• ...БЕЗ ОТСЪСТВАЩИ: 30 ЕКИПАЖА ПРЕМИНАВАТ ПРЕЗ ЦЕРЕМОНИАЛНИЯ СТАРТ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДНО: ТРИДЕСЕТ ЕКИПАЖА СТАРТИРАТ В УТРЕШНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ КОРОНА-ВИРУСА СПИРАТ ТРИМА ПИЛОТИ ОТ УЧАСТИЕ В 51-ОТО ИЗДАНИЕ НА РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

Национални

Нашенец с овации в Румъния, може да стане на гастарбайтер

Неделя, 23 Август 2020 | Видин, RallyXpress
Нашенец с овации в Румъния, може да стане на гастарбайтер

ВИДИНСКИЯТ пилот на Жико-Моторспорт Евгени Янков (на снимката) е „в бизнеса“ от 2 години, за което време 37-годишният състезател е привлечен лично от Иван Иванов-Жико в на най-известния местен автомобилен клуб във Видин.

За това време обаче Янков повече е обърнат към състезанията у комшиите – в западна и северна посока. Това признава самия пилот, който в отминала събота за втора поредна година участва в румънския шампионат по супер-рали в гр. Дева.

„Много е атрактивно, много е интересно – и за пилоти и за публика“, обяви пред сайта с новините в българския автомобилен спорт Янков.

У нас...

Ерменко Ерменков връща към спорта легендарен „скорпион“

Петък, 21 Август 2020 | Кюстендил, RallyXpress
Ерменко Ерменков връща към спорта легендарен „скорпион“

ПРИБЛИЗИТЕЛНО 6 години, след като за последно се е състезавала у нас, трансферираният през 2005 г. от италианците за Илия Царски ФИАТ Пунто Абарт S1600, ще се върне на трасето за първи път този уикенд над Кюстендил.

Възстановеният от HPS на Ивайло Агов-Фантазията и пилотът на Грийн Фокс МС Ерменко Ерменков за спорта легендарен „скорпион“ ще се появи в Осогово 2020 с оригиналната си жълта одежда, такава, с каквато панагюрският аз я подкара в рали Траянови врана, първото състезание от първенството на България през пролетта на 2005 г.

„Ще я карам на макс и, ако не се „взриви“, ще карам всички писти и...

Министерството отказа лиценз на казанлъшкия Дамасцена

Сряда, 01 Юли 2020 | София, RallyXpress
Министерството отказа лиценз на казанлъшкия Дамасцена

НА КАЗАНЛЪШКИЯ клуб АСК Дамасцена-Алба е било отказано за вписване в регистъра на действащите в страната спортни клубове по силата на чл.9, т.1, ал.1 от Закона за физическото възпитание и спорта. За този отказ, за вписване, искането за който е било отправено от страна на Автомобилната федерация на България, управата е било уведомена на 30 юни със специално писмо от министерството на Кралев, като в мотивите се посочва и нарушението на процедурата, заради която е направен отказа.

В изпратеното до АФБ уведомлително писмо (долу виж факсимилето) от държавната институция се сочи, че в членуването на...

Да поменем Тошко Славов, голямата наша рали надежда

Неделя, 28 Юни 2020 | София, RallyXpress
Да поменем Тошко Славов, голямата наша рали надежда

В БЪЛГАРСКИЯ автомобилен спорт има доста черни дати, но днешния 28 юни и драмата в твърдишкото рали отпреди 5 години, винаги ще бъдат отбелязвани като най-тежкият момент за нашите ралита. И те не само и не просто заради загубата на един млад човек, а защото с него си отидоха и много от надеждите ни за пробив в световните ралита. Тошко Славов, за когото днес задължително трябва да се сетим и да се помоли, гарантирано можеше да направи този пробив. За този точкова чакан момент работеха всички: самият пилот, семейството му, приятелите, спонсорите.

Госпожа Фортуна обаче беше решила друго и сякаш...

Стратиева сменя навигатора, ще кара Златибор на хапове

Сряда, 24 Юни 2020 | София, RallyXpress
Стратиева сменя навигатора, ще кара Златибор на хапове

ЗА НАЙ-БЪЗАТА европейска дама през 2019 г. – Екатерина Стратиева, предстоящото сръбско рали Златибор ще се оказва тежко изпитание пет дни преди старта. Отначало играещият-президент на АСК Астра Рейсинг Тим потрошава сума ти и нерви, докато открие професионален шофьор, който да управлява камиона със състезателното Пежо 208. После се оказва, че трябва да сменя и навигатора, след като регулярният ѝ партньор Жоро Аврамов за уикенда е блокиран от бизнес-дела около своята туристическа агенция.

Този проблем намира бързото си резервно решение – Ангел Башкехайов, един от общо 15-те предишни ко-пилоти, с...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9  » 
Автобои Неделчев