• ...БЕЗ ОТСЪСТВАЩИ: 30 ЕКИПАЖА ПРЕМИНАВАТ ПРЕЗ ЦЕРЕМОНИАЛНИЯ СТАРТ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДНО: ТРИДЕСЕТ ЕКИПАЖА СТАРТИРАТ В УТРЕШНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ КОРОНА-ВИРУСА СПИРАТ ТРИМА ПИЛОТИ ОТ УЧАСТИЕ В 51-ОТО ИЗДАНИЕ НА РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

Национални

Технически експерт: Няма как на око да се хване разликата!

Петък, 16 Октомври 2020 | София, RallyXpress
Технически експерт: Няма как на око да се хване разликата!

НЯМА КАК ТАКАВА разлика в теглото да бъде хваната случайно! Това заяви за сайта с новините в българския автомобилен спорт технически експерт в ралитата, чието мнение бе потърсено, да научи за фрапиращата глоба от €30 000.

„Квитанцията“ за това бе написана в Алхеро на имената на тимовия бос на Хюндай Моторспорт Андреа Адамо и мениджъра на отбора Ален Пенансие.

При това санкцията е една от най-високите, налагани на отбор от световните серии, като €20 000 от глобата остават под условие, че подобно нарушение рецидивира по-късно във времето.

Това е вторият случай, при който познаващият правилата на...

Среща с медиите: домакините питат, общинари се разсейват

Сряда, 16 Септември 2020 | Шумен, RallyXpress
Среща с медиите: домакините питат, общинари се разсейват

ДВА ОСНОВНИ и доста парливи въпроса, поставени днес от спортния директора на шуменското рали Стари столици Валери Балабанов- Барни (на снимката) по време на традиционната среща с медиите от града, са останали без какъвто и да е отговор и висящи във въздуха.

Присъстващите на импровизираната пресконференция представители на общината предпочетоха да се правят на разсеяни, вместо да отговорят на точно поставените питания, отнасящи се както до отказа на Община Шумен за използването на градския символ - Арената, така и какви бяха през миналата есен истинските причини, които са довели юбилеят на...

В Шумен: три десетилетия на профи подкрепа за пресата

Вторник, 15 Септември 2020 | от Страшо Димов/София
В Шумен: три десетилетия на профи подкрепа за пресата
ГОДИНИТЕ и състезанията така се търкалят, че в един момент всички в спорта привикват даденостите и ги приемат като нещо обичайно. Точно така е обичайно за пилотите, които карат в шуменското рали, когато с микрофон в ръка и камерман – някой от двамата Вальовци, в бокса ветеранът Иван Серафимов (на снимката) събира интервюта и кадри за поредния си филм.

За повечето от младото поколения бай Иван е един от високите стандарти на телевизионната журналистика в моторните спортове. Така е 21 години.

Иначе речено, някои от автомобилните звезди сега, дори не е била родена, когато Серафимов е правил...

Юбилейния старт заплашен да мине като обичайната кушия

Събота, 29 Август 2020 | Шумен, RallyXpress
Юбилейния старт заплашен да мине като обичайната кушия

МНОГО ВЕРОЯТНО е юбилейното рали Стари столици (19/20 септември) да мине така, както и всичките предишни 49 старта на най-старото автомобилно състезание в България, надпревара, която е една от националните икони в този спорт.

Неговият юбилеен старт трябваше да бъде през миналата есен, но заради идейно-административната война БФАС vs АФБ, чието национално ниво се премести и на регионално равнище, тържеството за кръглата годишнина бе преместено за тази година.

И докато кароновируса правеше поредица от промени в календара, шуменци правеха планове как по-добре да отбележат годишнината на...

Етър Рейсинг Тим пак повтаря предстартовата си процедура

Петък, 28 Август 2020 | Велико Търново, RallyXpress
Етър Рейсинг Тим пак повтаря предстартовата си процедура

ЗА ВТОРИ ПЪТ в рамките на по-малко от 50 дни, великотърновските организатори на планинско Раховец-Лясковец повтарят предстартовата процедура за отложеният заради пандемичната обстановка втори кръг от скоростното първенство.

То бе планирано за 11/12 юли като втори старт от шампионата. Но 3 дни преди старта на състезанието, по разпореждане на Областната управителка г-жа Детелина Борисова и по рекомендация на Областния кризисен щаб, на територията на областта се отмениха всякакви масови мероприятия.

Така в разместените дати от програмата на „планинарите“ миналият уикенд бе за планинско...

«  1 2 3 4 5 6 7 8  » 
Автобои Неделчев