• ...БЕЗ ОТСЪСТВАЩИ: 30 ЕКИПАЖА ПРЕМИНАВАТ ПРЕЗ ЦЕРЕМОНИАЛНИЯ СТАРТ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДНО: ТРИДЕСЕТ ЕКИПАЖА СТАРТИРАТ В УТРЕШНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ КОРОНА-ВИРУСА СПИРАТ ТРИМА ПИЛОТИ ОТ УЧАСТИЕ В 51-ОТО ИЗДАНИЕ НА РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

Без Янков/Балджиев в Пещера, пречката е един снимачен ден

Четвъртък, 08 Април 2021 | София, RallyXpress
Без Янков/Балджиев в Пещера, пречката е един снимачен ден

БЕЗ СЛИВЕНСКИЯТ ЕКИПАЖ
НА ДИАНЕЛ РЕЙСИНГ В ТОЗИ
ШАМПИОНАТ НА РАЛИСПРИНТ

ОЩЕ ПРЕДИ първото състезание от карето спринтове за 2021 в Пещера се разбира, че от това първенство поради ковидо-финансови причини отпада силния екипаж Георги Василев (на снимката, долу) и Стефан Добрев (Дианел Рейсинг, Мицубиши Лансър Ево 9, НС1). Както написа преди дни за сайта с новините в българския автомобилен спорт самия Георги Василев, двамата сливенчани се готвят само за първенството по рали. Орязването на календара за екипажа на Дианел Рейсинг идва като резултат от крайно намалялата работа в сервиза на Василев, което е води до драстично съкращаване на финансовия ресурс за тандема. През 2020 двамата записаха участие само в Ихтиман, завършвайки годината на 12-о място в общото подреждане.

2020 STS Gosho Vassil 244

EКИПАЖЪТ на АРТ Моторспорт Георги Балджиев (на снимката) и неговият навигатор Цветан Балджиев отпадат от старта на първото спринтово състезание за тази година, още преди екипът да е подал заявката си за участие в рали-спринта на Пещера следващия уикенд.

Двамата състезатели са шампионите на страната за миналата година (49 т.) за миналата година в категорията на излезлите от хомологация автомобили (Е1).

„Причината е доста прозаична – обясни за сайта с новините в българския автомобилен спорт Цецо Балджиев. – Отмениха почивните дни за Жоро и по тази причина няма да може да имаме уикенда за състезанието над Пещера.“

Неочаквано за пилотът, който е ангажиран служебно с филмовите продукции, снимани у нас, този уикенд е обявен, извън предварителния график, за „снимачен ден“, което означава, че Янков ще трябва да е на терена на продукцията именно в деня на първия от спринтовете за годината.

Двамата с Балджиев направиха обичайната си загрявка, стартирайки в снежното румънско Ковасна рали, което за екипажа се явяваше като част от ежегодната подготовка на екипажа за националните им участия.

В първенството по рали двамата спечелиха шуменската класика през 2020 г. и само с актива от Стари столици оглавиха подреждането на Е1 за миналия сезон.

Както се разбира от думите на Балджиев, екипажът доста неочаквано е бил изненадан от промяната н снимания график, при това в деня, в който по време на тестовете на „диното“, задният диференциал на синьо-бялото Мицубиши „сдава багажа“.

Без Янков/Балджиев в Пещера, пречката е един снимачен ден

снимка: петко станчев/rallyxpress
ПЪРВИ В ЕДИНСТВЕНИЯ СИ ШАМПИОНАТЕН СПАРТ… На финала на шуменското Стари столици Георги Янкови и Цветан Балджиев се класираха първи в групата на нехомологираните автомобили.


В миналото първенство по рали спринт двамата не участваха, като за последно в късата дисциплина на класическото рали, Янков/Балджиев завършиха на четвъртото място в генералното класиране на видинския спринт през 2019 г.

Балджиев обяснява, че този проблем е бил решим, но точно когато повредата е отстранена, Янков разбира, че вместо „почивка“ по трасетата на спринта в Пещера, ще трябва да е на снимачната площадка…

Нито пилотът, нито навигаторът говорят за това, коя е продукцията и кое е заглавието, за което на Жоро Янков ще се наложи да работи извънредно.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев