• ...БЕЗ ОТСЪСТВАЩИ: 30 ЕКИПАЖА ПРЕМИНАВАТ ПРЕЗ ЦЕРЕМОНИАЛНИЯ СТАРТ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДНО: ТРИДЕСЕТ ЕКИПАЖА СТАРТИРАТ В УТРЕШНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ КОРОНА-ВИРУСА СПИРАТ ТРИМА ПИЛОТИ ОТ УЧАСТИЕ В 51-ОТО ИЗДАНИЕ НА РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

Национални

Този уикенд няма да има прах и лъзгане край село Чепинци

Сряда, 19 Февруари 2014 | София, RallyXpress
Този уикенд няма да има прах и лъзгане край село Чепинци

ТОЗИ УИКЕНД полигонът на академията за безопасно шофиране и майсторска езда, създадена от сливналията Павел Жеков (на снимката) преди почти 18 години, ще бъде празен. Няма да има прахоляк, няма да има автомобили, които „лъзгат“ на макадамовото трасе, няма да има лекции за курсистите. Ще бъде необичайно празно за последните пет-шест месеца, в които всеки уикенд, на трасето на школата се събират дузина настоящи и бивши пилоти, за да начешат крастата си, дрифтирайки така, както само те си знаят.

Преди три години, Жеков и неговият син Васил се установяват в София, намират празния парцел край...

Мишо Симеонов в първи старт като правоспособен шофьор

Понеделник, 17 Февруари 2014 | Русе, RallyXpress
Мишо Симеонов в първи старт като правоспособен шофьор

ОТ ДНЕС, 18-годишният русенски състезател – Михаил Симеонов, вече няма да има персонален шофьор по време на кръговете от националното първенство по рали. Само в рамките на пет дни Мишо взе теоретичния изпит като млад шофьор, изпълни пълнолетие, а днес успешно премина и пред ситото на практическия изпит.

Така оттук нататък Васил Георгиев ще си седи спокойно на дясната седалка и ще изпълнява задълженията си единствено като навигатор.

„В петък мина през теорията, разбира се, успешно и така в Самоков Мишо ще се яви и с книжката – каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт Милко...

V1 Челиндж България пред своя първи сезон у нас

Неделя, 26 Януари 2014 | Истанбул, RallyXpress
 RallyXpress

СЪСТЕЗАНИЯТА в едномарковия челиндж с произведените в Бурса ВолкиКар са пред първия си сезон в България, стана ясно по време на двете тестови сесии, организирани от собственика на турския отбор и основател на V1 Челиндж Волкан Ъшък.

За сайта с новините в българския автомобилен спорт Ъшък категорично потвърди, че условията на шестте състезания тази година (виж програмата на българския челиндж от предишната публикация по темата) са били приети от Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС).

„Този шампионат е резултат от работата ми през последните 15 години в развитието на моторспорта...

Представят на наши пилоти ВолкиКар на живо в Истанбул

Сряда, 22 Януари 2014 | София, RallyXpress
 RallyXpress

СЕДМИНА МЛАДИ български пилоти през този уикенд ще имат възможност да се запознаят на живо с възможностите на турския автомобил ВолкиКар, както и с перспективите за участие в бъдещият шампионат V1 Челиндж България. Той се планира да започне със старт в София в предпоследния уикенд на месец юни.

Автомобилните състезатели Диана Стоянова, Даниел Попов, Георги Маринов, Огнян Петров, както и трима от асовете в картинг спорта у нас – Мишел Георгиев, Александър Стоев и Васил Коларов, ще бъдат лични гости на студиото на турския пилот Волкан Ъшък, който е и основателя на сериите V1 Челиндж.

В момента те...

За 11 дни само дванадесет анкети по проблема „гумите"

Понеделник, 20 Януари 2014 | София, RallyXpress
 RallyXpress

СЕЗОН 2014 ЩЕ БЪДЕ гратисен по отношение на използваните гуми от пилотите в най-малката от трите групи на пистовото първенство на България. Това се разбира от резултатите в пожеланата на старозагорския семинар на състезатели и клубове и ръководния борд на Българската федерация по автомобилизъм (БФАС) по повод новите изменения в наредбата за състезанията през този сезон.

Единадесет дни, след като спортната власт отвори допитване до кубовете, във федерацията са получени едва дванадесет анкетни листи. От тях пет АСК са твърдо се обявяват срещу въвеждането на еднотипни гуми в серия...

«  73 74 75 76 77 78 
Автобои Неделчев