• ...БЕЗ ОТСЪСТВАЩИ: 30 ЕКИПАЖА ПРЕМИНАВАТ ПРЕЗ ЦЕРЕМОНИАЛНИЯ СТАРТ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДНО: ТРИДЕСЕТ ЕКИПАЖА СТАРТИРАТ В УТРЕШНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ КОРОНА-ВИРУСА СПИРАТ ТРИМА ПИЛОТИ ОТ УЧАСТИЕ В 51-ОТО ИЗДАНИЕ НА РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

Национални

Честит празник, Победоносци, да се светят вашите имена!

Четвъртък, 06 Май 2021 | София, RallyXpress
Честит празник, Победоносци, да се светят вашите имена!

ОЩЕ българският Княз Александър Батенберг е разбрал, че един от най-тачените светии – Георги Победоносец, заслужава да бъде почетен и с нарочен национален празник, така че с указ през 1880 г. 6 май, Гергьовден, е обявен за честване като Денят на храбростта и Българската армия. Както обаче се оказва, денят на Свети Георги Победоносец – и не без основание – може да бъде нарочен и като ден на българския автомобилен състезатели. В този спорт едва ли не всеки трети, ангажиран с бензиновите надпревари, е кръстен на Победоносеца. И то не само, защото всеки един от Жоровците в гилдията е храбрец над...

Дебютът на спринта в Пещера: оценката е повече от добра

Вторник, 20 Април 2021 | от Страшо Димов, Пещера/София
Дебютът на спринта в Пещера: оценката е повече от добра

ТОЧНО ТОВА силно ме притеснява: всички казват, че състезанието е било много добро“, коментира пред сайта с новините в българския автомобилен спорт директорът на първия от програмата спринтове миналия уикенд в Пещера Емил Захариев.

В програмата на федерацията тази надпревара се появи като напълно ново състезание, което - засега – замества класическата надпревара от планинския шампионат, организирана по традиция много силно от града.

Освен това, като начало на сезона, Пещера записа много и големи бонуси от факта, че след Стари столици 2020 г. за първи път край трасето имаше публика, при това...

Първият спринтов шампион ще се пробва като навигатор

Вторник, 13 Април 2021 | Пловдив, RallyXpress
Първият спринтов шампион ще се пробва като навигатор

ЛЮБОПИТНА размяна предстои да бъде открита в листата със заявките за пещерския спринт тази събота и неделя, който по график предстои да бъде публикуван утре вечер на официалния портал на Автомобилна федерация България (АФБ).

Това е смяната на местата вътре в кокпита, както и промяната на обичайната бегачка за пловдивския екипаж на ЕФКО Рейсинг Тим Костадин (Шпльоки) Щерев и неговият регулярен ко-пилот Николай Арабаджиев.

Нормално, в пловдивското Субару Импреза WRX на дясната седалка е първият официален шампион на България в ралиспринта (2016 г., две победи) Коце Щерев, на дясната – със...

Герджиков/Китанов с разходка, Титов-с кратък тест на Дракон

Неделя, 11 Април 2021 | София, RallyXpress
Герджиков/Китанов с разходка, Титов-с кратък тест на Дракон

ЗА ТРИ ЕКИПАЖА на Мегапорт Рейсинг, които са гарантирани за съботния старт на шампионата в спринтовата дисциплина – шампионът на RC3 Емил Денев/Тодор Йорданов и неговото „вице“ - Огнян Герджиков/Николай Китанов (двамата с Рено Клио RS, RC3), както и Антон Титов/Динко Георгиев (Пежо 208 R2, RC4) единствено остава да дойде опознаването на Пещера, за да влязат в новия автомобилен сезон. Като цяло – ако не се броят обичайните дреболии - подготовката им за голямото начало вече е приключила.

Единственият от този секстет, за когото неделният стартът ще е напълно ново преживяване, е Тодор – зетя на Емо...

Без Янков/Балджиев в Пещера, пречката е един снимачен ден

Четвъртък, 08 Април 2021 | София, RallyXpress
Без Янков/Балджиев в Пещера, пречката е един снимачен ден

EКИПАЖЪТ на АРТ Моторспорт Георги Балджиев (на снимката) и неговият навигатор Цветан Балджиев отпадат от старта на първото спринтово състезание за тази година, още преди екипът да е подал заявката си за участие в рали-спринта на Пещера следващия уикенд.

Двамата състезатели са шампионите на страната за миналата година (49 т.) за миналата година в категорията на излезлите от хомологация автомобили (Е1).

„Причината е доста прозаична – обясни за сайта с новините в българския автомобилен спорт Цецо Балджиев. – Отмениха почивните дни за Жоро и по тази причина няма да може да имаме уикенда за...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев