• ...ДВА ЕКИПАЖА НА МС-АКАДЕМИЯ ТВЪРДИЦА С ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ ПРЕДИ СТАРТА НА МОНБАТ РАЛИ СЛИВЕН...

  • ...ПЛАМЕН КАМБУРОВ ЗАПИСВА ТРЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА В ДВА ШАМПИОНАТА - ПЪРВИ Е В ПЛАНИНСКО БЪЛГАРКА...

     

  • ...ТОЧНО СПОРЕД ОЧАКВАНИЯТА: НАЙ-БЪРЗИ В КВАЛИФИКАЦИИТЕ СА ТЕЛИЙСКИ, КАМБУРОВ И ЦАРСКИ...

     

36 екипажа ще стартират в юбилейното Монбат Рали Сливен

Понеделник, 07 Юни 2021 | Сливен, Пресцентър на ралито
36 екипажа ще стартират в юбилейното Монбат Рали Сливен

ВСИЧКИ ПОДРОБНОСТИ ЗА
ВТОРИЯ КРЪГ ОТ СЕЗОНА

2021 SLI Logo UNOFF
ПЪЛНАТА информация за часовия график, списъка със заявките, картите на Монбат Рали Сливен може да получите на официалния сайт на състезанието – ТУК

ТРИДЕСЕТ И ШЕСТ екипажа от пет държави заявиха участието си в 40-о юбилейно издание на Монбат Рали Сливен - втори кръг от Българския рали шампионат и трети от Балканския рали трофей на ФИА (виж списъка за заявените по-долу). Девет са чуждите отбори, които ще пристигнат в Сливен за състезанието.

Най-много са турските представители (пет екипажа), следвани от румънските (два), а зрителите ще видят по един отбор от Унгария и Швеция.

Със стартов №1 ще стартират двукратните победители в Монбат Рали Сливен Мирослав Ангелов и Георги Гаджев (Шкода Фабия Рали 2 Ево), които защитават титлите си от миналите два шампионата, като екипажът на Мегапорт ще търси трета поредна победа в сливенското рали.

Неговите основни конкуренти ще бъдат двата турски екипа Угур Сойлу/Араш Динчер (Шкода Фабия Рали 2) и Мустафа Чакал/Озгюр Акдаж (Хюндай i20 NG R5) и смесеният румънски тандем Енис Ариф/Кармен Поенару (Шкода Фабия Рали 2).

Силно представяне се очаква и отборите с по-стари, но не по-малко атрактивни автомобили от клас RC2 Мартин Сурилов/Здравко Здравков (Мицубиши Лансър Ево 9) и шампионите в родния шампионат за 2015 година Георги Василев/Стефан Добрев (Мицубиши Лансър Ево 9).

Два други турски екипажа ще се представят с такива автомобили - Бугра Кан Килич/Али Емре Юлмаз и Чем Алакоч/Емир Сахин.

36 екипажа ще стартират в юбилейното Монбат Рали Сливен

ФАКСИМИЛЕ от списъка с заявените участници в юбилейното Монбат Рали Сливен.
Но юбилейното издание се очертава да бъде едно от най-силните състезания в последните години, когато става дума за машините с един двигателен мост.



2021 SLI Stankov SS 001

снимка за rallyxpress: свилен стефанов/сливен
ТРЕНИРОВКА У ДОМА… След като пропусна началото на двете версии в рали-шампионата, Дилян Станков стартира за първи път след прекараната „ковид-инфекция“ във планинско Българка. Както и още половин дузина рали-пилоти, за него изкачванията над Сливен бяха тренировка за юбилейния старт в петък.

АТАНАС ЧАНЕВ: ВЪРВИМ ПО
ПРОГРАМА, ВЕЧЕ СЕ ИЗГРАЖДА
СЕРВИЗНИЯ ПАРТ НА БЪРШЕН

2019 SHU Tanas Janev DP 001
МЕНИДЖЪРЪТ на юбилейното Монбат Рали Сливен Атанас Чанев (на снимката) е категоричен, че работата по предстоящият старт върви по програма. „В момента вече изграждаме сервизния парк на летището Бършен (една от големите промени в досегашната схема на ралито – бел. ред.), всичко е в график. Чанев отделно заявява, че дирекцията ще направи възможното, за да не допусне да има скрито опознаване на скоростните етапи, за което следи и глобява екипажите при нарушение на регулациите.


Тринадесет автомобила са регистрирани за участието си в клас RC4, като те са предвождани от Даниел Попов и Ангел Башкехайов (Пежо 208 Рали 4). За втори път в Сливен ще стартира и шведът Адам Вестлунд – познат от участието си в едномарковия шампионат Хюндай на Моторспорт Академия-Твърдица. Този път обаче той ще управлява Форд Фиеста Рали 4, а негов навигатор ще е Лукас Карлсон.

Най-бързата европейска състезателка през последните три години - Екатерина Стратиева, ще запише петото си поредно състезание у нас (спринтовете в Пещера и Дряново, рали България и вчера – планинско Българка – бел. ред.) през този сезон.

Катето и нейният навигатор Георги Аврамов, ще се опитат отново да се противопоставят успешно на лидерите при автомобилите с един двигателен мост, сред които са Денис Станчовски/Явор Брънков, Антон Титов/Динко Василев, Дилян Станков/Йордан Йорданов, Христо Атанасов и Марин Иванов (Ситроен С2 R2 Макс) и завърналият се с първи старт вчера под Българка Григор Григоров/Петър Сивов – впечатляваща група от 6 български Пежо 208  R2.

Добавете още два екипажа със същите автомобили – Герго Дугас/Кристиан Сабо (Унг.) и румънците Кристина Опреа/Кристиан Сокарициу, за да се получи група, в която битката – дори само между „лъвовете“ ще е крайно оспорвана.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев