• ...СКАНДАЛ НА ФИНАЛА НА ПЛАНИНСКОТО: ОСОГОВО 2021 Г. ПРЕКРАТЕНО СЛЕД МАНШ 1, СЛЕДВАТ ПОДРОБНОСТИТЕ...

  • ...ПРЕДИ ФИНАЛА НА ОСОГОВО: КАКВИ СА ВЪЗМОЖНИТЕ ВАРИАНТИ ЗА ШЕСТ ОТ ДЕСЕТТЕ ТИТЛИ В ПЛАНИНСКОТО...

     

  • ...ИЗВЕСТЕН Е СПИСЪКЪТ СЪС ЗАЯВКИ ЗА ФИНАЛА В ОСОГОВО 2021, 48 АВТОМОБИЛА СЕ СЪБИРАТ НАД КЮСТЕНДИЛ...

47 пилоти за финала на Осогово 21 над Богослов

Събота, 28 Август 2021 | с. Богослов, RallyXpress
47 пилоти за финала на Осогово 21 над Богослов

РЕЗУЛТАТИТЕ В МРЕЖАТА

2021 New RallyControl
ЛИНКЪТ, на който ще можете да следите резултатите в съботните три квалификации, също двата състезателни манша в неделя, както и крайното подреждане на пилотите в планинско Осогово 2021, можете да намерите ТУК.

 

САМО ЕДИН ПИЛОТ от всички заявени – Богомил Петров (АРА Моторспорт, ВАЗ 2105), пропусна днешните административни и технически проверки за финалното състезание от планинския шампионат Осогово 2021. Какви са причините за отсъствието ме, организаторите не бяха известени, както и неговия партньор по тим Ники Ганев така и не успя да установи, въпреки няколкократните позвънявания до Петров.

Финалът на шампионат 2021 започна току-що над село Богослов с първата от трите квалификации на четвъртото и последно от календара на АФБ състезание в това първенство.

Този старт, по инициатива на домакините, се провежда в памет на трагично напусналият ни пилот Георги Георгиев-Геша.

Реално обаче в надпреварата ще стартират 46 състезатели, след като днес по време на техническият преглед със Спешна помощ се наложи да бъде откаран в МБАЛ Никола Василев - Кюстендил пилотът на организаторите Георги Митев-Рънърса, който направи тежка хипертонична криза.

Рънъсрса имаше намерението над Богослов да приключи активната си спортна кариера в планинските изкачвания, правейки бенефисен старт, с който да потвърди втората си титла в RC5.

„200 на 120 кръвно, но лекарите – благодаря им, ме оправиха!“, каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт Георги Митев.

Сега пилотът е в хотел Руен и почива, след като спортния директорът на състезание Георги Стоянов категорично реши да не допуска Рънърса до старта и лично го отведе до хотела.

47 пилоти за финала на Осогово 21 над Богослов

снимка: rallyxpress
РЕМОНТИРАН, НО С ЛЕКАРСКА ЗАБРАНА… Георги Митев-Рънърса вече с подобрено кръвно налягане, но със забрана за старта от спортният директор на Осогово Георги Стоянов.


Двама пилоти, които общо взето са в положението на полу-дебютанти.

Единият – Георги Кузев (АРА Моторспорт, Хонда Сивик Тайп R), който – както твърди – „…съм тук, за да поразкършим мускули…“.

Да припомним, че Кузев се върна в спорта тази пролет с първия си старт в спринта Пещера, а сега заради това, че конкурентите му „трупат“ километри в планинското, се е решил за участие в кюстендилското състезание.

Другият полу-дебютант ще е стартиращият първи в списъка днес Веселин Николаев (ДИАМО, ВАЗ 2105), за когото това няма да е първо планинско но, както сам твърди:

„Но никога толкова сериозно състезание като Осогово – с много завои, толкова дълго…“, казва Весо, по-известен като „Весо Линейката“.

За момента прогнозата за времето е, че поне до началото на втория манш трасето ще остане „сухо“, след което възможността за валеж е около 35 на сто.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев