• ...БЕЗ ОТСЪСТВАЩИ: 30 ЕКИПАЖА ПРЕМИНАВАТ ПРЕЗ ЦЕРЕМОНИАЛНИЯ СТАРТ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДНО: ТРИДЕСЕТ ЕКИПАЖА СТАРТИРАТ В УТРЕШНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ КОРОНА-ВИРУСА СПИРАТ ТРИМА ПИЛОТИ ОТ УЧАСТИЕ В 51-ОТО ИЗДАНИЕ НА РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

Шуменци работят обичайното за старт в планинските гонки

Понеделник, 22 Март 2021 | Шумен, RallyXpress
Шуменци работят обичайното за старт в планинските гонки

НЯМА СЪСТЕЗАНИЕ, АКО
ИМА ЗАБРАНА ЗА ЗРИТЕЛИ?

С МНОГО ГОЛЯМА вероятност може да се предвиди, че ако Планинско Шумен бъде разрешено, но във вариант „затворени врати“ за феновете, стартът на 10 април ще бъде отменен, а АСК Шумен Моторспорт ще искат от националната спортна власт друга, подходяща за състезанието дата. Това е обосновано предположение, което RallyXpress прави на базата на традициите и опита, който имат в Шумен с двете големи и авторитетни автомобилни прояви.
2016 SHU Publik SS 244
През годините, както за клуба и така и изобщо за шуменци, многохилядната публиката (на снимката на Алекс Спиров/APIX) е един от най-важните компоненти на планинско Валери Великов

:: През миналия сезон, веднага след първата вълна на COVID-19 и ограниченията, въведени от властите, само две състезания бяха проведени без публика – Рали Твърдица в началото на шампионата и откритата надпревара по гимкхана в същия град в края на годината.

ОСЕМНАДЕСЕТ дни до старта на първото от планинските състезания за сезон 2021 – шуменският мемориал, екипът на Шумен Моторспорт работи по обичайната си програма. Но както и през миналата година, така и сега, всичко за старта на 10 април се прави не с едно, а с повече наум.

Причината разбира се, е неяснотата в развитието на „короната“ и каква ще е епидемичната обстановка в Шумен.

Освен това, естествено, определящ е и въпросът какви ще бъдат разпорежданията на Регионалната Здравна инспекция в дните от 1 до 10 април, когато с Планинско Шумен реално започва сезонът на класическите състезания у нас.

Напълно разбираемо е, че в тази неясна обстановка, от екипа на Валери Балабанов-Барни са крайно пестеливи на каквато и да е информация, още повече, че „короната“ вече направи една промяна в календарните дати от състезанията за тази година.

Планираният за 4 април старт на бургаското пистово състезание овреме бе канселиран (съвпадение на датата с парламентарните избори и отложен за втория уикенд на май), отпадна и дебютната надпревара от шампионата на гимкхана във Враца (разпореждане на РЗИ заради пандемията – виж ТУК), първоначално обявена за  21 март.

Точно допреди месец шуменци изглежда бяха извадили печеливш биле от томболата, след като от указа на президента на страната стана ясно, че ще запазят, така както е било през всичките последни 15 години, да открият автомобилната година на България.

Сега обаче се намеси „короната“ и фактически до точното изясняване на ситуацията с Планинско Шумен, в автомобилния клуб ще разполагат с невъзможнте за организацията четири-пет дни подготовка.

Като се знае, че работата за най-силно посещаваното автомобилно състезание у нас – и от пилоти, и от публика – обичайно ангажира целия екип на местното АСК минимум за 4 седмици, Шумен Моторспорт вече работи по програмата си.

От член на екипа, RallyXpress научи, че – също както обикновено – Община Шумен е изцяло зад гърба на организаторите на планинското, но се съобразяват и с неизбежните неизвестни в уравнението „епидемична обстановка + решение на РЗИ“.

Въпреки това вече 1000 отпечатани в този четвъртък плакати с информацията за първото за годината планинско, вече са разпратени и „залепени“ на възловите и най-силно автомобилни места в региона.

Шуменци работят обичайното за старт в планинските гонки

снимка: организатори на планинско шумен
ЕДИН ОТ „НАГЛЕДНАТА“ ИНФОРМАЦИЯТА… Свилен Лазаров, собственикът на борса Бони оборот е един от първите в шуменско, поставил на видно място плакатът с лика на Валери Великов в момента, в който го е получил.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев