАТ НАД КЮСТЕНДИЛ...

Бояджиев: Да за пистата, но с драконовски мерки

Понеделник, 20 Септември 2021 | Стара Загора, RallyXpress
Бояджиев: Да за пистата, но с драконовски мерки

НАЙ-ПОСЕЩАВАНОТО
ТРАСЕ В ШАМПИОНАТА

АКО НЕ СЕ смята рекордът на софийската писта под Бояна (1997 г., по преценки на полицията – 70 000 зрители! – бел. ред.), старозагорската гонка е най-посещаваното от публиката трасе.(на снимката на Курти Куртев, Сливен) Причините са колкото в добрата организация, която АСК Стара Загора, а преди това местният клон на СБА в града имаше за надпреварата, така и фактът, че Зарата е град с много силни традиции в автомобилния спорт.
2004 STZ Publika 001 KK

ЩЕ НАПРАВИМ писта Стара Загора така, както е планирано в календара“, категорично заяви пред сайта с новините в българския автомобилен спорт лидерът на заралийския автомобилен клуб и директор на емблематичното състезание от първенството на затворен маршрут и писта и Илия Бояджиев (на снимката).

Бояджиев е взел решението лично и на базата на получените по-рано разрешение от Община Стара Загора (виж факсимилето по-долу) и финансовата помощ за надпреварата, отделена от кметството.

„Но с драконовски мерки по спазването на противоепидемичните ограничения за провеждането на състезания на открито“, допълва Илия Бояджиев.

Точно по тази част от организацията се работи още отсега, като това е ще бъде на базата на опита от писта Стара Загора 2020 г.

„Обясних и пред градските, и пред здравните власти, че ще имаме обособени две-три фен-зони, в които обаче за разлика от септември миналата година, ще бъдат допускани не обичайните 3000 зрители, а само половината от тях…“

Бояджиев, като човек разчитащ на модерните технологии и средства, преди година е използвал дрон, за да определи броят на публиката, а на базата на направените тогава кадри и използваната методика за оценка на броя зрители, сега ще бъдат въведени от ограниченията за посещение заради ковид-рестрикциите.

Да припомним, че до вчера рисковете за пистовото първенство бяха особено големи да приключи с 4 старта и преди гроздобера, след като за Стара Загора от Районната здравна инспекция бяха поставили логичното, но и също толкова абсурдното условие – може да има пистова надпревара, но… без публика.

Отделно, от програмата на скоростния шампионат, вече е на път окончателно да отпадне хасковската надпревара, чийто директор Иван Бакърджиев е получил категоричен „стоп“ от общината в града.

Бояджиев: Да за пистата, но с драконовски мерки

ФАКСИМИЛЕ от разрешението, дадено на Илия Бояджиев от Община Стара Загора.

ЗАРАЛИИ СЪС СПЕЦИАЛНА ОФЕРТА ЗА ПИЛОТИТЕ

АВНОМОБИЛНИЯТ спортен клуб Стара Загора е подготвил специална оферта за настаняване на участващите в състезанието пилоти и отбори в дните на пистовата надпревара. Офертата е от хотелски комплекс СИТИ за състезание Писта Стара Загора 1/3 октомври 2021 г.:

:: Единично настаняване - 44.00 лв.
:: Двойно настаняване - 50.00 лв. (на стая)
:: Тройно настаняване – 58.00 лв. (в апартамент)
:: Четворно настаняване - 68,00 лв. (в апартамент)

Всички цени са с включено ДДС и с включена закуска на блок маса

За резервации:
0884 124 446

2021 STZ Cuty Hotel

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев