• ...БЕЗ ОТСЪСТВАЩИ: 30 ЕКИПАЖА ПРЕМИНАВАТ ПРЕЗ ЦЕРЕМОНИАЛНИЯ СТАРТ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДНО: ТРИДЕСЕТ ЕКИПАЖА СТАРТИРАТ В УТРЕШНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ КОРОНА-ВИРУСА СПИРАТ ТРИМА ПИЛОТИ ОТ УЧАСТИЕ В 51-ОТО ИЗДАНИЕ НА РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

Национални

9.64G е била силата на удара в катастрофата на българите

Сряда, 31 Март 2021 | от Джордже Пецу, Букурещ
9.64G е била силата на удара в катастрофата на българите

РУМЪНСКАТА федерация по спортен автомобилизъм (ФРАС) нареди разследване на инцидента, който стана с българския екипаж Никола Мишев/Янаки Янакиев в петък, в самото начало на 50-ото рали Брашов.

Първите резултати от анализа на системата за следене на състезанието чрез GPS сочат, че скоростта на Пежо-то преди удара е била 105 км/ч.

Спирането от въпросната скорост до 0 (нула) е станало за 3 секунди, а силата на удара, измерена от датчиците, инсталирани на автомобила, е 9.64G.

Цялото разследване ще бъде готово до седмица, след което ще бъде публикувано.

:: В социалните мрежи вече
няколко от мениджърите
на...

Трите заводски отбора в WRC подписаха хибридния контракт

Сряда, 31 Март 2021 | от Марк Уилфорд, Мюнхен
Трите заводски отбора в WRC подписаха хибридния контракт

И ТРИТЕ СЕГАШНИ производители, участващи в сериите на WRC приеха нова хибридна ера на спорта, като се ангажираха да се регистрират и да участват в Световния рали шампионат на ФИА от 2022 до 2024 година. Хюндай, M-Спорт Форд и Тойота са обещали своето бъдеще на серийната автомобилна серия, която ще претърпи значителна промяна през 2022 г.

От идната година автомобилите от най-висок клас ще се захранват от комбинация от електрически двигател и сегашните двигатели с вътрешно горене.

Споразумението включва равен принос от ФИА и производителите към разходите за разработване на новата технология, която...

АФБ със значителна промяна в регулацията за сезон 2021 год.

Сряда, 03 Март 2021 | София, RallyXpress
АФБ със значителна промяна в регулацията за сезон 2021 год.

СЪЩЕСТВЕНА промяна в тазгодишните регулацията за рали – Специалният правилник за провеждането на ралита 2021 г., е в сила от вчера, след като на официалния портал на Автомобилна федерация на България (АФБ) бе публикуван Бюлетин №1 на рали-комисията.

Бюлетинът се отнася до създаването на новия за първенството на страната клас RC3 N, както и стриктните пояснения, които петчленния състав на комисията дава за тази промяна:

В Бюлетин №1 (оригинала виж ТУК) се казва:

Създаване на Клас RC3 N (досегашен RC3) валиден само за национален шампионат в който се включат автомобилите от групи:

:: Група А над 1600cm³ и до...

Заради ралитата, феновете стягат "партизанска тактика"

Четвъртък, 25 Февруари 2021 | Рованиеми, RallyXpress
Заради ралитата, феновете стягат

НОВА КАТЕГОРИЯ от публика – рали-духове (rally-ghosts) - може да се появи в близко време около състезанията, след като пандемичните рестрикции и здравни ограничения прогониха феновете на спорта от импровизираните им трибуни край специалните етапи.

Полицейските рамки и заканата за солени глоби (виж ТУК) за нарушилите ограниченията зрители в Монте Карло в провинцията на Гап, обезлюдиха маршрута на най-старото автомобилно състезание в света.


Същото се случи в Италия, на Турция и край Милано през миналата година, а „короната“ и очакваното отсъствието на публика в Швеция 2021 доведе до положението,...

Франция иска старата слава, но не в Тура, а с Лазурния браг

Петък, 12 Февруари 2021 | от Алекс Бено, Ница
Франция иска старата слава, но не в Тура, а с Лазурния браг

ИНФОРМАЦИЯ в ежедневника на Ница – Нис-Матен, от преди дни казва, че Франция отново е кандидат за място в световните серии по рали, като очакванията това да бъде одобрено от световната автомобилна федерация и промотора на световното първенство е за сезона през 2023 г.

Франция е била домакин на второто най-старо състезание от шампионата на планетата (общо 40 години), като обаче през последните две години преместената на остров Корсика надпревара Тур дьо Корс по различни причини отпадна дори и от предварително обявените от промотора календари.

Така най-автомобилната (най-ралиджийска – бел. ред.)...

«  1 2 3 4 5 6  » 
Автобои Неделчев