• ...В ЗАВОСКИТЕ ТИМОВЕ: КОЙ КАКВО "СЪБРА" ЗА СТАРТА НА МОНТЕ КАРЛО И НОВАТА ЕПОХА НА WRC...

     

  • ...КАКВО ПРЕДВИЖДАТ НОВИТЕ РЕГУЛАЦИИ НА ФИА ЗА СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ В WR...

  • ...НОВАТА ЕРА В СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ ПРЕДСТАВЕНА С ЕДНОЧАСОВО ТВ-ШОУ В МИНИЧНИЯ ХАНГАР 7...

Национални

И Сашо Бошнаков излезе от гилдията „старейшини“

Понеделник, 17 Януари 2022 | от Страшо Димов, София
И Сашо Бошнаков излезе от гилдията „старейшини“

ГИЛДИЯТА НА „старейшините“ в българския автомобилен спорт осиротя днес, след като само  месец, преди да навърши 87 години, Александър Бошнаков не успя да се пребори с вторият, този път масивен инфаркт на миокарда.

При това, след като на два пъти преди това Бошнака, както той бе широко известен на автомобилното общество, заради своята жизненост и упоритост, бе успя геройски да се справи.

От десетина години, главно заради възрастта, Сашо следеше случващото се в автомобилния спорт единствено онлайн.

В нашенската автомобилна общност Бошнаков, към който дори и най-големите спортни и съдийски...

Шефове на СБА и АФБ се срещат с президента ФИА

Петък, 31 Декември 2021 | София/Белград, RallyXpress
Шефове на СБА и АФБ се срещат с президента ФИА

НА ОФИЦИАЛНИЯ портал на Автомобилна федерация на България (АФБ) излезе информация за срещата на шефовете Съюза на българските автомобилисти (СБА) Емил Панчев и на федерацията Камен Михайлов с новоизбрания президент на Международната автомобилна федерация (ФИА) Мохамед бен Сулайем в Белград в понеделник (виж ТУК). Това е станало по време на тържественото честване на 100-годишнината на Авто-Мото Савез-Сърбия (AMSS), отбелязано подобаващо тържествено в белградския хотел Холидей Ин в първия от дните след Коледните празници.

%снимка1%
По време на своето встъпително слово, председателят на AMSS Деян...

Мохамед бин Сулайем е новият президент на ФИА

Четвъртък, 30 Декември 2021 | София, RallyXpress
  • обновена
Мохамед бин Сулайем е новият президент на ФИА

НОВИЯТ ПРЕЗИДЕНТ на Международната автомобилна федерация (ФИА) е 60-годишният Мохамед бин Сулайем (на снимката), който днес бе избран да наследи, след 13 годишно управление на алианса французина Жан Тот.

Изборът на новия глава на ФИА бе с виртуално гласуване, в което той спечели с 62 гласа срещу 69-годишният британски юрист Греъм Стокър, за когото гласуваха 34 от националните клубове (ANS), които са официални членове на федерацията.

Така след двама французи (Жан-Мари Балестър – три мандата и Жан Тот – три мандата и една допълнителна година) и един британец (Макс Мозли – три избора), Мохамед Ахмед бин...

Иван Влъчков: изцяло обновена бегачка за 2022

Четвъртък, 30 Декември 2021 | София, Пресслужба на тима
Иван Влъчков: изцяло обновена бегачка за 2022

ШЕСТКРАТНИЯТ шампион в пистовите надпревари от Сурия Туринг Иван Влъчков (на снимката) ще кара с изцяло обновена кола през следващия сезон в първенството на Затворен маршрут и писта.

През изминалата година той спечели 6-а поредна титла в серията с добре познатата Хонда Сивик, след оспорвана битка със Стоил Неков (Елена Тим, Хонда Сивик) и Димитър Кондев (Грийн Фокс МС, Рено Клио).

Като лицензиран пилот за КА2 Рейсинг Тим през 2021 г. Влъчков имаше значителен принос за спечелването на третата поредна клубна титла за екипа на пловдивчани.

Това обаче стана в тежък и объркан откъм техническо...

Стария Казак вече крачи и към титлата си столетник

Събота, 18 Декември 2021 | Габрово, RallyXpress
Стария Казак вече крачи и към титлата си столетник

АКО ТРЯБВА да назовем реалният доайен на българския автомобилен спорт и човек, който е видял почти всичко от историята на бензиновите надпревари у нас, то на първи място, на самия връх на това определение е едно единствено име – Николай Казаков. Днес е първия му ден, в който Стария Казак тръгва по пътя на 95-ата си годишнина, която пък – познавайки неговия дух и огромна жизнена енергия, го води към житейската титла „столетник“! Казаче, да си жив и здрав, че да почерпиш на връх 100-те, ако да си габровец до мозъка на костите!

Но освен, че е дълголетникът на ралитата и в планинските изкачвания,...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев